آبگوشت ماست از انواع غذاهای محلی لذیذ و خوشمزه کردستان است. در دستور تهیه آبگوشت ماست از لپه و ماست ملس و سینه مرغ و آب و پیاز و زردچوبه و نمک و روغن و نعناء خشک استفاده می شود.
آبگوشت کشک و دیزی و کله پارچه و آبگوشت ماست از انواع غذاهای ایرانی پرطرفدار و محبوب می باشند و بهتر است شما در هنگام پخت این غذاها ترفندهایی را رعایت کنید تا لذیذ و خوشمزه تر شوند.
مواد لازم
- ماست ملس : 6 لیوان
- لپه : یک فنجان
- سینه مرغ : یک عدد
- آب : 7 لیوان
- پیاز : یک عدد
- زردچوبه : یک قاشق مرباخوری
- نمک : به مقدار لازم
- روغن : به مقدار لازم
- نعناء خشک : به مقدار لازم
طرز تهیه آبگوشت ماست خوشمزه
برای تهیه آبگوشت ماست ابتدا لپه را بپزید و سینه مرغ را به صورت قطعه قطعه برش دهید و درون روغن آن را سرخ نمایید سپس سینه مرغ را به لپه بیفزایید و اجازه دهید تا لپه و سینه مرغ به خوبی پخته شوند. توجه داشته باشید که بعد از پخت لپه و مرغ باید دو لیوان آب درون قابلمه مانده باشد.
ماست را درون ظرفی مناسب بریزید و به کمک قاشق آن را هم بزنید تا رقیق شود سپس یک قاشق از نعناء خشک را به ماست بیفزایید و زردچوبه و نمک را هم به ماست اضافه کنید سپس ماست را به مخلوط سینه مرغ اضافه نمایید و آن را هم بزنید تا ماست نبرد بعد از اینکه ماست به دمای جوش رسید شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا به مدت 10 دقیقه این غذا جا بیفتد.
در این مرحله از طرز تهیه آبگوشت ماست روغن را درون ظرفی مناسب بریزید و پیاز را به صورت خلالی سرخ نمایید سپس یک قاشق باقی مانده از نعناء را به پیاز بیفزایید و کشمش را هم به مخلوط نعناء داغ اضافه کنید. آبگوشت را درون ظرفی مناسب برای سرو بریزید و روی آن را با نعناء داغ و پیاز داغ و کشمش تزیین نمایید.
نکات طلایی برای پخت بهتر آبگوشت ماست
- برای پخت آبگوشت ماست به جای سینه مرغ از هر قسمت مرغ که تمایل دارید می توانید استفاده کنید.
- اصل این غذا به کمک گوشت گوسفندی پخته می شود همچنین می توانید برای پخت آبگوشت ماست از هر نوع گوشت نظیر گوشت بوقلمون و گاو و بلدرچین و … استفاده نمایید.
- به آبگوشت ماست می توانید یک قاشق غذاخوری کشک نیز اضافه کنید.
امیدواریم از پخت این غذای ایرانی بی نظیر در منزل نهایت لذت را ببرید. و این غذای خوشمزه را در برنامه غذایی ماهانه خود جای دهید.