ماهان شبکه ایرانیان

شرایط جدید مجلس برای سؤال نمایندگان از وزرای دولت

خبرگزاری فارس: نشست علنی صبح امروز یکشنبه (6 مردادماه 98) مجلس شورای اسلامی دقایقی قبل به ریاست علی لاریجانی آغاز شد.

بررسی لایحه مدیریت بحران و انتخاب یک نفر از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به عنوان عضو در شورای سیاستگذاری و برنامه ریزی و نظارت مرکزی مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی در دستور کار نشست علنی امروز پارلمان قرار دارد.

لاریجانی به خاطر کشف شبکه جاسوسی آمریکا از وزارت اطلاعات تشکر کرد

رئیس مجلس شورای اسلامی از وزیر اطلاعات و افرادی که در این وزارتخانه فعالیت می‌کنند به خاطر کشف شبکه جاسوسی آمریکا تشکر کرد.

به گزارش فارس، علی لاریجانی در آغاز نشست علنی امروز مجلس (یکشنبه 6 مرداد 98) گفت: از وزیر اطلاعات و افرادی که در این وزارتخانه فعالیت می‌کنند به خاطر کشف شبکه جاسوسی آمریکا و ضربه زدن به آن‌ها تقدیر و تشکر کرد و عنوان کرد که ماموران وزارت اطلاعات کار مهمی را انجام داده‌اند و از همه این عزیزان سپاسگذاری می‌کنم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به درگذشت پدر نماینده میاندوآب اظهار داشت: لازم می‌دانم به آقای همایون هاشمی نماینده مردم میاندوآب به خاطر درگذشت پدرشان تسلیت عرض می‌کنم و برای آن مرحوم از خداوند متعال علو درجات طلب می‌کنم و به ایشان و خانواده محترم‌شان و مردم حوزه انتخابیه‌شان تسلیت عرض می‌کنم.

اسامی تاخیرکنندگان آغاز جلسه علنی امروز مجلس

اسامی تاخیرکنندگان آغاز جلسه علنی امروز مجلس از سوی هیات رئیسه اعلام شد که بر این اساس 6 نفر از نمایندگان با تاخیر در جلسه حاضر شدند.

به گزارش فارس، اسامی تاخیرکنندگان آغاز جلسه علنی امروز مجلس (یکشنبه 6 مرداد 98) از سوی هیات رئیسه اعلام شدکه این اسامی عبارت است از:

علی اکبری نماینده مردم بجنورد
سید هادی بهادری نماینده مردم ارومیه
محمد صادق حسنی نماینده مردم رشت
محمد قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان
جلیل رحیمی جهان‌آبادی نماینده مردم تربت‌جام
علیرضا محجوب نماینده مردم تهران

شرایط جدید مجلس برای سؤال نمایندگان از وزرای دولت
مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای، شرایط جدیدی برای نحوه سؤال نمایندگان از وزرای دولت تعیین کرد.

به گزارش تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه، 6 مرداد) پارلمان، در جریان بررسی ماده (3) طرح اصلاح موادی از قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، با اصلاح تبصره (1) ماده (209) آیین‌نامه داخلی خانه ملت، موافقت کردند.

بهارستان‌نشینان در این جلسه، از مجموع 225 نماینده حاضر، با 157 رأی موافق، 14 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع، بخشی از آیین‌نامه داخلی مجلس را تصویب کردند.

در متن تبصره (1) ماده (209) اصلاحی آیین‌نامه داخلی مجلس آمده است: چنانچه نماینده یا نمایندگان سؤال‌کننده، 48 ساعت قبل از زمان حضور وزیر درخواست تعویق بررسی سؤال خود را مکتوب به کمیسیون ذی‌ربط ارائه کنند، کمیسیون می‌تواند بررسی سؤال را فقط برای یک بار حداکثر به مدت یک ماه به تعویق بیندازد.

ارجاع گزارش‌دهی سالانه دولت به مجلس به شورای حل اختلاف قوا
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: رئیس‌جمهور در نامه‌ای به مقام معظم رهبری عنوان کرده که گزارش‌دهی سالانه به مجلس ایراد دارد که این موضوع به شورای حل اختلاف قوا ارجاع شده است.

به گزارش تسنیم، محمدرضا صباغیان نماینده مردم بافق در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه 6 مرداد) قوه مقننه، در تذکری با استناد به آئین‌نامه داخلی پارلمان، گفت: قرار بود براساس آیین نامه داخلی مجلس در مردادماه سال جاری رئیس جمهور و وزرا با حضور در نهاد قانونگذاری به نمایندگان گزارش دهند، اما ظاهرا دولت با این موضوع مخالفت و عنوان کرده که گزارش نمی‌دهد.

علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به تذکر نماینده بافق اظهار داشت: هیئت رئیسه مجلس برای وزرا و رئیس جمهور نامه رسمی ارسال کرده و مجلس کار خود را انجام داده است، اما اینکه آقایان در رسانه‌ها موضوعات دیگری را بیان می‌کنند چیز دیگری است.

رئیس مجلس با بیان اینکه مجلس از دولت تقاضا کرده که مطابق با آیین‌نامه داخلی به نهاد قانونگذاری گزارش ارائه دهد، تصریح کرد: رئیس‌جمهور در نامه‌ای به مقام معظم رهبری عنوان کرده که گزارش‌دهی سالانه به مجلس ایراد دارد که این موضوع به شورای حل اختلاف قوا ارجاع شده تا در آنجا مورد رسیدگی قرار گیرد.

استیضاح وزرا با دریافت 3 کارت زرد اعلام وصول می‌شود

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اصلاح آیین نامه داخلی مجلس مقرر کردند، استیضاح وزرا با دریافت 3 کارت زرد بدون طی مراحل قانونی اعلام وصول شود.

به گزارش مهر، در ادامه جلسه علنی روز یکشنبه و در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون آئین نامه داخلی مجلس، تبصره 1 ماده 209 آیین نامه به کمیسیون آیین نامه ارجاع شد.

تبصره 1 عدم حضور وزیر در کمیسیون و مجلس به منزله وارد بودن سوال است مگر با عذر موجه، تشخیص موجه بودن، در کمیسیون با رای اعضای کمیسیون و در مجلس با رای نمایندگان است.

همچنین با اصلاح جزئیات ماده 209 مقرر شد چنانچه در هر دوره مجلس، سه بار با رأی اکثریت نمایندگان حاضر، سؤالات نمایندگان از هر وزیر وارد تشخیص داده شود طرح استیضاح وزیر در صورت رعایت مفاد اصل هشتاد و نهم (89) قانون اساسی وبا تاکید بر موضوع سئوالات مطرح شده بدون ارجاع به کمیسیون در اولین جلسه علنی اعلام وصول می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان