لبو همان چغند قرمز پخته شده می باشد، که به آن در زبان بابل و آشور لبتو نیز می گویند و به دلیل داشتن ویتامین(B و C) آهن، پتاسیم، کلسیم، منگنز، سایونین، اسید مالونیک، فولات، پروتئین، بتانین، الکل گیاهی و فیبر برای برای حفظ سلامتی انسان مفید می باشد. رفع کم خونی، کاهش لاغری، درمان دیابت، حفظ سلامتی پوست، درمان یبوست، درمان سرطان و … از جمله خواص لبو می باشد. به همین خاطر چغندر قرمز(به روش بخار پز، آب پز) در انواع غذاها همچون آش، سوپ، حلوا و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. برای آشنایی با طرز تهیه حلوا لبو و تزیین آن برای شب یلدا در ادامه با آرگا همراه شوید.
طرز تهیه حلوای لبو
مواد مورد نیاز برای تهیه حلوای لبو عبارت است از:
- پوره لبو/ 1 لیوان
- شکر/ 1 لیوان
- آرد/ یک لیوان
- روغن/ نصف لیوان
- آب/ نصف لیوان
- گلاب/ نصف لیوان
- عصاره هل/ 2 قاشق غذاخوری
دستور پخت حلوای لبو:
برای تهیه پوره لبو، ابتدا چغندر قرمز را خوب بشویید و آن را با مقداری آب بپزید. سپس لبوی آماده شده را به صورت پوره در آورید.
در این مرحله از طرز تهیه حلوای لبو باید داخل یک تابه نسبتا بزرگ لبوی پوره شده را با آب، هل، شکر و گلاب ترکیب کنید و آن را روی حرارت قرار دهید و پس از آب شدن شکر مخلوط در مواد، تابه را از روی حرارت بردارید.
داخل ظرفی دیگر، آرد را با مقداری که بوی خامی آن گرفته شد تف دهید، دقت کنید تا رنگ آرد تغییر نکند. سپس روغن را به آن بیافزایید و شربت(شکر و آب) نیز به آن اضافه کنید. بعد به طور مرتب به مدت 5 دقیقه آن را به هم بزنید، تا حلوا قوام لازم را بدست بیاورد.
در ادامه می توانید، نمونه های زیبا از تزیین حلوای لبو ویژه تزئینات شب یلدا را مشاهده کنید.
در پایان ضمن سپاس از همراهی تان با این مطلب، امیدواریم از طریقه درست کردن حلوای لبو لذت برده باشید و مورد رضایت شما همراهان همیشگی آرگا واقع شده باشد.