شناسه : ۱۱۵۱۸۹۶ - سه شنبه ۶ شهریور ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۴۰
مرهمی گیاهی برای گرفتگی عضلات
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را به علت داشتن اسید گلیسریزیک در ترمیم زخم معده و رودهها موثر دانست
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را به علت داشتن اسید گلیسریزیک در ترمیم زخم معده و رودهها موثر دانست.
به گزارش به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ شربت شیرینبیان حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B1، B2، B3، B5، B6 ، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، سلنیوم، منیزیم، روی، سیلیکون، فلاونوئید، کولین، اسید گلیسریزیک، تیمول، پلیفنول و کومارین است.
برای بررسی خواص شربت شیرینبیان و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص شربت شیرینبیان
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی ؛ درباره مهمترین خواص شربت شیرینبیان اظهار کرد: این شربت تاثیری چشمگیر در کاهش اسید معده، رفع زخم معده و اثنیعشر (دوازدهه)، ورم رودهها، نفخ شکم، التهاب و سرطان معده دارد و به علت داشتن اسید گلیسریزیک به ترمیم زخم معده و رودهها کمک میکند.
وی درباره خواص دیگر شربت شیرینبیان، گفت: این شربت نقشی موثر در بهبود رفلاکس معده (برگشت غذا از معده به مری) و ناراحتیهای تنفسی مانند عفونت ریه، آسم و سرفه دارد، همچنین عفونت معده (هلیکوباکترپیلوری)، سوزش و احساس سنگینی معده، گرفتگی عضلات و روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید) را رفع میکند.
عظمایی تاکید کرد: مصرف شربت شیرین بیان به ترک سیگار و درمان هپاتیت کمکی شایان میکند؛ این شربت نقشی موثر در تقویت بینایی، معده، رودهها و سیستم ایمنی بدن، افزایش طول عمر و رفع یبوست، بواسیر (هموروئید)، ورم پروستات و تصلب شرایین (سفتی و گرفتگی عروق) دارد؛ همچنین برای افرادی که دچار فشار خون پایین هستند، مفید است.
وی یادآوری کرد: مبتلایان به فشار خون بالا، زنان باردار و افرادی که دچار اختلالات کبدی، کلیوی و تیروئیدی هستند باید در مصرف شربت شیرینبیان احتیاط کنند.
مواد لازم برای تهیه سه لیتر شربت شیرینبیان
ریشه شیرینبیان 800 گرم
عسل 400 گرم
آب معمولی یا آب مقطر یک و نیم لیتر
طرز تهیه شربت شیرینبیان
- ریشه شیرینبیان خشک را به خوبی بشویید و پوست آن را جدا کنید.
- ماده زرد رنگ وسط ریشه شیرینبیان را خُرد و آسیاب کنید.
- پودر شیرینبیان را با یک و نیم لیتر آب معمولی یا آب مقطر در ظرفی بریزید و بگذارید 12 ساعت بماند.
- محلول ریشه شیرینبیان و آب را در حرارت غیر مستقیم بجوشانید تا مقداری از آب آن تبخیر شود.
- ظرف را از روی اجاق گاز بردارید؛ پس از اینکه دمای محلول ریشه شیرینبیان و آب، متعادل (50 درجه سانتیگراد) شد عسل را به مواد درون ظرف اضافه کنید.
- محلول ریشه شیرینبیان، آب و عسل را به خوبی هم بزنید تا شربت قوام بیاید.
- شربت شیرین بیان را روزانه سه استکان 15 دقیقه قبل از هر وعده غذایی مصرف کنید.
- برای تهیه یک استکان از شربت ریشه شیرینبیان، 2 قاشق مرباخوری از این شربت غلیظ را با یک استکان آب جوشیده شده ولرم مخلوط و میل کنید.