ماهان شبکه ایرانیان

 نگاهی به عملکرد بازیگران سهام

صعود سهام روی موج سودآوری

دنیای اقتصاد : بازار سهام روز گذشته در حالی شروع به کار کرد که از همان دقایق ابتدایی سهام بسیاری از بزرگان بورسی در سقف قیمت مجاز روزانه معامله می‌شد

توقف 57 نماد معاملاتی به دلیل برگزاری مجمع عادی سالانه شاید مهم‌ترین دلیل کاهش ارزش معاملات خرد سهام بود. دیروز ارزش دادوستدها کاهشی چشمگیر داشت و بدون احتساب معاملات بلوک و اوراق به 715 میلیارد تومان رسید. در این میان شاخص کل به واسطه انتشار گزارش‌های عملکرد سه ماهه غول‌های بازار با رشدی 3224 واحدی روی عدد 249.662 واحد تثبیت شد. رشد بازار سهام در روز گذشته مرهون شرکت‌های بزرگ بازار بود؛ شاهد این مدعا افزایش 3/ 1 درصدی نماگر اصلی در برابر رشد 65/ 0 درصدی شاخص کل هموزن (با اثرگذاری یکسان نمادها) است.

با توجه به گزارش‌های سه ماهه‌ای که بعد از ساعات معاملاتی بازار در روز شنبه منتشر شدند برخی از نمادها مثل «شپدیس» و «کرماشا» از هنگام پیش‌گشایش بازار با صف‌های خرید سنگین همراه شدند. پتروشیمی پردیس در سه ماه ابتدایی سال جاری موفق به ساخت سود 1625 ریالی به ازای هر سهم شده است. این عدد برای بهار سال گذشته 332 ریال بود و به این ترتیب «شپدیس» نسبت به دوره مشابه پیشین موفق به کسب 390 درصد سود بیشتر شده است. پتروشیمی کرمانشاه نیز در قیاس با بهار سال پیش با رشد 329 درصدی در سودآوری مواجه بوده است. «کرماشا» در حالی طی سه ماه گذشته برای هر سهم 669 ریال سود ساخته است که در زمستان این عدد 559 ریال بود. همچنین در سه ماه ابتدایی سال 97 این شرکت 156 ریال سود برای هر سهم ساخته بود.

نیمه ابتدایی سال گذشته نرخ گاز خوراک پتروشیمی‌ها 11 سنت، بر مبنای دلار 4200 تومانی بود. بعد از این زمان نرخ خوراک با دلار نیمایی تسعیر می‌شد. در سال جاری اما با توجه به افزایش قیمت دلار نیمایی فعالان بازار نگران هزینه‌های شیمیایی‌ها بودند. در همین رابطه هفته گذشته شایعه‌ای مبنی بر دریافت گاز 7 سنتی توسط پتروشیمی‌ها در بین معامله‌گران بازار پخش شده بود. اکنون با انتشار گزارش «شپدیس» و «کرماشا» به نظر می‌رسد این شایعه برای برخی از شرکت‌های پتروشیمی صحت داشته است. به همین دلیل می‌توان یکی از علل جهش سودآوری پتروشیمی پردیس و پتروشیمی کرمانشاه را دریافت گاز ارزان عنوان کرد.

با توجه به عملکرد مناسب پتروشیمی‌هایی که گزارش سه‌ماهه داده بودند، اغلب نمادهای این گروه روز گذشته در مدار مثبت معاملات قرار داشتند. در این بین می‌توان به «خراسان» اشاره کرد که از ابتدای روز در سقف قیمت مجاز روزانه با مازاد تقاضا همراه بود. پتروشیمی خراسان در اواسط ساعات معاملاتی گزارش عملکرد فصل بهار خود را منتشر کرد. البته با توجه به اینکه این نماد از ابتدای روز معاملاتی با صف خرید همراه بود کسب سود 1070 ریالی در فصل بهار تنها موجب سنگین‌تر شدن صف خرید این نماد شد. پتروشیمی خراسان نسبت به سه ماه ابتدایی سال گذشته 189 درصد رشد سودآوری داشته است. البته نسبت به زمستان پیشین سود این سهم شاهد کاهش 23 درصدی بوده است.

یکی از گزارش‌های جالب توجه که روز گذشته در جریان بازار منتشر شد گزارش عملکرد فصل گذشته فولاد خوزستان بود. «فخوز» در سه ماه ابتدایی امسال موفق به کسب سود 617 ریالی برای هر سهم خود شده است. سود فولاد خوزستان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 119 درصدی داشته است. با توجه به سود 514 ریالی این سهم در زمستان، «فخوز» طی بهار برای هر سهم خود 103 ریال سود بیشتر کسب کرده است. پس از انتشار این گزارش، با هجوم معامله‌گران، نماد «فخوز» به سقف قیمتی روزانه رفت و با وجود فعالیت گسترده سهامدار عمده در سمت فروش و عرضه بیش از 50 میلیون سهم در انتهای بازار بیش از 5/ 2 میلیون سهم مازاد تقاضا برای این سهم وجود داشت.

بزرگ‌ترین شرکت بورس تهران نیز با انتشار صورت مالی فصل بهار خود پرده از رشد 130 درصدی سودآوری نسبت به مدت مشابه سال پیش برداشت. فولاد مبارکه اصفهان که در زمستان برای هر سهم خود تنها 9 ریال سود ساخته بود موفق شد در فصل بهار این عدد را به290 ریال برساند.در راستای انتشار گزارش‌های فصلی می‌توان به‌صورت مالی سه ماهه پالایش نفت تهران اشاره کرد که در بهار موفق به کسب سود 616 ریالی به ازای هر سهم شده است. «شتران» در بهار سال گذشته 170 ریال و در سه ماهه انتهایی سال 97 نیز 573 ریال سود برای هر سهم خود ساخته بود. یکی دیگر از پالایشگاه‌هایی که روز گذشته گزارش عملکرد سه ماه داد پالایش نفت اصفهان بود. «شپنا» که بهار سال گذشته با سود 301 ریالی برای هر سهم همراه بود توانسته است طی سه ماه گذشته این عدد را به 872 ریال برساند. رشد سودآوری این سهم نسبت به زمستان که 517 ریال سود ساخته بود به 69 درصد رسیده است.

 نگاهی به عملکرد بازیگران سهام

سهامداران حقیقی در بازار روز گذشته بسیار فعال‌تر از حقوقی‌ها ظاهر شدند و پس از چهار روز نبض بازار را به دست گرفتند. به این ترتیب خالص تغییر مالکیت بورس تهران به میزان 107 میلیارد تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بود. بیشترین خالص خرید معامله‌گران خرد در نمادهای زیرمجموعه گروه محصولات شیمیایی به میزان 48 میلیارد تومان ثبت شد. طی حدود 224 هزار معامله در روز گذشته یک میلیارد و 637 میلیون برگه سهام بین فعالان بازار رد و بدل شد. در فرابورس نیز طی 147 هزار معامله 844 میلیون برگه سهام به ارزش 737 میلیارد تومان مبادله شد.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان