در حالیکه حتی بدترین آشپزها میتوانند با استفاده از مایکروویو مشکلترین غذاها مانند رشته فرنگی رامش را خیلی خوب از آب درآورند اما برخی از سرآشپزهای حرفهای نیز برای تهیه و پخت پارهای از غذاها متوسل به مایکروویو میشوند. در این مطلب 10 غذا را که سرآشپزهای حرفهای ترجیح میدهند آنها را با مایکروویو آماده کنند به شما معرفی میکنیم. در ادامه با بنیتا همراه باشید.
1) خرچنگ

Credit: istock
شاید هیچکس بهتر از ریچ ولانته خرچنگ را نشناسد چون این آدم سرآشپز تخصصی غذاهای دریایی است. ریچ معتقد است که پختن خرچنگ در مایکروویو تنها روشی است که موجب میشود تا این ماده غذایی به شکل بخارپز یا کبابی آماده شود. او میگوید: «پخت خرچنگ در مایکروویو باعث میشود تا گوشت آن در آب خودش پخته شود و در نتیجه خرچنگی که نوش جان میکنید گوشتی آبدار، ترد و فوقالعاده طعمدار باشد.» سرآشپز ولانته همچنین میگوید: باید خرچنگ زنده را به مدت 20 تا 30 دقیقه در فریزر گذاشت تا ساکن و بیحرکت شود. بعد آن را روی سینی مایکروویو بگذارید، پوسته پلاستیکی روی چنگهایش را بردارید، آب نصف یک لیمو و دو و نیم قاشق غذاخوری آب معمولی به روی خرچنگ بریزید و در آخر، مایکروویو را روی درجهی آخر بگذارید. شش یا هفت دقیقه بعد، اجازه دهید تا خرچنگ در محیط مایکروویو خنک شود. مرحله خنک شدن آن چیزی حدود 10 دقیقه زمان میبرد. حالا خرچنگ را با هر چه که دوست دارید تزیین و سرو کنید. ولانته میگوید: «گوشت خرچنگ وقتی در مایکروویو پخته شود شوری و استحکامش را حفظ میکند و در عین حال خیلی ترد و آبدار میشود. این روش برای پختن خرچنگ با روش سنتی و معمول کاملا فرق دارد. بنابراین خیلی مراقب باشید تا ضمن کار با مایکروویو مرتکب اشتباه نشوید تا دستپخت شما خراب نشود.»
2) ماهی

Credit: istock
مایکروویو برای پخت مواد غذایی که قسمت عمدهی آنها آب است مانند سبزیجات، میوهها و ماهی وسیلهی مطلوبی است. سرآشپز ولانته میگوید: «من حتی توانستهام ماهی را در کنار سبزیجات با موفقیت در مایکروویو بخارپز کنم.» در این زمینه کافی است تا طبق دستور همیشگی ماهی را بپزید تنها با این تفاوت که ماهی را در کیسههای امن پختوپز در مایکروویو قرار بدهید و مرتب حواستان به مراحل پخت آن باشد. هنگامی هم که ماهی را از درون مایکروویو و کیسه مخصوصاش بیرون میآورید مراقب باشید تا دستهای شما از بخار ایجاد نشده نسوزد؛ چون بسیار داغ و پرحرارت است. از آنجا که ماهی یکی از بهترین مواعد غذایی برای پخت در مایکروویو است، اطمینان حاصل کنید که اگر این غذا باقیماندهای داشت و قصد مصرف آن را داشتید از گرم کردن دوبارهی آن در مایکروویو به طور جدی پرهیز کنید.
3) کدو اسپاگتی

Credit: istock
سرآشپز ولانته میگوید: «کدو اسپاگتی خیلی سریع در مایکروویو پخته میشود. فقط کافی است تا چند سوراخ در کدو اسپاگتی قبل از پخت آن در مایکروویو ایجاد کنید. کدو اسپاگتی از درون شروع به پخت میکند و شما میتوانید مغر درون آن را با استفاده از اسکوپ و یا به شکل رشته رشته از پوسته کدو جدا کنید و در ظرف بریزید.» برای تزیین و مزهدار کردن این غذا روغن زیتون، کمی نمک، دانههای فلفل سیاه و حتی جعفری ساتوری شده هم میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. بدون شک، کدوی اسپاگتی از جمله مواد غذاییای بود که اصلا فکرش را نمیکردید که بتوان آن را در مایکروویو پخت و تهیه کرد!
4) سیب درختی پخته

