حلوا از دیگر شیرینی و دسر های خوشمزه ایرانی می باشد که به طور تقریبی همه افراد برای یک بار هم که شده، طعم آن را چشیده اند. این پیش غذای ایرانی به طور معمول در بسیاری از مناطق ایران طبخ می شود، که شاید برخی از آنان با نام دیگری این شیرینی را شناسایی کنند. حلوا ساگو از دیگر حلوا های ایرانی می باشد که بیشتر اوقات در بخش های جنوبی کشور پهناور ایران طبخ می گردد.
همان طور که نام ساگو به نظر خوشمزه و خوش طعم می آید، گفتنی است که با یک بار تجربه طعم آن بی شک عاشق این حلوای خوشمزه جنوبی می شوید. برای آشنایی با طرز تهیه حلوا ساگو در ادامه این مطلب با ما همراه شوید.
آشنایی با ساگو
در ابتدا بد نیست که با ساگو آشنا شوید، گفتنی است که این نام متعلق به نوعی نشاسته برگرفته از میوه نخل ساگو است. ساقه نخل ساگو به سرعت رشد می کند و می تواند در بسیاری از خاک ها پرورش یابد. قابل به ذکر است که هر یک از نخل های 220 الی 1760 پوندی از 100 الی 800 گرم نشاسته برخوردار می باشند.
گفتنی است که ساگو از مقدار متوسطی پتاسیم، کلسیم و آهن برخوردار است.
افرادی که در دیگر نقاط ایران به فکر تهیه حلوای ساگو هستند، باید این نشاسته را از قنادی ها تهیه کنند.
طرز تهیه حلوا ساگو
برای تهیه این شیرینی خوشمزه جنوبی، می بایست موادی را که در ادامه این مطلب نام برده شده است را آماده کنید.
- 1/5 لیوان ساگو
- 2 لیوان شکر
- 1 لیوان گلاب
- 8 لیوان آب
- زعفران به میزان لازم
- مغز گردو در صورت تمایل و به مقدار دلخواه
- در مرحله ابتدایی می بایست، ساگو را 1 ساعت قبل همانند برنج خیس کنید. به این صورت که خیس کردن آن با 2 لیوان آب صورت گیرد.
- پس از زمان مشخص شده، ساگو خیس خورده را به همراه 8 لیوان آب درون قابلمه ریخته و 1 ساعت به آن برای پختن کامل زمان دهید.
- پس از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و سپس هر 10 دقیقه 1 بار آن را هم بزنید تا به خوبی کش دار شود.
- در ظرفی دیگر می بایست شکر را به همراه آب روی حرارت ملایم قرار دهید.
- هر چند دقیقه شکر و آب را با یک دیگر هم بزنید تا به خوبی شیرینی آن حل گردد.
- ساگو پخته شده را به شکر حل شده اضافه کنید و با یک دیگر به خوبی هم بزنید تا از حالت رقیق خارج شده و کم کم سفت گردد.
- در این جا باید گلاب و زعفران را نیز با یک دیگر ترکیب کنید و پس از غلیظ شدن نشاسته ها، به دیگر مواد اضافه کنید.
- پس از آن که غلظت حلوا به حد مناسبی رسید، حرارت را خاموش کرده و درون ظرف مورد نظر بریزید.
- حلوا ساگو شما آماده می باشد، آن را با مغز گردو تزئین کنید و از سرو آن لذت ببرید. نوش جان.
نکاتی تکمیلی
- مواد گفته شده برای 6 الی 8 نفر می باشد که در صورت نیاز خود مقدار مواد را کم و یا زیاد کنید.
- بهتر است از ظرف بزرگتری برای پخت ساگو استفاده کنید تا در حین طبخ، نشاسته ها به بیرون نپرد.
- گفتنی است که طعم این حلوا به مسقطی نزدیک می باشد، پس شکر اجازه دهید تا به خوبی حل و قهوه ای رنگ شود.
- اگر گردو را در حین طبخ به حلوا اضافه کنید، امکان تلخ شدن طعم حلوا بسیار بالا است.
- برای خوشرنگ و براق شدن حلوا، می توانید در دقایق پایانی از مقدار کمی کره استتفاده کنید.
اگر از آموزش این دسر ایرانی لذت بردید می توانید با کلیک به روی دیگر مطالبی همچون طرز تهیه حلوا زنجبیلی و تهیه حلوا زعفرانی، باری دیگر با ما در آموزش آشپزی آرگا همراه شوید.