بورک از انواع غذاهای ترکیه ای خوشمزه و لذیذ است، در دستور ساخت بورک سیب زمینی از خمیر یوفکا، سیب زمینی و پنیر پیتزا استفاده می شود، که مخلوط این مواد با هم طعم بسیار عالی را به بورک می دهد.
انواع بورک طعم و مزه متفاوتی دارند، اگر شما دوست دار غذاهای ترکیه ای هستید حتما بورک سیب زمینی را در منزل تهیه نمایید، بورک اسفناج و بورک گوشت نیز از جمله انواع پر طرفدار این غذای ترکیه ای هستند.
مواد اولیه :
- سیب زمینی : 3 عدد
- پیاز : 2 عدد متوسط
- پنیر پیتزا : 150 گرم
- زرده تخم مرغ : 1 عدد
- نمک : به میزان لازم
- فلفل : به میزان لازم
- پنیر خامه ای : 150 گرم
- خمیر یوفکا : به میزان لازم
- جعفری خرد شده : به میزان لازم
طرز تهیه بورک سیب زمینی :
برای درست کردن بورک سیب زمینی، ابتدا سیب زمینی ها را شسته داخل ظرفی بریزید آب به آن اضافه کرده در روی حرارت قرار دهید، بعد از جوشیدن آب حرارت را کم کرده بگذارید تا پخته شود، می توانید سیب زمینی ها را مانند نمونه پوست بگیرید بعد بجوشانید. (برای سهولت در کار).
پیاز را به صورت نگینی ریز کرده درون ظرفی روغن بریزید، پیاز را با آن اضافه کرده و زمان دهید تا طلایی شود.
سپس سیب زمینی های پخته را پوست بگیرید و رنده کنید، به پیاز اضافه کرده، کمی تفت داده و از روی حرارت بردارید. پس از اینکه مواد را از روی حرارت برداشتید پنیر خامه ای، پنیر پیتزا، زرده تخم مرغ، جعفری خرد شده، نمک و فلفل را اضافه و مخلوط کنید.
در مرحله بعد فر را با درجه 180 درجه سانتیگراد روشن کرده تا گرم شود. خمیر را به شکل مستطیل ببرید.
و روی آن را روغن بریزید، مواد آماده شده را در روی خمیر پخش کرده، و رول کنید، و لبه های خمیر را به وسیله آب به هم بچسبانید، به این ترتیب تمام خمیر را به وسیله مواد پر کرده و ته سینی فر را چرب نمایید.
سپس بورک سیب زمینی را روی آن به ترتیب بچینید. و برای بهتر شدن رنگ بورک سیب زمینی می توانید، روی آن زرده تخم مرغ و کنجد بزنید.
سینی را درون فر قرار دهید، به مدت سی دقیقه بعد از آماده شدن، بورک سیب زمینی سینی را از فر بیرون آورید و بورک های آماده شده را درون ظرف بچینید. و به وسیله جعفری تزیین کنید.
آموزش ساده تهیه بورک سیب زمینی:
بورک سیب زمینی را با روش ساده تر دیگر نیز می توانید تهیه نماید توجه داشته باشید این دستور پخت بورک سیب زمینی به دلیل استفاده از شیر طعم متفاوت تری خواهد داشت و این بورک ترکیه ای را همچون دیگر انواع بورک می توان به راحتی در منزل تهیه کرد.
مواد لازم:
- سیب زمینی بزرگ: 2 عدد
- شیر: 1/2 لیوان
- کره: 100 گرم
- خمیر یوفکا: به تعداد کافی
- کنجد: 1 قاشق سوپ خوری
- فلو و نمک: به میزان لازم
دستور پخت:
سیب زمینی ها را آب پز کنید و پوست آن ها را بگیرید. سپس سیب زمینی ها پخته شده را رنده کنید.
کره را از قبل در محیط قرار دهید تا با گرمای محیط ذوب شود، بعد نیمی از کره را با سیب زمینی ها رنده شده مخلوط نمایید.
در مرحله بعدی باید شیر را به تدریج به آن بیفزایید. نباید شیر به حدی باشد که پوره شل شود. سپس در نهایت فلفل و نمک را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
اکنون یک ورق از خمیر یوفکا را باز کنید و با قلمو آغشته به کره سطح خمیر را چرب نمایید، بعد خمیر را 6 قسمت کنید، یعنی باید روی خمیر یک برش افقی و بعد دو برش عمودی بزنید.
مقداری از مواد را درون خمیر بگذارید و خمیر را ببندید و برای بستن دو طرف خمیر می توانید از پشت چنگال استفاده کنید. مابقی مواد را به همین شکل درون خمیر یوفکا قرار دهید.
بورک های آماده شده که شکلی شبیه سمبوسه دارند را داخل سینی فر بچینید و مجددا با قلموی آغشته به کره سطح بورک ها را چرب نمایید و کنجد بپاشید.
سینی را درون فر از قبل گرم شده بگذارید تا بورک ها با دمای 180 درجه سانتی گراد بپزند و سطح آن ها طلایی رنگ گردد.
در این مطلب طرز پخت بورک سیب زمینی خوش مزه و خوش پخت را برای شما همراهان گرامی ارائه دادیم امیدواریم آن را تهیه و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید.