بورک اسفناج غذایی خوشمزه و پرطرفدار است که برای ساخت آن از خمیر یوفکا استفاده می شود، شما می توانید این نوع خمیر را در منزل نیز تهیه کنید و یا از انواع آماده آن که در فروشگاه های مواد غذایی موجود است استفاده کنید.
بورک اسفناج و مانتی غذاهای ترکیه ای هستند این نوع غذا ها طعم های مختلف و متفاوتی دارند و اگر شما به دنبال تنوع در برنامه غذایی خود هستید بهتر است این غذاهای فرنگی را در منزل تهیه کنید. در آموزش های قبلی با طرز تهیه بورک ساده آشنا شدید در این مطلب طریقه درست کردن بورک با اسفناج را ملاحظه می فرمایید.
مواد لازم
- اسفناج : 1 کیلو گرم
- خمیر یوفکا : به میزان لازم
- پنیر تبریزی یا پنیر صبحانه : 100 گرم
- پیاز : 1 عدد
- شیر : 1/4 پیمانه
- تخم مرغ : 1 عدد
- سیاه دانه و یا کنجد : به میزان لازم
- روغن مایع : 1/4 لیوان
طرز تهیه بورک اسفناج
ابتدا اسفناج ها را به خوبی تمیز و پاک کنید و آن ها را بشویید سپس اسفناج ها را به صورت درشت خرد کنید. پیاز را نیز خرد کنید و در تابه ای مناسب یک قاشق غذاخوری روغن بریزید و پیاز های خرد شده را با کمک روغن تفت دهید.
بعد از اینکه پیازها طلایی شدند اسفناج را به پیاز های تفت داده شده اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا پیاز و اسفناج با یکدیگر مخلوط شوند سپس درب تابه را روی تابه قرار دهید و اجازه دهید تا اسفناج ها نرم شوند.
بعد از پختن اسفناج ها تابه را از روی حرارت گاز بردارید و پنیر را به اسفناج ها اضافه کنید و مخلوط این مواد را هم بزنید تا به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.
در مرحله بعدی طرز تهیه بورک اسفناج زرده و سفیده تخم مرغ را از یکدیگر جدا کنید.
سپس سفیده تخم مرغ را با روغن مایع و شیر مخلوط نمایید و مخلوط این مواد را به خوبی هم بزنید تا یکنواخت شوند.
برای پیچیدن بورک یک ورق از خمیر یوفکا را باز کنید و با کمک قلم مو مخلوط سفیده را روی خمیر بمالید تا خمیر به خوبی مرطوب شود.
دو قاشق از مخلوط اسفناج و پنیر را روی قاعده مثلث خمیر یوفکا بریزید.
قاعده مثلت خمیر را روی اسفناج بیاورید و دو گوشه خمیر را نیز روی هم بیاورید (توجه داشته باشید که هر لایه ای را که می پیچید باید از مخلوط سفیده تخم مرغ و شیر روی خمیر بمالید).
خمیر را تا کنید و روی خمیر یوفکا زرده تخم مرغ را با کمک قلم مو بمالید.
مقداری کنجد یا سیاه دانه روی بورک بپاشید و همه خمیر ها را به روشی که گفته شد بپیچید.
سپس سینی فر را با کمک روغن به خوبی چرب نمایید و بورک های آماده شده را در سینی فر بچینید و سینی فر را در فر با دمای 180 درجه به مدت 20 تا 30 دقیقه قرار دهید تا روی سطح خمیر ها طلایی شود.
نکات طلایی در پخت بورک اسفناج
1. در دستور ساخت بورک اسفناج و پنیر برای پختن اسفناج نیازی به اضافه کردن آب به مخلوط پیاز و اسفناج نیست.
2. در هنگام پختن اسفناج باید اسفناج ها را گهگاهی هم بزنید تا نسوزند.
3. اگه پنیر شور باشد نیازی به اضافه کردن نمک به مخلوط اسفناج و پنیر نیست بهتر است ابتدا مخلوط اسفناج و پنیر را بچشید و در صورت لزوم مقداری نمک به مخلوط این مواد اضافه کنید.
4. می توانید بورک ها را درون روغن داغ نیز سرخ کنید که در این صورت بورک اسفناج کالری زیادی پیدا می کند.
آموزش تهیه بورک اسفناج و مرغ
بورک اسفناج از انواع بورک های پر طرفدار و البته مقوی می باشد که با طعم های مختلفی می توان این غذای لذیذ و عالی را تهیه کرد. در بخش بالا با تهیه بورک اسفناج و پنیر آشنا شدید در ادامه قصد داریم شما را با نحوه تهیه بورک اسفناج و مرغ آشنا نماییم.
مواد لازم:
- اسفناج خانم: 1 کیلو
- قارچ: 7 عدد
- فیله مرغ خرد شده: 2 عدد
- پیاز: 1 عدد
- پیاز داغ: 2 قاشق غذاخوری
- پنیر پیتزا یا فتا: 60 گرم
- لایه خمیر فیلو: 16 عدد
- گرانول سیر و زردچوبه: به میزان کافی
- نمک و فلفل: به مقدار کافی
دستور پخت:
در ابتدا پیازها را خرد کنید و داخل تابه تف دهید به اندازه ای که نرم شوند. زردچوبه را اضافه کنید و بعد تکه های مرغ را بریزید و تفت دهید.
زمانی که تکه های مرغ سرخ شد، اسفناج های خرد شده را اضافه کنید، قارچ ها را که از قبل خرد کرده اید را نیز به آن بیفزایید.
پس از گذشت بیست دقیقه مواد خواهد پخت، البته در زمان پخت باید ادویه ها و نمک را اضافه کنید. بعد از پخت، پنیر را اضافه نمایید و کاملا مواد را مخلوط کنی، برای بهتر شدن طعم مواد پیاز داغ را نیز به مواد بیفزایید.
پس از سرد شدن مواد، لایه های خمیر فیلو را باز کنید و با قلمو آغشته به روغن یا کره، لایه رویی خمیر را چرب نمایید.
اکنون یک لایه دیگر از خمیر فیلو را روی لایه چرب شده باز کنید و مواد را به شکل لقمه ای مانند روی خمیر بگذارید و آن را بپیچید.
مابقی لایه های خمیر را به این صورت درست کنید و به دلخواه روی آن ها را مخلوطی از ماست، تخم مرغ و روغن بمالید و کمی پودر کنجد بپاشید تا بورک های شما آماده پخت گردند.
در آخر باید درون تابه دو طرفی را چرب نمایید و بورک های آماده شده را درون تابه بچینید بعد از گذشت 15 الی 20 دقیقه تابه را برگردانید تا طرف دیگر بورک ها نیز بپزد.
با دستور پخت بورک اسفناج و پنیر و بورک اسفناج و مرغ در این آموزش آشپزی آشنا شدید که امیدواریم از تهیه این غذای خوشمزه نهایت لذت را ببرید. بورک اسفناج را می توانید به عنوان میان وعده میل کنید همچنین می توانید از بورک اسفناج به عنوان پیش غذا در مهمانی ها و مجالس مختلف استفاده کنید.