خبرگزاری ایسنا: گوشت مرغ در هفتههای گذشته با افزایش قیمت و نوسانات عجیب و غریبی مواجه شد و براساس اعلام اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی به کیلویی 14 هزار 300 تومان در بازار امروز رسید، البته مهدی یوسف خانی - رییس این اتحادیه - در اظهاراتی عامل این گرانی را سودجویی تولیدکنندگان گوشت مرغ دانسته و با بیان اینکه امروز مرغ زنده 9500 تا 9800 تومان عرضه شده است، گفت که علت افزایش بیسابقه قیمت مرغ، کاهش تولید و سودجویی تولیدکنندگان مرغ زنده از شرایط فعلی است و هیچ نظارتی بر روند عرضه مرغ زنده وجود ندارد.
این اظهارات در حالی مطرح شد که در مقابل محمد یوسفی - رییس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی - این موضوع را تکذیب کرد وگفت: مرغداران هیچگاه دنبال سودجویی نبوده و نیستند و با توجه به افزایش هزینههای تولیدشان هر کیلوگرم گوشت مرغ زنده را 8000 تا 8500 تومان عرضه میکنند و با توجه به در نظر گرفتن این نرخ، قیمت منطقی هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار کیلویی 11 هزار و 500 تا 12 هزار تومان است.
وی افزود: عامل این افزایش قیمتهای ناگهانی، سودجویی و رقابت برخی عرضهکنندگان این محصول در میدان بهمن تهران بر سر گرانی است، اما به مردم توصیه میکنیم که این محصول را از فروشندگان نخرند و به مراکزی که شرکت پشتیبانی امور دام مشخص کرده و مرغ منجمد آماده طبخ را کیلویی 8900 تومان میفروشند، مراجعه کنند چرا که در این صورت و با کاهش تقاضا، فروشندگان نیز مجبور میشوند قیمتشان را پایینتر بیاورند.
رییس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی ادامه داد: صدها عامل و پارامتر در تعیین قیمت گوشت مرغ همچون نهادههای تولید، حمل و نقل، جوجه یک روزه، هزینههای کارگری، هزینههای انرژی و ... تاثیرگذار هستند و همه این عوامل دست به دست هم میدهند تا یک کیلوگرم گوشت مرغ تولید شود. البته در برخی از این عوامل تولید، نرخ ارز کمترین تاثیر را دارد یا اساسا تاثیری ندارد، اما همه آنها با افزایش قیمت مواجه شده و بعضا چند برابر شدهاند.
یوسفی با اشاره به اینکه شرایط و هزینههای تولید گوشت مرغ از دو سال گذشته که نهادههای تولید برای مرغداران با ارز 1226 تومانی وارد و تامین میشد تا امروز که به 4200 تومان رسیده، به کلی تغییر کرده است، گفت: از هفته آینده قیمت گوشت مرغ متعادلتر میشود و دیگر شاهد افزایش قیمتهای ناگهانی و یک شبه در بازار نخواهیم بود.