Credit: istock
الی دینر، مدرس آشپزی، نویسندهی کتابهای آشپزی و مدیر و موسس آموزشگاه «بیایید با هم آشپزی کنیم»، میگوید که او توانسته است سیبهای درختی را در خانهاش، آن هم به وسیلهی مایکروویو، مانند غذا بپزد. او میگوید: «سیبهای درختی را میشود به راحتی در مایکروویو، ظرف مدت پنج دقیق پخت!» قبل از هر چیز باید سیب درختی درجه یک را جدا کنید. از قسمت بالا، سر آنها را جدا و هستههای درونشان را خالی کنید. اکنون سیبها را در ظرف مخصوص مایکروویو قرار دهید و روی آنها اندکی دارچین و شکر بپاشید و یک چهارم فنجان آب لیمو ترش تازه، آب پرتقال، سرکه یا حتی آب خالی به آنها اضافه کنید. روی سیبها را با روکش مخصوص بپوشانید و در بالاترین حد درجه به مدت چهار یا پنج دقیقه آنها را بپزید. کمی که سرد شد میتوانید به همراه خامه و یا بستنی وانیلی نوش جان کنید.
5) ذرت بلالی

Credit: istock
دینر میگوید: «تابستان، فصل خوردن ذرت بلالی است بهخصوص اگر در مایکروویو پخته شده باشد. این گونه حال و هوای اشپزخانه هم عوض میشود.» چند عدد ذرت را روی ظرف مخصوص مایکروویو بگذارید. روی هر کدام دو قاشق غذاخوری آب بریزید. روی ذرتها را با کاغذ مومی بپوشانید و چند سوراخ ریز روی کاغذ ایجاد کنید. بعد به مدت دو یا سه دقیقه ذرتها را در بالاترین درجهی حرارت قرار دهید. دست آخر با هر چه که با ذائقه شما جور است آنها را مزهدار و تزیین کنید.
6) سسها و پودینگها

Credit: istock
دینر میگوید: «سسهایی مانند سس پنیر و سس بلوبری و همچنین پودینگها را میتوان خیلی سریعتر در مایکروویو پخت. چراکه دیگر مجبور نیستید تا مثل زمان پخت بر روی اجاق گاز بالای سر آنها بایستید و مرتب هم بزنید.» برای این کار همه مواد را در ظرفی که بتوان در مایکروویو گذاشت بریزید و هر دو تا سه دقیقه هم بزنید تا این که به غلظت مورد نظر شما برسد.
7) تخم مرغ

Credit: istock
جما استافورد، سرآشپز حرفهای که به خاطر پخت انواع غذاها، اسنکها و دسرها در مایکروویو در واشنگتن معروف است، میگوید که او حتی تخم مرغ را در مایکروویو میپزد. او میگوید: « در زمان پخت تخم مرغ در مایکروویو باید حواستان باشد که آنها را قبل از گذاشتن در دستگاه به خوبی هم بزنید و یا اگر قصد دارید به صورت درسته در مایکروویو بگذارید باید مراقب باشید تا تخم مرغها بر اثر حرارت زیاد منفجر نشوند.»
8) نودل

Credit: istock
استافورد میگوید که میتواند نودل (یا همان رشته فرنگی) را در مایکروویو پخت و آمادهی خوردن کرد؛ اما بهتر است تا متناسب با ذائقه و سلیقهی خود مخلفاتی به آن اضافه کرد. پخت نودل در مایکروویو چیزی بین دو تا دو دقیقه و نیم زمان میبرد. نودل پخته شده را میتوان به شکل سوپ و یا هر طوری که میل شما است سرو کرد. اما یادتان باشد که اگر چیزی از این غذا باقی ماند گرم کردن آن برای استفاده دوباره، قاعدهی خاص خودش را دارد.
9) چیپس سیب زمینی

Credit: istock
استافورد میگوید: «برای پختن سیب زمینی در مایکروویو روشهای بسیاری وجود دارد؛ اما روش مورد علاقه من پخت سیب زمینی به شکل چیپس است. برای این منظور از روغن خوب و با کیفیت (ترجیحا روغن زیتون) استفاده کنید تا چیپس شما طعم و مزه استثنایی پیدا کند.» همچنین میتوانید سیب زمینی را به شکل درسته در مایکروویو بپزید اما قبل از آن لازم است تا با چنگال سوراخهایی در آن ایجاد کنید تا بخاری که به وجود میآید بیرون بزند. حرارت مایکروویو را هم که باید روی درجهی مخصوص کباب کردن بگذارید.
10) ماگ براونی

Credit: istock
دلتان یک براونی گرم و دلچسب میخواهد؟ ماگ بروانی همان چیزی است که تهیه کردن آن زیاد طول نمیکشد. استافورد میگوید: «راستش را بخواهید مایکروویو را اصلا برای پخت انواع کیک و شکلات ابداع کردهاند! حالا در کنار اینها میتوان براونی هم در مایکروویو درست کرد.» در هنگام آماده شدن ماگ بروانی در مایکروویو، مرتب مواظب باشید تا بیش از حد پخته نشود و همین که بخارش درآمد آن را بیرون بیاورید.
به عنوان مطالب پیشنهادی مطلب «10 چیزی که نباید هرگز در مایکروفر قرار داد» میتواند در تکمیل مقالهی حاضر باشد. همچنین مطلب «عوارض پخت و پز در مایکروویو» منبع و مرجع خوبی برای کسانی است که در کار با مایکروویو جانب احتیاط را رعایت نمیکنند.
منبع: rd