سرویس سبک زندگی فردا:سمنو که از عصاره جوانه گندم و آرد تهیه میشود، علاوه بر کاهش وزن در درمان سرطان کولون نیز موثر است. این مطلب را به نقل از سیمرغ بخوانید.
این خوراکی مقوی و لذیذ علاوه بر ایران، در بسیاری از کشورهای آسیای میانه از جمله ازبکستان، تاجیکستان، افغانستان و قرقیزستان پخته می شود و به آن سمنک (сумалак)میگویند.
طبخ سمنو در مراسمی به نام سمنو پزان، معمولا از یک هفته مانده به نوروز شروع میشود و طی مراسمی تا پایان سال ادامه دارد.
در گذشته برای تهیه سمنو فقط از جوانه گندم و آب استفاده میکردند ؛ولی با گذشت زمان و برای تسریع در پخت سمنو، از کمی آرد نیز استفاده میشود.
سمنو شبیه به یک پودینگ محبوب در فنلاند و سوئد است. از این دسر بیشتر برای زنان باردار، کودکان و سالمندان استفاده میشود.
سمنو مملو از فیبر است. این غذای کم کالری و بدون چربی، بهترین رژیم برای بیماران محسوب میشود.
فیبر بالای سمنو هضم غذا را آسان میکند و برای سلامت روده و قلب مفید است. برخی از مهمترین فواید این ماده غذایی عبارتند از:
- به کاهش وزن کمک میکند.
- برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است.
- جذب کلسترول و چربی را کاهش میدهد.
- به دلیل فیبر بالا، احتمال بروز سرطان را کاهش میدهد.
- در درمان سرطان کولون موثر است.
- به سلامت سیستم گوارشی کمک میکند.
- حاوی مواد معدنی فسفر،کلسیم و پتاسیم است.
- حاوی ویتامین های A، B و E است.
- به درمان یبوست کمک میکند.
- به دلیل ویتامین B از بروز افسردگی جلوگیری میکند.
- سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
- باعث افزایش شیر مادران میشود.
- بهترین ماده غذایی قبل از ورزش است و از انقباض عضلات جلوگیری میکند.