لبو همان چغند قرمز پخته شده می باشد، که به آن در زبان بابل و آشور لبتو نیز می گویند و به دلیل داشتن ویتامین(B و C) آهن، پتاسیم، کلسیم، منگنز، سایونین، اسید مالونیک، فولات، پروتئین، بتانین، الکل گیاهی و فیبر برای برای حفظ سلامتی انسان مفید می باشد. رفع کم خونی، کاهش لاغری، درمان دیابت، حفظ سلامتی پوست، درمان یبوست، درمان سرطان و … از جمله خواص لبو می باشد. به همین خاطر چغندر قرمز(به روش بخار پز، آب پز) در انواع غذاها همچون آش، سوپ، حلوا و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. برای آشنایی با طرز تهیه حلوا لبو و تزیین آن برای شب یلدا در ادامه با آرگا همراه شوید.
طرز تهیه حلوای لبو
مواد مورد نیاز برای تهیه حلوای لبو عبارت است از:
- پوره لبو/ 1 لیوان
- شکر/ 1 لیوان
- آرد/ یک لیوان
- روغن/ نصف لیوان
- آب/ نصف لیوان
- گلاب/ نصف لیوان
- عصاره هل/ 2 قاشق غذاخوری
دستور پخت حلوای لبو:
برای تهیه پوره لبو، ابتدا چغندر قرمز را خوب بشویید و آن را با مقداری آب بپزید. سپس لبوی آماده شده را به صورت پوره در آورید.
در این مرحله از طرز تهیه حلوای لبو باید داخل یک تابه نسبتا بزرگ لبوی پوره شده را با آب، هل، شکر و گلاب ترکیب کنید و آن را روی حرارت قرار دهید و پس از آب شدن شکر مخلوط در مواد، تابه را از روی حرارت بردارید.
داخل ظرفی دیگر، آرد را با مقداری که بوی خامی آن گرفته شد تف دهید، دقت کنید تا رنگ آرد تغییر نکند. سپس روغن را به آن بیافزایید و شربت(شکر و آب) نیز به آن اضافه کنید. بعد به طور مرتب به مدت 5 دقیقه آن را به هم بزنید، تا حلوا قوام لازم را بدست بیاورد.
دستور تهیه حلوای چغندر (لبو)
خواص لبو یا چغندر بسیار زیاد است و از جمله خوراکی های اصلی برای شب یلدا می باشد، از این رو می توان از آن در تهیه انواع دسر های متنوع و لذیذ برای این مناسبت زیبا مورد استفاده قرار داد؛ حلوای چغندر یا لبو یکی از دسرهای یلدایی خوشمزه، خوشرنگ و خوش عطر می باشد که دارای خواص زیادی است و به روشهای مختلفی می توان آن را تهیه کرد، بنابراین در صورتی که اهل خوردن لبو هستید، استفاده از این حلوای خوشمزه و مفید می تواند زینت بخش میز مهمانی تان باشد. در ادامه برای یادگیری روش دیگری از تهیه حلوای لبو می توانید همراه ما شوید.
مواد لازم
- لبو/ 4 عدد
- کره/ 2 تا 3 قاشق سوپ خوری
- شیره انگور/ یک چهارم پیمانه
- آرد ساده یا سبوس دار/ 2 تا 3 قاشق غذا خوری
روش تهیه حلوا چغندر (لبو)
در ابتدا چغندر خام را رنده کنید و بعد آن را با کمی کره در داخل تابه ای تفت دهید و اجازه دهید تا حین پخته شدن، روغن پس داده و آبش کشیده شود، شما می توانید با لبوی پخته نیز این حلوا را درست کنید، در این صورت فقط آن را با مقداری کره تفت دهید و بعد زیر آن را خاموش کنید.
اکنون در تابه ای دیگر، آرد را تفت دهید و بعد از اینکه تغییر رنگ داده و بوی خامی آن گرفته شد، می توانید چغندر تفت داده شده در مرحله قبلی را با آرد بو داده شده مخلوط کرده و مقداری دیگر تفت دهید.
در مرحله بعدی، در حدود سه چهارم لیوان شیره انگور به مخلوط قبلی بیفزایید و بگذارید تا بپزد. ( کم کم به روغن و شیره بیفتد)
در صورتی که حلوای شما مقداری سفت می باشد، می توانید به مقدار یک سوم لیوان آب به آن بیفزایید و هم بزنید تا آب به خورد حلوا برود، اکنون حلوای شما آماده سرو است و می توانید آن را به شکل دلخواه تزئین کرده و بعد نوش جان کنید.
نکته : استفاده از شیره انگور در طرز تهیه این نوع حلوا موجب می شود تا سردی چغندر خنثی شود.
در ادامه می توانید، نمونه های زیبا از تزیین حلوای لبو ویژه تزئینات شب یلدا را مشاهده کنید.
در پایان ضمن سپاس از همراهی تان با این مطلب، امیدواریم از طریقه درست کردن حلوای لبو لذت برده باشید و مورد رضایت شما همراهان همیشگی آرگا واقع شده باشد.