ستاره ؛ سرویس آشپزی - آش انار یا انار آشی (ترکی) نوعی آش سنتی خوشمزه است که با استفاده از حبوبات، سبزی آش و دانه انار تهیه میشود. در منطقه آذربایجان آش انار را با استفاده از لوبیا قرمز تهیه میکنند اما در انواع دیگر به جای لوبیا ار عدس، لپه و جو استفاده میشود. طعم آش انار رو به ترشی است و گاهی برای ترشترشدن ان از آب انار ترش و یا آلو نیز استفاده میشود. در ادامه با طرز تهیه آش انار ترش و خوشمزه ویژه شب یلدا آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه آش انار شب یلدا:
سبزی آش (تره، گشنیز، جعفری، اسفناج، نعناع) |
1 کیلوگرم |
عدس |
2 لیوان |
لپه |
1 لیوان |
جوپرک یا برنج (سلیقهای) |
1 لیوان |
گوشت چرخکرده |
250 گرم |
پیاز- پیاز داغ |
1 عدد و 3-4 ق سوپخوری |
انار - رب انار |
2 کیلو - 3-4 ق سوپخوری |
نمک، فلفل |
به میزان لازم |
طرز تهیه آش انار شب یلدا:
- برای تهیه آش انار شب یلدا طبق روال همیشگی حبوبات شامل لپه و عدس را باید از شب قبل خیس کنید.
- موقع طبخ آش، ابتدا گوشت چرخکرده را با پیاز رندهشده به صورت کوفته قلقلی دربیاورید و کنار بگذارید.
- عدس و لپه را در ظرفی جداگانه با مقدار کمی نمک نیمپز کنید.
- حالا یک قابلمه مناسب را تا کمی بیش از نیمه پر از آب کرده و آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
- حالا بسته به سلیقه خود یا برنج یا جو پرک را با عدس و لپه نیمپز شده داخل آب جوش بریزید و صبر کنید تا پخته شوند.
- دانههای انار را حدود یک ساعت بعد از پخت حبوبات داخل آش بریزید.
- بعد از پختهشدن حبوبات که چیزی حدود 2 ساعت به طول میانجامد، کوفتهها را کمی در تابه تفت داده و بعد داخل آش بریزید.
- حالا سبزی آش خردشده را نیز به آش اضافه کنید و حرارت را کم کرده، اجازه دهید تا آش انار حسابی پخته شده و جا بیفتد.
- کمی قبل از سرو، رب انار، نمک و فلفل به آش اضافه کرده و بعد از چند قل که زد، آش را داخل ظرف مورد نظر سرو کنید.
نکاتی درباره طرز تهیه آش انار شب یلدا:
- اگر قصد دارید به جای دانه انار، از آب انار استفاده کنید میتوانید بعد از اضافهکردن کوفته قلقلیها و سبزی؛ یعنی در آخرین مرحله پخت آش، آب انار را به آش اضافه کنید.
- برای ترشتر شدن این آش میتوانید از مقداری آلو بخارا نیز در مرحله نهایی استفاده کنید.
- میتوانید کوفتهریزهها را بدون تفتدادن، به آش اضافه کنید.
- در صورت استفاده از رب انار، رنگ آش شما تیرهتر خواهد شد.
- انتخاب برنج یا جو به سلیقه شخصی شما بستگی دارد و در واقع اضافهکردن هر یک از این دو ماده به دلیل لعابدادن به آش است.
- بعضی افراد برای تهیه آش انار به جای عدس و لپه، از لوبیا قرمز استفاده میکنند و در پایان کمی گلپر به آش اضافه میکنند. برای این میزان برنج و سبزی،1 پیمانه لوبیا و 1 تا 2 قاشق سوپخوری گلپر نیاز است.
امیدواریم از این دستور پخت نهایت استفاده را ببرید و شب یلدای امسال، این آش لذیذ و مقوی را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان ار خوردن یک آش جدید و متفاوت لذت ببرید.