رشته پلو یکی از غذاهای قدیمی ایرانی است که در قدیمالایام رسم بوده در شبهای چهارشنبه سوری برای دست گرفتن رشتههای زندگی سال جدید، خانوادهها دور هم جمع میشدند و رشته پلو میل میکردند. تهیه این غذا بسیار آسان است. فقط فراموش نکنید که رشته پلویی به خاطر داشتن سبوس بیشتر رنگ تیرهتری نسبت به رشته آش دارد. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه رشته پلو
- 1 عدد پیاز رنده شده
- 200 گرم گوشت چرخکرده
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- 1 پیمانه رشته پلویی
- 2 پیمانه برنج خیسانده شده
- 1 قاشق سوپخوری زعفران دم کشیده
- 2 قاشق سوپخوری پیاز داغ طلایی
- یکونیم قاشق چایخوری پودر دارچین
- 50 گرم کره ذوب شده
طرز تهیه رشته پلو
ابتدا 2 پیمانه برنج را با کمی نمک خیس کنید.
پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده داخل یک کاسه با هم مخلوط کنید. گوشت را به صورت قلقلیهای کوچک در بیاورید. داخل تابه مقداری روغن بریزید و گوشت قلقلیها را با روغن کمی تفت دهید.
داخل یک تابه دیگر کمی روغن بریزید. رشته پلویی را به صورت دستهای کمی خرد کرده و داخل تابه بریزید. سپس کمی تفت دهید تا طلاییرنگ شود. در این فاصله یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس برنج خیس خورده را به آب جوش اضافه کنید. رشتههایی که تفت دادید هم اضافه کنید و مقداری نمک و فلفل بریزید و اجازه دهید تا برنج قد کشیده و رشته نرم شود. سپس آبکش کنید.
طرز تهیه عدس پلو
یک قاشق سوپخوری زعفران با مقدار کمی روغن ته قابلمه بریزید. یک لایه برنج بریزید. چند عدد گوشت و کمی پیاز داغ روی برنج بریزید. لایه لایه قابلمه را از مواد پر کنید. مقداری دارچین هم لابهلای برنج بریزید. در قابلمه را ببندید و روی حرارت قرار دهید تا برنج دم بکشد.
کره ذوب شده را با زعفران دمکرده مخلوط کنید و روی برنج بریزید. حدود ده دقیقه دیگر صبر کنید تا برنج کاملا دم بکشد.
رشته پلو آماده است.