کرمانشاه غذاهای معروف و فوقالعاده خوشمزهای دارد که از جمله این غذاها میتوان به آش ترخینه، دنده کباب و خورش خلال اشاره کرد. از وجه تمایزهای غذاهای کرمانشاهی، میتوان به استفاده از روغن کرمونشاهی اشاره کرد که در اکثر غذاها به جای روغن و کره از آن استفاده میکنند. در این مقاله میخواهیم طرز تهیه خورش خلال کرمانشاهی را به شما آموزش دهیم. طعم این خورش با روغن کرمانشاهی بینظیر میشود، اما اگر در دسترس ندارید، از کره معمولی هم میتوانید استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش خلال کرمانشاه
- 300 گرم گوشت خورشتی
- 1 پیمانه زرشک
- 1 عدد پیاز
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 5 قاشق غذاخوری گلاب
- نصف پیمانه زعفران دم کرده
- 250 گرم خلال بادام درشت
- 2 تکه کوچک چوب دارچین
- 2 عدد لیمو عمانی
- نمک و زردچوبه به میزان لازم
- روغن حیوانی کرمانشاهی
طرز تهیه خورش خلال کرمانشاهی
ابتدا پیاز را خرد کنید و با روغن تفت دهید تا طلاییرنگ شود. سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. گوشتهای خورشتی را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد.
رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا مزه خامی آن از بین برود و خورش خوشطعمتر و خوشرنگتر شود.
حدود 4 لیوان آب به خورشت اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا گوشت با حرارت ملایم حدود دو ساعت بپزد. داخل یک کاسه مقداری آب گرم بریزید و خلال بادامها را داخل کاسه خیس کنید تا نرم شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع برنج کته
مقداری زعفران بسایید و دم کنید. خلالها را داخل زعفران دمکرده خیس کنید تا تغییر رنگ دهد.
وقتی آب خورش کم شد و کمی جا افتاد، خلال بادام، کره حیوانی، زعفران، چوب دارچین، گلاب، لیمو عمانی و نمک را به خورش اضافه کنید. زرشک را هم بشویید و در همین مرحله به خورش اضافه کنید.
حرارت را کم کنید و حدود 30 دقیقه خورش را روی حرارت قرار دهید تا کاملا جا بیفتد. وقتی قابلمه را میخواستید از روی حرارت بردارید، چوبهای دارچین را از قابلمه خارج کنید و نمک غذا را تست کنید.
خورشت خلال کرمانشاهی آماده است.