ماهان شبکه ایرانیان

در مورد عسل بیشتر بدانید

عسل طبیعی به عسلی گفته می‌شود که زنبورها برای تولید آن به اطراف کندو می‌روند و از شهد گل‌ها و گیاهان تغذیه می‌کنند.

عسل طبیعی

  • عسل‌ها چند نوع هستند؟
  • ساکارز عسل چیست و چگونه تولید می‌شود؟
  • ساکارز عسل طبیعی چقدر است؟
  • چه تفاوتی بین عسل طبیعی و عسل تغذیه‌ای وجود دارد؟
  • آیا راه‌های خانگی می‌توانند طبیعی بودن عسل را مشخص کنند؟
  • راه قطعی و معتبر برای تشخیص عسل طبیعی چیست؟
  • از کجا می‌توان عسل طبیعی تهیه کرد؟
  • چرا باید عسل طبیعی بخوریم؟

عسل‌ها چند نوع هستند؟

به صورت کلی عسل‌ها به سه دسته عسل طبیعی، عسل تغذیه‌ای و عسل تقلبی تقسیم می‌شوند. عسل طبیعی به عسلی گفته می‌شود که زنبورها برای تولید آن به اطراف کندو می‌روند و از شهد گل‌ها و گیاهان تغذیه می‌کنند. در تولید عسل تغذیه‌ای غذای زنبورها محلولی از آب و شکر است که زنبوردار نزدیک کندو قرار می‌دهد تا از آن تغذیه کنند. دسته سوم، عسل تقلبی است که اصلا توسط زنبور تولید نمی‌شود و با ترکیب آب و شکر و رنگ صنعتی به دست می‌آید.

ساکارز عسل چیست  و چگونه تولید می‌شود؟

ساکارز یکی از انواع کربوهیدارت‌ها است که از دو مولکول گلوکز و فروکتوز ساخته شده است. اگر بخواهیم ساده‌تر بگوییم؛ ساکارز در واقع همان شکری است که ما برای شیرین کردن و سایر مصارف خوراکی از آن استفاده می‌کنیم. این ماده، انرژی بدن را تامین می‌کند و در بسیاری از مواد غذایی طبیعی و صنعتی وجود دارد.

در گیاهان مختلف، قندهای مختلفی مثل گلوکز، فروکتوز و ساکارز وجود دارند که زنبورها برای تولید عسل از آن‌ها تغذیه می‌کنند. زنبورها پس از تغذیه از شهد گل‌ها به خانه باز می‌گردند. در راه بازگشت به کندو مقدار زیادی از ساکارزی که خورده اند به فروکتوز و گلوکز تبدیل می‌شود. در نتیجه در تولید عسل طبیعی ساکارز چندانی باقی نمی‌ماند که بخواهد وارد عسل شود.

ساکارز عسل طبیعی چقدر است؟

هنگامی که زنبورها به صورت طبیعی از شهد گل‌ها تغذیه و مسافتی را تا کندو طی می‌کنند ساکارز موجود در عسلی که تولید می‌کنند، بسیار کم است. تقریبا ۷۰ الی ۸۰ درصد عسل طبیعی از فروکتوز و گلوکز تشکیل شده است. حدود ۱۵ درصد عسل از آب تشکیل شده و کمتر از ۵ درصد عسل طبیعی را ساکارز تشکیل می‌دهد. البته عسل بعضی از گیاهان مثل کنار استثناء هستند و دارای ساکاروزهای بالاتری هستند.

چه تفاوتی بین عسل طبیعی و عسل تغذیه‌ای وجد دارد ؟

همانطور که می‌دانید، در تولید عسل تغذیه‌ای غذای زنبور محلول آب و شکر است که در کنار کندو قرار گرفته و زنبوران فعالیت زیادی ندارند؛ در نتیجه ساکارز غذایی که می‌خورند در بدن آن‌ها باقی می‌ماند. به همین دلیل ساکارز عسل تغذیه‌ای بیشتر از عسل طبیعی است و قیمت این عسل نسبت به عسل طبیعی پایین‌تر است.

آیا راه‌های خانگی می‌توانند طبیعی بودن عسل را مشخص کنند؟

راه‌هایی مثل حل کردن عسل در آب، ریختن عسل از ارتفاع، روان یا سفت بودن عسل و یا بررسی رنگ و عطر عسل، هیچ کدام نمی توانند اصل یا تقلبی بودن عسل را مشخص کنند. این راه‌ها هیچ کدام معتبر و علمی نیستند.

برای مثال ممکن است عسلی که طبیعی و اصل است بر خلاف تصور خیلی از مردم روشن و یا بسیار روان باشد. سفت بودن، رنگ تیره و یا عطر عالی هیچ کدام دلیل بر کیفیت بالای عسل نیست.

تشخیص عسل طبیعی

راه قطعی و معتبر برای تشخیص عسل طبیعی چیست؟

تنها راه قطعی و علمی، بررسی میزان ساکارز و مواد تشکیل دهنده عسل از راه آزمایش آن است. همانطور که در ابتدای این مطلب توضیح دادیم عسلی که به صورت طبیعی تولید می‌شود باید زیر ۵ درصد ساکارز داشته باشد و برای فهمیدن این موضع هیچ راهی جز آزمایش عسل در مراکز معتبر وجود ندارد.

آزمایش عسل

از کجا می توان عسل طبیعی تهیه کرد؟

برای اینکه از اصل بودن عسلی که می‌خرید مطمئن باشید، باید از فروشنده عسل درخواست کنید که برگه آزمایش عسل را به شما تحویل دهد و یا اینکه به فروشنده اعتماد کامل داشته باشید. در حال حاضر بعضی از فروشگاه‌های اینترنتی مانند فروشگاه درکام تمام عسل‌های خود را در آزمایشگاه عسل بررسی می‌کنند و شما می‌توانید از این فروشگاه‌ها با خیال راحت خرید کنید. خرید اینترنتی عسل طبیعی راهی بسیار آسان و سریع برای دریافت عسلی باکیفیت درب منزلتان است.

چرا باید عسل طبیعی بخوریم؟

امروزه بسیاری از دکتران طب سنتی از عسل طبیعی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می کنند. مصرف عسل طبیعی برای درمان سرماخوردگی، تنظیم قندخون، ترمیم زخم، بهبود سوختگی، درمان زخم معده و خیلی از مشکلات دیگر مفید و شفابخش است. بنابراین حتما این ماده غذایی شیرین و خوشمزه را در برنامه غذایی خود قرار دهید. اگر دوست دارید بیشتر با خواص عسل طبیعی آشنا شوید به این اینجا مراجعه کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان