ماهان شبکه ایرانیان

آخرین اخبار درباره عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی

خبرگزاری میزان: محمدحسن زدا در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد درخصوص زمان پرداخت «عیدی» بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: دولت باید درباره رقم عیدی تصمیم بگیرد. تمهیدات لازم اندیشیده شده و به محض آنکه دولت در این خصوص تصمیم بگیرد تمام توان خود را می‌گذاریم تا عیدی در اسرع وقت پرداخت شود، اما زمان آن در دست ما نیست.

زدا با بیان اینکه دهه فجر امسال ویژگی خاص خود را دارد و لازم است پس از 40 سال دستاورد‌ها را مرور کنیم گفت: تأمین اجتماعی نقش و کارکرد مهمی در امور رفاهی دارد. مجلس دو جلسه غیرعلنی داشته و دولت هم صندوق‌ها را جزو ابر چالش‌ها دانسته که باید سریعاً برای آن‌ها چاره اندیشی شود.

وی افزود: در کمیسیون تلفیق شاهد هستیم اتفاقات خوبی دارد در راستای حمایت از صندوق‌های بیمه‌ای می‌افتد.

ایجاد کد‌های دستوری برای پاسخگویی بسته حمایتی

زدا با اشاره به ایجاد کد‌های دستوری و پاسخگویی از طریق مرکز ارتباطات مردمی به بیمه شدگانی که بسته‌های حمایتی را دریافت نکرده‌اند گفت: ما جمعاً به حدود 10 میلیون خانوار بسته حمایتی دادیم و در مقابل به همین تعداد هم از ما سوال دارند که چرا بسته دریافت نکردند که کار مشکلی است. اگر عزیزانی در این پروسه دچار زحمت شدند عذرخواهی می‌کنیم. 130 هزار تماس تلفنی تنها در دو روز اول شروع این طرح داشتیم و افراد بسیاری پشت خط ماندند.

فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس در دهه مبارک فجر افتتاح می‌شود

سرپرست سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به افتتاح 15 پروژه در دهه فجر گفت: افتتاح فاز سوم پالایشگاه خلیج فارس از مهمترین برنامه‌های ماست. 49 درصد سهام پالایشگاه را داریم و ظرفیت تولید آن به بیش از 40 میلیون لیتر می‌رسد.

مبلغ و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان وابسته به تصمیم دولت است

وی درباره زمان پرداخت عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: دولت باید درباره میزان عیدی تصمیم بگیرد. تمهیدات اندیشیده شده و به محض آنکه تصمیم بگیرند تمام توان خود را می‌گذاریم تا عیدی در اسرع وقت پرداخت شود. اما زمان آن در دست ما نیست.

وی افزود: افتتاح بیمارستان خوی با ظرفیت 32 تخت از دیگر برنامه‌های ماست. در حال حاضر 42 میلیون نفر تحت پوشش تأمین اجتماعی‌اند، 14 میلیون بیمه شده اصلی و 22 میلیون بیمه شده تبعی هستند.

ارائه 65 خدمت غیرحضوری به بیمه‌شدگان با عنوان طرح ملی دکتر نوربخش

زدا با اشاره به اینکه سه میلیون و 500 هزار مستمری بگیر اصلی داریم، گفت: 213 هزار نفر از تأمین اجتماعی مقرری بیمه بیکاری می‌گیرند که اعتبار آن به حدود 370 میلیارد تومان در ماه می‌رسد افزود: یک میلیون و 200 هزار کارگاه تحت پوشش داریم. بزودی به سمت خدمات غیرحضوری خواهیم رفت و خبر‌های خوبی در این زمینه داریم. 65 سرویس سازمان را از این طریق ارائه می‌کنیم که با عنوان "طرح ملی دکتر نوربخش" اجرایی خواهد شد.

وی با بیان اینکه بیش از 370 مرکز ملکی مشتمل بر 76 بیمارستان، 5 دی کلینیک و 289 مرکز درمانی داریم گفت: 138 میلیون بار مراجعه به مراکز ملکی گزارش شده و 10 هزار تخت فعال داریم 522 هزار عمل جراحی انجام شده که 86 هزار مورد جراحی بزرگ بوده است.

سرپرست سازمان تأمین اجتماعی به مقایسه وضعیت تأمین اجتماعی در سال 57 با سال 96 پرداخت و گفت: افراد تحت پوشش در سال 57 حدود 7 میلیون نفر بودند که در سال 96 به 42 میلیون نفر رسید. نسبت بیمه شدگان به جمعیت کشور 19 درصد بوده و اکنون به 53 درصد رسیده است. تعداد بیمه شدگان اصلی 1 میلیون و 800 هزار نفر بود که در سال 96 حدود 14 میلیون نفر رسیده است. همچنین تعداد 90 هزار مستمری بگیر در سال 57 اکنون به سه میلیون رسیده است.

زدا ادامه داد: حداقل مستمری دریافتی در آن سال 630 تومان بوده که اکنون میانگین پرداختی ما یک میلیون و 400 هزار تومان است. نسبت پشتیبانی 20 نفر بوده و اکنون 5.14 است یعنی از 5 نفر حق بیمه می‌گیریم و به یک نفر مستمری می‌دهیم.

وی با اشاره به اینکه در سال 57 حدود 180 هزار کارگاه تحت پوشش داشتیم که اکنون به یک میلیون و 200 هزار مورد رسیده است اظهار کرد: تعداد شعب به 556 مورد و تعداد کارگزاری‌ها به 219 رسیده در حالی که در سال 57، صفر بود. همچنین تعداد شعب اقماری 232 مورد بود که در سال 57، صفر بود.

محدودیتی برای بیمه خبرنگاران نداریم

سرپرست سازمان تأمین اجتماعی درباره بیمه خبرنگاران گفت: خبرنگارانی که در رسانه‌ها کار می‌کنند مشکلی ندارند و از طریق مؤسسه خود بیمه می‌شوند. خبرنگاران آزاد از طریق صندوق بیمه هنرمندان می‌توانند بیمه شوند و ما محدودیتی نداریم. بیمه حرف و مشاغل آزاد نیز هست و می‌توان از آن هم استفاده کرد.

زدا درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی هم گفت: قرارداد بیمه تکمیلی درمان مشکلی ندارد و با آتیه سازان حافظ منعقد شده و در حال اجراست.

اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در انتظار تصمیم‌گیری

وی درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان گفت: همسان سازی مدل‌های متفاوتی دارد. برخی معتقدند باید درصدی را برای همه افراد افزایش دهیم.

گروهی معتقدند باید فقط حقوق حداقل بگیران را افزایش داد و عده‌ای هم همسان سازی بازنشستگان با شاغلین را مدنظر دارند. گروهی نیز معتقدند باید میانگین 10 سال آخر حقوق محاسبه شود.

وی ادامه داد:، چون شرکای اجتماعی برایمان اهمیت دارند و دبیرخانه دائمی برایشان در سازمان داریم از آن‌ها دعوت کردیم و به مدل خاصی رسیدیم که بسته آن آماده شده است. در قانون برنامه ششم همسان سازی تکلیف شده و بار مالی بسته آماده شده ما 12 هزار میلیارد تومان است. بحث‌های مقدماتی انجام شده است و باید درباره آن تصمیم‌گیری شود.

تصمیم جدید تأمین اجتماعی برای پرداخت معوقات داروخانه‌ها

زدا درباره معوقات داروخانه‌ها و مراکز درمانی نیز اظهار کرد: درباره داروخانه‌ها تصمیم جدیدی گرفتیم که دیگر مبالغ را از ستاد تخصیص ندهیم. در واقع پول‌ها را در اختیار استان‌ها بگذاریم و مدیر استان تصمیم بگیرد که برای داروخانه و مراکز خصوصی بپردازد. مدیر استان باید پاسخگو باشد و طوری نباشد ما در تهران در اتاق بسته تصمیم بگیریم.

رقم بدهی دولت به تأمین اجتماعی

سرپرست سازمان تأمین اجتماعی درباره پرداخت بدهی دولت به تأمین اجتماعی نیز عنوان کرد: اصل بدهی دولت تا سال 94 حدود 80 هزار میلیارد تومان است. صحبت‌هایی مطرح شده بابت سود این پول که چطور باید بازپرداخت شود. تفاسیر مختلفی وجود دارد. قرار شده در کمیسیون تلفیق کارگروهی تشکیل شود که درباره نحوه بازپرداخت این بدهی تا پایان آذر 98 تصمیم بگیرند. اگر میزان بدهی طبق مدل محاسباتی ما باشد حداقل 150 هزار میلیارد مطالبات ما هست، ولی باید آن کار گروه تشکیل شود.

وی در ادامه درباره میزان مطالبات داروخانه‌ها از مراکز درمانی طرف قرارداد گفت: مکانیسم پرداخت را تغییر دادیم و پول را در اختیار استان‌ها قرار دادیم. از این بابت، ارقام هر استان را نمی‌توان اعلام کرد. مراکز درمانی خدمات خود را با کیفیت ادامه دهند و نگران نباشند، زیرا این مبالغ در آینده نزدیک پرداخت می‌شوند.

بدهی 12 هزار میلیاردی کارفرمایان به تأمین اجتماعی

سرپرست سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه کارفرمایان حداقل 12 هزار میلیارد تومان به ما بدهکارند اظهار کرد: مایل به اجرای هرساله قانون بخشودگی جرایم نیستیم، زیرا کارفرمایان دیگر پول جاری را پرداخت نمی‌کنند.

دعوت از کسب و کار‌های نوین برای بیمه شدن

وی درباره بیمه کسب و کار‌های نوین اینترنتی نیز گفت: تا کنون متولی مشخصی پیدا نکردیم. اتحادیه فروشگاه‌های اینترنتی، مرکز فضای مجازی، فناوری ریاست جمهوری و… چند نهاد متولی‌اند. یک متولی عمده تاکسی‌های آنلاین همین شهرداری است. اتحادیه تاکسی‌های تلفنی هم مدعی هستند. این پراکندگی متولی ما را سردرگم کرده است. همه را دعوت کردیم و با آن‌ها صحبت کردیم و مایل نیستیم که از قوه قهریه استفاده کنیم. مایلیم این پوشش‌ها را از طریق بیمه توافقی انجام دهیم. اگر آن‌ها به جمع بندی برای تعیین متولی برسند ما مشتاقیم و کار را انجام می‌دهیم.

زدا ضمن مروری بر خدمات غیرحضوری و الکترونیکی شدن پرونده‌های بیمه‌ای گفت: اقدامات و برنامه‌های مختلفی انجام شده و باید قطعات این پازل تکمیل شود. تا کنون 130 میلیون جلد اوراق بیمه‌ای به صورت الکترونیکی تهیه، جمع‌آوری و بایگانی شده است.

وی درباره برخی مباحث مطرح شده در برخی رسانه‌ها درباره اختلافات با وزارت بهداشت، گفت: اختلافی وجود نداشته و نظر سازمان این است که باید مکانیسم‌های کنترل هزینه داشته باشیم تا به طرح تحول کمک کنیم. وقتی دفترچه ما به چک سفید امضا تبدیل شده، ولی کنترل هزینه نیست، مشکلاتی ایجاد می‌شود و مطالبه ما از وزیر بهداشت این بود که اول مکانیسم‌ها را مشخص کنیم تا به عنوان تأمین اجتماعی بیشتر حمایت کنیم.

زدا ادامه داد: اکنون تمهیدات فراهم شده و در چند استان مانند مازندران در حال انجام است و 1،200 میلیارد تومان بابت پزشک خانواده پرداخت کردیم. اوج آمال ما در این بخش همین نظام ارجاع است. اکنون حمایت ما دارد کامل‌تر می‌شود.

سرپرست سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به شخصیت ممتاز وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: مباحث مطرح شده سوء برداشت بوده است و ما پای کار هستیم. وزیر ارتباطات از طرف رئیس جمهور مسؤل پیشبرد زیرساخت‌های پزشک خانواده و حذف دفترچه‌ها شده و تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شده است.

وی تاکید کرد: اختلافی با وزارت بهداشت نبوده و صحبت بر سر نحوه پشتیبانی و حمایت ماست که صد در صد است.

وی درباره انتشار اخباری مبنی بر انتصاب 9 مشاور از سوی زدا در بیست و چند روز اخیر گفت: اصل خبر این بود که 30 مشاور داشتیم که به 9 مورد رسید.

سرپرست سازمان تأمین اجتماعی درباره پوشش اقلام دارویی نیز گفت: تصمیم گیری درباره پوشش بیمه‌ای دارو‌ها در اختیار شورای عالی بیمه است.

برای شفاف سازی مصمم هستیم

سرپرست سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ به پرسشی درباره فساد در سازمان تأمین اجتماعی گفت: از فساد سازمان یافته در تأمین اجتماعی بی‌اطلاع‌ام و آن را تکذیب می‌کنم. فساد سازمان یافته نداریم و ادله ما هم تحقیق و تفحص مجلس است. البته اکنون سازمان‌های بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات برای رصد این مسائل در تأمین اجتماعی مستقر هستند. ما چیزی برای مخفی کردن نداریم و سابقه چند سال قبل نشان می‌دهد که جدی هستیم و چشم پوشی در این زمینه نداریم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان