به گزارش ایسنا، هر فرد علاوهبر نوشیدن آب، مصرفهای نهانی نیز دارد؛ به طور مثال در یک استحمام هشت دقیقهای از 62 لیتر آب داغ استفاده میشود که در مقایسه، در یک استحمام متوسط میزان آب مورد استفاده تقریبا 80 لیتر است که همین موضوع اهمیت مدیریت مصرف در بخشهای مختلف را نشان میدهد. علاوه بر این، ماشین لباسشویی در هر بار شستوشو معادل 30 بطری یک و نیم لیتری آب مصرف میکند، به همین دلیل لازم است به منظور کاهش مصرف آب از حداکثر ظرفیت استفاده شود.
از سوی دیگر، در تولید بسیاری از مواد غذایی همچون هندوانه آب زیادی مصرف میشود و این در شرایطی است که بر اساس آمار در سال 1393 چیزی در حدود 833 هزار تن هندوانه از ایران صادر شده است. تحقیقات ثابت کرده هر کیلوگرم هندوانه 400 لیتر آب مجازی در خود دارد. علاوه بر این، هر کیلوگرم برنج 3000 لیتر آب مجازی دارد؛ یعنی یک بشقاب متوسط برنج 750 لیتر آب دارد. هر کیلوگرم ذرت 900 لیتر، هر کیلوگرم گندم 1350 لیتر، یک لیتر شیر 1000 لیتر و هر کیلوگرم گوشت قرمز معادل 16000 لیتر آب مجازی دارد.
همچنین از هر برگ 10 لیتری کاغذ تا یک بشقاب 1750 لیتری قرمهسبزی، از یک لپتاپ 6000 لیتری تا یک بستنی 300 لیتری را باید بهینه و صرفهجویانه مصرف کنیم. برای تولید یک پرس برنج 680 لیتر آب معادل 450 بطری آبمعدنی مصرف میشود، علاوه بر این برای تولید هر نان سنگک معادل 200 لیتر آب و برای تولید یک کاغذ A4 بالغ بر 10 لیتر آب به میزان شش بطری آب معدنی مصرف میشود.
درحالی که میزان مصرف آب در ایران حدود 30 تا 40 درصد فراتر از میانگین جهانی است، بر اساس اعلام بانک جهانی، سرانه مصرف آب خانگی برای کشورهای بیابانی مانند ایران باید 70 لیتر در شبانهروز باشد، اما اکنون این میزان 155 لیتر است. در این راستا یک دقیقه کم کردن زمان استحمام، معادل 600 لیتر صرفهجویی در هر ماه را در بر دارد و باید به این مساله توجه کرد که بین 80 تا 90 درصد آب مصرفی کشور برای تولید محصولات کشاورزی مصرف میشود که 30 درصد از این محصولات در مراحل مختلف تولید تا مصرف هدر میرود.