ماهان شبکه ایرانیان

غذاهای ویژه سال نو میلادی ؛ رسوم و سنت مخصوص سال نو در جهان

غذاهای ویژه سال نو میلادی ؛ رسوم و سنت مخصوص سال نو در جهان سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - گردشگری,جهان گردی,فرهنگ ملل شب سال نو، شبی است که با غذاها و خوردنی های مخصوصش تعریف می شود

شب سال نو، شبی است که با غذاها و خوردنی های مخصوصش تعریف می شود. وقتی در سرتاسر جهان، سال نو فرا می رسد، طبق رسوم و سنت های سال نو میلادی برخی کشورها، غذاهای ویژه سال نو میلادی نان ها و کیک های ویژه ای پخته می شود، نودل با رشته های بلند (که نمایانگر طولانی بودن زندگی هستند)، نخود فرنگی (به نمایندگی از سکه و ثروت)، ماهی (نمایشگر فراوانی) و گوشت خوک(نشان دهنده خوش شانسی) نیز از جمله خوراکی ها و خوردنی هایی هستند که به وفور استفاده می شوند. جزئیات و ریز خوراکی ها ممکن است تفاوت داشته باشد، اما تم عمومی در همه جا یکسان است: غذا خوردن به همراه خانواده و دوستان برای استقبال از یک سال پر از موفقیت و کامیابی. در این مطلب، برخی از غذاهای سال نو میلادی در نقاط مختلف جهان را به شما معرفی می کنیم. غذاهای ویژه سال نو

هاپین جان Hoppin' John، آمریکای جنوبی

هاپین جان Hoppin' John که یک غذاهای ویژه سال نو میلادی است که در امریکای جنوبی جز غذاهای اصلی بسیار مهم در رسوم غذایی سال نو در آمریکای جنوبی به شمار می رود، غذایی شامل نخود فرنگی یا لوبیا چشم بلبلی (سمبل سکه و ثروت) با طعم گوشت خوک و برنج می باشد که معمولا به همراه کلم برگ یا سایر سبزیجات پخته شده (چرا که رنگ پول را دارند) و نان ذرت (رنگ طلایی) سرو می شود. براساس گفته ها این غذا در سال جدید خوش شانسی می آورد. ردپای تاریخ ابداع این غذا و نام آن به رسوم و افسانه های مختلفی بر می گردد؛ اما غذایی که در حال حاضر به این نام پخته می شود، ریشه در سنت های آفریقایی و هند غربی دارد و به احتمال خیلی زیاد توسط برده ها به آمریکای شمالی آورده شده است. دستور العمل پخت هاپین جان Hoppin' John برای اولین بار در سال 1847 در کتاب آشپزی The Carolina Housewife اثر سارا راتلج Sarah Rutledge منتشر شد و سپس در طی قرن های پس از آن، توسط آشپز های خانگی و حرفه ای بارها و بارها مورد تفسیر قرار گرفت. طبق گزارشات، نام این غذا از چارلستون در کارولینای جنوبی می آید و اساس حقیقی آشپزی منطقه Lowcountry در کارولینای جنوبی به شمار می رود. بنابراین این منطقه نیز یکی از جاهایی است که می توانید این غذا را سفارش بدهید و نوش جان کنید. غذاهای ویژه سال نوهاپین جان Hoppin' John، آمریکای جنوبی

دوازده انگور Twelve grapes، اسپانیا

زمانی که مردم آمریکا در لحظه تحویل سال، در حال تماشای مراسم سال نو در میدان تایمز Times هستند، مردم اسپانیا این مراسم را به طور زنده از میدان پوئرتا دل سل Puerta del Sol در مادرید تماشا می کنند؛ میدانی که جوانان خوش گذران در جلوی برج ساعت آن جمع می شوند تا تحویل شدن سال نو را جشن بگیرند. تمام کسانی که در آن میدان حضور دارند و تمامی کسانی که این مراسم را از خانه تماشا می کنند، در یک سنت غیر معمول سالانه شرکت دارند: دقیقا در زمان تحویل سال نو در نیمه شب، به ازای هر زنگ ناقوس، یک انگور به دهان می گذارند. حتی برخی از آنها انگور ها را از قبل آماده می کنند (هسته آنها را در می آورند و پوست آنها را می گیرند) تا در زمان تحویل سال، بتوانند به سرعت و با هماهنگی زنگ های ناقوس ها انگور ها را بخورند. این سنت در آغاز قرن بیستم میلادی آغاز شده و ظاهرا ایده تولید کنندگان انگور در بخش جنوبی کشور بوده که در آن سال خاص با افزایش بی رویه محصول انگور خود مواجه بوده اند. اما این سنت از آن زمان، به بسیاری از مردم اسپانیایی زبان در سرتاسر دنیا منتقل گشته است. کسانی که شب سال نو خود را در مادرید سپری می کنند، بهتر است قبل از نیمه شب به میدان پوئرتا دل سل Puerta del Sol بروند. این میدان یک میدان شلوغ و پر انرژی، مملو از بار، رستوران و فروشگاه است؛ در نتیجه مکان خوبی برای گذراندن ساعات تحویل سال محسوب می شود. غذاهای ویژه سال نو دوازده انگور Twelve grapes، اسپانیا

