پیتزا پپرونی از انواع فست فودهای خوش طعم برای افراد علاقه مند به غذاهای تند است و شما می توانید این نوع پیتزا را در منزل به راحتی بپزید و اعضای خانواده و مهمان هایتان را سورپرایز کنید. در طرز تهیه پیتزا پپرونی می توانید در صورت تمایل خمیر پیتزا را خودتان تهیه کنید یا از خمیر پیتزای آماده استفاده نمایید.
پیتزا با روش های مختلف پخته می شود و از پرطرفدارترین انواع پیتزاها می توان به پیتزا مخلوط و پیتزا پپرونی و پیتزا مخصوص و پیتزا قارچ و گوشت اشاره کرد که بهتر است شما از این روش ها برای ایجاد تنوع در پخت پیتزا استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا
- آب هم دما با محیط یا 25 درجه سانتی گراد : 1 و 1/4 پیمانه
- آب گرم 40 درجه سانتی گراد : نصف فنجان
- خمیر مایه فوری : یک قاشق مرباخوری
- نمک : 1.5 قاشق چایخوری
- آرد سفید : 4 فنجان
- روغن زیتون : دو قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه پیتزا پپرونی
- سرکه : 200 گرم
- پوره گوجه فرنگی : نیم کیلوگرم
- شکر قهوه ای : 100 گرم
- نمک : یک قاشق غذاخوری
- پودر پاپریکا : نصف قاشق چایخوری
- پیاز متوسط : یک عدد
- سیر له شده : یک حبه
- سوسیس پپرونی حلقه ای خرد شده : 30 حلقه
- روغن زیتون : دو قاشق غذاخوری
- پنیر پارمزان : 1/4 فنجان
- پنیر موزارلا رنده شده : دو فنجان
- فلفل دلمه ای قرمز : یک عدد
دستور تهیه خمیر پیتزا پپرونی در منزل
برای تهیه پیتزا پپرونی ابتدا آب گرم را درون کاسه ای کوچک بریزید و خمیر مایه را به آن بیفزایید سپس آب و خمیرمایه را به خوبی هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند و به مدت 5 دقیقه صبر کنید تا خمیرمایه عمل آید و بعد از اینکه خمیر پف کرد آب هم دمای محیط و دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را به آن بیفزایید و مواد را هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند.
در مرحله بعدی طرز تهیه خمیر پیتزا پپرونی آرد را با 1.5 قاشق غذاخوری نمک درون غذاساز بریزید و این مواد را با یکدیگر به صورت کامل ترکیب کنید و اگر به غذاساز دسترسی ندارید می توانید نمک و آرد را با کمک همزن برقی با یکدیگر مخلوط نمایید.
بعد از اینکه آرد و نمک با یکدیگر ترکیب شدند مخلوط خمیرمایه را به آن ها بیفزایید و حدود سه قاشق غذاخوری از خمیرمایه را نگه دارید و اگر خمیر پیتزا شل بود چند قاشقی را که از مخلوط خمیرمایه برداشته اید به آن بیفزایید تا خمیری یکدست ایجاد شود و مواد را به مدت سه ثانیه هم بزنید تا خمیر چسبندگی مناسبی پیدا کند.
در مرحله بعدی طرز تهیه خمیر پیتزا پپرونی روی سطح صاف مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی سطح صاف قرار دهید و آن را ورز دهید تا به صورت کامل نرم شود و برای اینکه خمیر به دست های شما نچسبد دست هایتان را به کمک روغن زیتون چرب نمایید و خمیر را درون ظرف چرب شده بزرگی قرار دهید و روی سطح ظرف سلفون بکشید و به مدت دو ساعت صبر کنید تا خمیر ور آید و حجم آن دو برابر شود.
طرز تهیه پیتزا پپرونی خوشمزه و خوش طعم
برای تهیه پیتزا پپرونی ابتدا پیاز را خرد نمایید و آن را با دو قاشق غذاخوری روغن زیتون درون تابه ای کوچک سرخ و روی حرارت متوسط شعله گاز سرخ نمایید و بعد از اینکه پیازها طلایی رنگ شدند سیر له شده را به آن ها بیفزایید و به مدت 5 دقیقه صبر کنید تا سیر و پیاز به خوبی تفت بخورند.
در مرحله بعدی طرز تهیه پیتزا پپرونی پوره گوجه فرنگی را درون تابه بریزید و مواد را به خوبی هم بزنید و به مدت 15 دقیقه صبر کنید تا سس به غلظت لازم برسد.
نمک و سرکه و شکر و پودر پاپریکا را به مایه سس بیفزایید و مایه سس را هم بزنید تا نسوزد.
سپس سس را از روی حرارت گاز بردارید و اجازه دهید تا خنک شود. توجه داشته باشید که نباید از سس داغ برای تهیه پیتزا استفاده کنید زیرا پیتزا خمیر می شود.
در این مرحله از طرز تهیه پیتزا پپرونی روی سطح صافی را آرد پاشی کنید و خمیر پیتزا را روی آن قرار دهید و به دو قسمت مساوی تقسیم نمایید.
هر تکه از خمیر را با کمک دست گرد نمایید و روی خمیر را با پارچه ای تمیز بپوشانید و اجازه دهید تا خمیر به مدت نیم ساعت استراحت کند.
توجه داشته باشید که خمیر را باید با کمک دست و به شکل دایره ای با قطر 30 الی 33 سانت و ضخامت نیم سانت پهن کنید.
خمیر را درون ظرف مخصوص پیتزا قرار دهید و روی آن را با کمک روغن زیتون چرب نمایید.
سس مخصوص را روی خمیر پیتزا بریزید به صورتی که سس یک سانت از لبه های خمیر را نپوشاند و فلفل دلمه ای قرمز را روی لایه سس بریزید.
1/4 پیمانه پنیر پارمزان و دو فنجان پنیر موزارلای رنده شده را روی لایه های فلفل دلمه ای و سس بریزید.
در مرحله آخر طرز تهیه پیتزا پپرونی، پپرونی های حلقه ای خرد شده را هم روی لایه های پیتزا بچینید.
ظرف پیتزا را درون فر که از قبل با دمای 260 درجه سانتی گراد گرم کرده اید به مدت 12 تا 15 دقیقه در طبقه وسطی قرار دهید تا پنیر روی پیتزا ذوب شود و به رنگ طلایی در آید.
بعد از مدت زمان ذکر شده پیتزا را از درون فر بیرون آورید و مقداری آویشن و پورد فلفل قرمز روی پیتزا پپرونی بپاشید و به مدت 10 دقیقه صبر کنید تا پیتزا خنک شود سپس آن را به 8 تکه مساوی برش بزنید.
نکات طلایی برای پخت بهتر پیتزا پپرونی
- با این مقدار خمیر که تهیه کرده اید می توانید دو عدد پیتزا پپرونی بپزید و اگر تصمیم دارید یک عدد پیتزا درست کنید می توانید خمیر اضافه را درون نایلونی تمیز قرار دهید و خمیر را در فریزر نگهداری کنید و در صورت استفاده از خمیر فریزری شده آن را باید 3 ساعت قبل از تهیه پیتزا از درون فریزر بیرون آورید تا یخ خمیر باز شود.
- در طرز تهیه پیتزا پپرونی اگر تمایل دارید خمیر بعد از پخت به رنگ طلایی درآید بهتر است روی سطح خمیر را با روغن زیتون چرب نمایید.
- در صورت تمایل می توانید از پنیر موزارلای بیشتری برای پخت پیتزا پپرونی استفاده کنید.
- اگر زمان لازم برای تهیه سس مخصوص پیتزا پپرونی را ندارید می توانید به جای آن از 2 قاشق غذاخوری سس کچاب استفاده نمایید.
در این مطلب با طرز تهیه پیتزا پپرونی در خدمت شما کدبانوهای عزیز و گرامی بودیم که امیدواریم از پخت این پیتزا در منزل نهایت بهره را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده تان سپری کنید.