خمیر جادویی یک نوع خمیر عالی و مناسب برای تهیه انواع غذاها از جمله پیراشکی، نان صبحانه، نان شکم پُر، کلوچه، پیتزا و … می باشد و نیز میشود آن را در روغن سرخ کرده و مورد استفاده قرار داد؛ در ادامه با طرز تهیه خمیر جادویی آشنا خواهید شد.
خمیر جادویی یا خمیر معرکه نامی است که به دلیل لطیف بودن و داشتن بافت سبک و نرم به این نوع خمیر داده شده است و از آن می توان در تهیه انواع غذاهای خمیری از قبیل پیتزا و نیز انواع پیراشکی مانند پیراشکی قارچ و پیراشکی سویا که در مطالب قبلی با طرز تهیه آن آشنا شدید، استفاده کرد و لذت برد، در ادامه دستور پخت خمیر جادویی را آموزش خواهیم داد.
مواد لازم
- آرد نان : 500 گرم
- تخم مرغ : یک عدد
- شیر ولرم : یک پیمانه
- روغن جامد یا روغن مایع: 6 قاشق سوپ خوری
- خمیر مایه : یک قاشق سوپ خوری+ یک قاشق چای خوری
- نمک : یک قاشق چای خوری
- شکر : یک قاشق سوپ خوری برای تهیه خمیر غذایی و 2 تا 5 قاشق سوپ خوری برای خمیر ترش
طرز تهیه خمیر جادویی همه کاره
در ابتدا، یک قاشق چای خوری از شکر را به همراه خمیر مایه در ظرفی ریخته و شیر ولرم را به آن اضافه می نماییم، بعد از کمی هم زدن، مدت 5 تا 10 دقیقه زمان دهید تا خمیر مایه عمل آید. در این مدت نمک، روغن، تخم مرغ و با قیمانده شکر را با هم مخلوط کرده، و هم بزنید تا یکدست شوند.
حال خمیر مایه آماده شده را به مخلوط اضافه کرده و بدون اینکه هم بزنید، مقداری آرد ریخته و هم بزنید، سپس به تدریج آرد را اضافه کرده و به وسیله یک قاشق چوبی آن را هم بزنید تا به صورت خمیری در آید.
در این مرحله از طرز تهیه خمیر جادویی، خمیر را بر روی سطح آرد پاشی شده قرار داده و حدود 5 تا 10 دقیقه آن را ورز دهید تا خمیری حاصل شود که به دست نچسبد.
در هنگام تهیه خمیر برای پیتزا، آن را در جای نسبتا گرم و درون ظرفی که با یک قاشق مرباخوری روغن مایع چرب کرده اید، گذاشته و در مدت یک تا یک و نیم ساعت استراحت دهید تا زمانی که حجم خمیر دو برابر شود، حال پف خمیر را خوابانده و به منظور تهیه پیتزا، پیراشکی و یا خمیر شیرین استفاده نمایید.
نکاتی کلیدی در مورد تهیه خمیر جادویی
- خمیر مایه را لازم است حتما با آب ولرم و یک قاشق چای خوری شکر عمل بیاورید.
- خمیر مایه را بهتر است روی آب بپاشید و به جای حل کردن آن با قاشق، کافی است تا کمی لیوان را تکان دهید.
- خمیر را حتما بر روی میز کار آرد پاشی شده ورز داده و هر چقدر مدت زمان ورز بیشتر باشد، بهتر بوده و لطافت خمیر بیشتر خواهد شد. همچنین می توانید 100 بار خمیر را بر روی میز کار بکوبید.
- در طرز تهیه خمیر جادویی دیواره های ظرفی را که برای استراحت دادن خمیر انتخاب کرده اید، حتما چرب نمایید، زیرا در پف کردن خمیر تاثیر دارد، سپس ظرف را به خصوص یک تا دو ساعت اول، در محیطی قرار دهید که نه خیلی گرم که بوی ترشیدگی بگیرد و نه خیلی سرد که اصلا خمیر پف نکند.
- در هنگام پهن کردن خمیر، به منظور جلوگیری از جمع شدن خمیر در حین کار می توانید با دستتان، پف های خمیر را بخوابانید و دوباره خمیر را ورز دهید، انجام این کار به انرژی زیاد احتیاج دارد.
- خمیر تهیه شده به این طریق را می توان تا سه روز در داخل یخچال و به مدت سه ماه داخل فریزر نگهداری کرد و فقط برای نگهداری در فریزر می توانید، یک روز قبل از استفاده، آن را از فریزر در آورده و در یخچال بگذارید.
حال که با طرز تهیه خمیر نان یا خمیر جادویی آشنا شدید می توانید، با رعایت نکات آموزش داده شده در این مطلب، به راحتی آن را در منزل تهیه کرده و برای مصارف مختلف از جمله تهیه پیتزا، پیراشکی، نان و … استفاده نمایید.