تامال Tamales، مکزیک

یکی از سنت های سال نو میلادی خوردن تامال Tamales، یکی از غذاهای سنتی آمریکای جنوبی است که از ماسا (خمیر نشاسته ای، معمولاً بر پایه ذرت) محتوی انواع گوشت، پنیر، میوه، سبزی و سایر افزودنی های خوش طعم ساخته شده، و در یک لفاف برگ موز بخارپز یا جوشانده می شود و تقریبا در همه مناسبت های خاص در مکزیک، جزو غذاهای اصلی به شمار می رود. اما تعطیلات سال نو یکی از زمان های ویژه پختن و خوردن تامال Tamales محسوب می شود. در بسیاری از خانواده ها، گروه هایی از زنان به گرد هم می آیند تا صدها بسته کوچک از این غذا را درست کنند و هر فردی مسئول یک قسمت از پروسه آشپزی می شود؛ سپس در نهایت این بسته ها را بین دوستان، خانواده و همسایه ها تقسیم می کنند. این غذا در سال نو، اغلب بهمراه سوپ مکزیکی Menudo سرو می شود؛ سوپی که از ذرت پوست کنده و سیرابی درست می شود و بخاطر برطرف کردن خماری پس از نوشیدن الکل مشهور است. کسانی که در شهر های بزرگ با جمعیت زیاد مردم اهل مکزیک زندگی می کنند مطمئنا در پیدا کردن رستورانی که برای سال نو تامال Tamales سرو کند یا به فروش برساند مشکلی نخواهند داشت. اما دوستداران غذا که می خواهند ورژن واقعی این غذا را بخورند، باید به شهر مکزیکو سیتی، جایی که تامال های بخار پز شده در هر گوشه خیابان و هر ساعت از روز به فروش می رسند بروند. غذاهای ویژه سال نو تامال Tamales، مکزیک

اولیبولن Oliebollen، هلند

اولیبولن Oliebollen یا توپ های روغنی سرخ شده توسط گاری های خیابانی در هلند به فروش می رسند و طبق رسوم و سنت، یکی از غذاهای ویژه سال نو میلادی است. این غذا که یکی از غذاهای ویژه سال نو میلادی، در شب سال نو و جشن های ویژه دیگر مورد استفاده قرار می گیرند. این کوفته های شبیه به پیراشکی توسط انداختن یک تکه خمیر دارای دانه های مویز یا کشمش در یک سرخ کن عمیق درست می شوند و سپس در پودر شکر غلتانده می شوند. اگر به آمستردام سفر می کنید، به دنبال  که کلبه های کوچک موقتی یا تریلر های ویژه فروش بسته های اولیبولن Oliebollen داغ سرخ شده هستند بگردید؛ حتما آنها را پیدا خواهید کرد. غذاهای ویژه سال نو اولیبولن Oliebollen، هلند

شیرینی های Marzipanschwein یا Glücksschwein، اتریش و آلمان

کشور اتریش و همسایه شمالی اش آلمان، شب سال نو را Sylvesterabend یا عید سنت سیلوستر Saint Sylvester  می نامند. اتریشی ها در این شب، نوشیدنی های بسیار خوش طعم را بهمراه گوشت خوک برای شام صرف می کنند و میز شام خود را با شیرینی های خوکی شکل که Marzipanschwein نامیده می شوند تزئین می کنند. شیرینی های Glücksschwein نیز که مواد تشکیل دهنده مختلفی دارند، به عنوان هدیه سال نو در اتریش و آلمان مورد استفاده قرار می گیرند. در روز های قبل و بعد از سال نو، نانوایی ها و شیرینی پزی های شهر وین در اتریش، از انواع شیرینی های خوکی شکل پر می شوند. غذاهای ویژه سال نوشیرینی های Marzipanschwein یا Glücksschwein، اتریش و آلمان

