به گزارش ایسنا، بازار گوشت قرمز در کشور طی سالهای اخیر همواره به واردات برای تامین نیاز داخلی و تنظیم و کنترل قیمتها نیاز داشته است؛ به گونهای که حدود 900 هزار تا یک میلیون تن گوشت قرمز در کشور نیاز داریم که سالانه حدود 10 درصد آن را وارد میکنیم.
این در حالی است که با وجود استمرار واردات گوشت قرمز یخ زده، گوشت قرمز گرم گوسفندی نیز به صورت تازه و آماده مصرف به کشور وارد شده است اما این واردات نیز نتوانسته است عاملی برای کنترل قیمت انواع گوشت قرمز در کشور باشد، چراکه بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی از متوسط قیمت خردهفروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به اول تیرماه امسال هر کیلوگرم گوشت گوسفند با استخوان به طور متوسط 54 هزار و 783 تومان و هر کیلوگرم گوشت گاو و گوساله بی استخوان به طور متوسط 45 هزار و 524 تومان در سطح شهر عرضه شده است که این قیمتها نسبت به هفته قبل حدود 0.9 درصد نسبت به هفته مشابه ماقبل معادل 0.6 درصد و نسبت به هفته مشابه سال قبل 20.6 درصد افزایش یافته است.
این در حالی است که بر اساس لیست اعلام شده از سوی بانک مرکزی که به دستور رئیس جمهور اعلام شد، 122 شرکت واردکننده گوشت بالغ بر 193 میلیون و 792 هزار و 375 یورو ارز دولتی دریافت کردهاند و این میزان تخصیص ارز از 21 فروردین ماه امسال تا پایان خرداد ماه محاسبه شده است.
البته مشخص نیست که چرا با وجود واردات گوشت قرمز با ارز دولتی، بازار این محصول کنترل نشده است.
مسعود بصیری - مدیرکل تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی - در این باره به ایسنا گفت: گوشت قرمز جزو محصولات گروه اول بوده و بر اساس قانون تغییر قیمت آن باید بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار باشد و اگر قیمتهای حک شده روی بستهبندیهای گوشت غیر از آنچه به تصویب رسیده باشد تخلف بوده و دستگاههای نظارتی باید با آن برخورد کنند.
- طبق اعلام بانک مرکزی شرکتهایی که دلار 4200 تومانی برای واردات کره گرفتهاند، بدین شرح است:
کد یا شناسه ملی - نام شخص یا شرکت - کد بینالمللی - کالا - مجموع ارز دریافت شده از بانک مرکزی(یورو) - مجموع ارز دریافت شده از نیما(یورو)





