
مواد لازم برای تهیه ی خمیر تارتلت:
- آرد 125 گرم
- نمک یک چهارم قاشق چایخوری
- کره 75 گرم
- زردهی تخم مرغ 1 عدد
- ماست به اندازهی کافی
مواد لازم برای مواد رویه تارتلت ماهی دودی:
- ماهی دودی 200 گرم
- آبِلیموی تازه نصف لیمو
- کره 25 گرم
- پیاز خردکرده 1 عدد
- قارچ 50 گرم
- تخم مرغ 2 عدد
- خامه 6 قاشق سوپخوری
- پنیر گودا 100 گرم
- جعفری خرد کرده 1 قاشق سوپخوری
- ادویه به مقدار کافی
طرز تهیه:
1. آرد را در ظرفی الک کنید و نمک را به آن بیفزائید.
2. کره را تکه تکه سازید و داخل آرد بریزید و با نوک انگشت مخلوط کنید تا مواد، به شکل خرده نان در آید. برای آسانی کار، میتوانید از خمیر گیر غذاساز خانگی استفاده کنید.
3. زرده ی تخم مرغ را به مواد اضافه نمائید و دوباره با نوک انگشتان مخلوط سازید.
4. ماست را کم کم افزوده و خمیر را جمع کنید.
5. توجه داشته باشید که این خمیر نیاز به ورز دادن ندارد.حالا خمیر را در کیسهی نایلونی بگذارید و به مدت 15 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
6. اینک خمیر را به شکل دایره و به ضخامت 3 میلیمتر با وردنه باز کنید و در قالب های کوچک تارت پهن کنید و با چنگال چند سوراخ در آنها ایجاد نمائید.
7. خمیر را در فر -که با دمای 175 درجهی سانتیگراد گرم کرده اید- به مدت 20-30 دقیقه بپزید تا طلائیرنگ شود.
8. اکنون ماهی را همراه با آب و نصف آبِ لیموترش در ظرفی قرار دهید و بگذارید کمی بپزد.
9. سپس تیغهای ماهی را جدا سازید. کره را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید و پیاز را در آن کمی تفت دهید.
10. قارچ را خرد کنید و به پیاز بیفزائید و 3-4 دقیقه تفت دهید.
11. ماهی های استخوان گرفته و ادویه را اضافه نمائید.
12. اکنون مایه را در تارتلتها بریزید و کنار بگذارید.
13. تخم مرغ ها را با چنگال بزنید، خامه، پنیر و بقیهی آبلیمو را بیفزائید و مخلوط کنید، جعفری و کمی ادویه به آن اضافه کنید و روی مواد داخل خمیر بریزید.
14. سپس در فر (تاون) گرمشده با دمای 180 درجهی سانتیگراد، به مدت 30-35 دقیقه بپزید تا تارتلت ها طلائی رنگ شوند.