نودل سوبا Soba، ژاپن

خانواده های ژاپنی در نیمه شب سال نو، طی یکی از قدیمی ترین سنت های سال نو میلادی در ژاپن، برای خداحافظی کردن از سال گذشته و استقبال کردن از سال جدید، نودل سوبا Soba یا Toshikoshi Soba (یک نوع نودل ژاپنی تهیه شده از آرد گندم سیاه (چاودار)) می خورند. این سنت به قرن هفدهم میلادی باز می گیردد و دراز بودن نودل ها، نشان دهنده طولانی بودن و پر برکت بودن سال آینده می باشد. در سنت دیگری به نام Mochitsuki، دوستان و خانواده ها روز قبل از شب تحویل سال نو را به گلوله کردن کیک های برنج موچی Mochi (نوعی خوراکی سنتی درست شده از غلات به ویژه برنج ژاپنی) می پردازند. برنج شیرین و چسبنده شسته می شود، خشک می شود، بخارپز می گردد و به صورت یک گلوله کوچک در می آید. سپس میهمانان به ترتیب، چندین گلوله برنجی برمی دارند تا بعدا آنها را به عنوان دسر بخورند. غذاهای ویژه سال نو نودل سوبا Soba، ژاپن

کیک پادشاهی King cake، سرتاسر جهان

یکی از سنت های سال نو میلادی، سنت خوردن کیک در شب سال نو است که در فرهنگ های بی شماری در سرتاسر جهان یافت می شود. یکی از غذاهای سال نو میلادی، غذای یونان است که کیک Vasilopita می پزند، از غذاهای سال نو میلادی در فرانسه Gateau یا Galette des rois است، مکزیکی ها کیک Rosca de Reyes را ترجیح می دهند و بلغارها از خوردن کیک Banitsa لذت می برند. بیشتر کیک ها در نیمه شب سال نو مورد استفاده قرار می گیرند؛ اما در برخی فرهنگ ها، کیک را در کریسمس یا عید تعمید عیسی مسیح در ششم ژانویه برش می دهند و درون آن یک سکه طلایی یا مجسمه طلایی قرار می دهند که سمبل یک سال پر از موفقیت برای کسی که آن تکه از کیک را به دست می آورد می باشد. غذاهای ویژه سال نو کیک پادشاهی King cake، سرتاسر جهان

سوسیس Cotechino con lenticchie، ایتالیا

ایتالیایی ها شب سال نو را با عید سنت سیلوستر La Festa di San Silvestro جشن می گیرند؛ آنها معمولا جشن خود را با خوردن Cotechino con lenticchie شروع می کنند؛ یکی از غذاهای سال نو میلادی یک خورشت سوسیس و سبزیجات است که خوش شانسی می آورد (چرا که سبزیجات نمایانگر پول و آینده عالی هستند). این وعده غذایی خوشمزه با خوردن Chiacchiere (توپ های خمیر سرخ شده که در عسل و پودر شکر غلتانده شده اند) و یک نوشیدنی ایتالیایی به نام Prosecco به پایان می رسد. ریشه این غذاهای سال نو میلادی به شهر مودنا Modena باز می گردد؛ اما این غذا در سرتاسر کشور در زمان تحویل سال نو صرف می شود. غذاهای ویژه سال نو سوسیس Cotechino con lenticchie، ایتالیا

ماهی شور Pickled herring، لهستان و اسکاندیناوی

از آنجایی که ماهی در لهستان و بخش هایی از اسکاندیناوی بسیار فراوان است و بخاطر رنگ نقره ای آن، بسیاری از ملت ها در نیمه شب سال نو، ماهی شور Pickled herring می خورند تا برایشان یک سال پر از مزایا و موفقیت به همراه بیاورد. برخی این غذا را در سس خامه و برخی دیگر آنها را با پیاز صرف می کنند. یکی از روش های آماده کردن ماهی شور Pickled herring در لهستان که Sledzie Marynowane نامیده می شود به این صورت است که ماهی ها را برای 24 ساعت در آب شور قرار می دهند و سپس آنها را در یک بطری بهمراه لایه های پیاز، فلفل، شکر و سرکه سفید می گذارند. مردم اسکاندیناوی معمولا ماهی های شور را روی یک میز بزرگ به همراه ماهی دودی، پاته و گوشت قلقلی قرار می دهند تا در نیمه شب سال نو میل کنند. غذاهای ویژه سال نو ماهی شور Pickled herring، لهستان و اسکاندیناوی

کیک کرانسه Kransekage، دانمارک و نروژ

کیک کرانسه Kransekage یا کیک حلقه ای،یکی از غذاهای سال نو میلادی در دانمارک و نروژ است. این کیک برج مانند است که از تعداد زیادی حلقه های کیک گذاشته شده بر روی یکدیگر تشکیل شده است. این کیک ها برای شب سال نو و سایر مناسبت های ویژه در دانمارک و نروژ مورد استفاده قرار می گیرند. این کیک از بادام، شکر و سفیده تخم مرغ درست می شود و به شکل قیف یا شاخی است که داخل آن از شکلات، بیسکویت، و سایر شیرینی های کوچک پر می شود. گاهی اوقات نیز یک بطری نوشیدنی در مرکز قرار داده می شود. غذاهای ویژه سال نو کیک کرانسه Kransekage، دانمارک و نروژ


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان