ماهان شبکه ایرانیان

پیشگیری از آب مروارید با تغذیه

تجمع پروتئین‌‌های کدر شده در لنز چشم به کدورت عدسی چشم می‌انجامد باعث کاتاراکت می‌شود.

پیشگیری از آب مروارید با تغذیه

دکتر سیدمرتضی صفوی

تجمع پروتئین‌‌های کدر شده در لنز چشم به کدورت عدسی چشم می‌انجامد  باعث کاتاراکت می‌شود.

اثر برخی از مواد مغذی بر کاتاراکت

ویتامین E: این ویتامین در غلظتی بیش از پلاسما در لنز وجود دارد و در پیشگیری از کاتاراکت بسیار موثر است. ویتامین E باعث حفظ ویتامین‌های A و C نیز می‌شود.

ویتامین C: این ویتامین در غلظت بیش از پلاسما در لنز موجود است. به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی، در پیشگیری از کاتاراکت موثر است.

ویتامین B2: گلوتاتیون ردوکتاز که باعث نگهداری گلوتاتیون سلول می‌شود، برای احیای گلوتاتیون نیازمند FAD (فلاوین آدنین دی‌نوکلئوتید) است که خود از ویتامین B2 ساخته می‌شود.

گزانتوفیل‌ها: از بین کاروتنوئیدها، تنها گزانتوفیل‌های لوتئین و زئاگزانتین در لنز انسان در غلظت‌های بیش از پلاسما موجودند که در پیشگیری از کاتاراکت موثرند.

آلفا لیپوئیک اسید: آلفا لیپوئیک اسید (یک شبه‌ویتامین) و فرم احیای آن دی‌هیدرولیپوئات (DHLA)، آنتی اکسیدان‌های قابل حل در آب و چربی هستند و در پیشگیری از ایجاد تیرگی‌‌های کاتاراکت دخیلند.

سلنیوم: سلنیوم در ساختمان گلوتاتیون پراکسیداز شرکت دارد. این آنزیم درون سلول، آب اکسیژنه (H2O2) را احیا می‌کند و مانع از تشکیل رادیکال‌ اکسیژن و در نتیجه تخریب اکسیداتیوی درون سلول می‌شود و نقش پیشگیری کننده در کاتاراکت دارد.

توصیه‌های ویژه

1- مصرف حداقل 5/1 سهم میوه و سبزی در روز.

2- مصرف حداقل 3- 5/1 برابر RDA از مواد مغذی آنتی اکسیدان مثل ویتامین‌های E و C، سلنیوم و همچنین ویتامین‌های گروه B.

3- به علت اثر تشدید کننده و سینرژیستی مواد مغذی در برخی موارد، استفاده از مکمل‌های چند گانه نسبت به مصرف هر یک از مواد مغذی به تنهایی، امتیاز ویژه‌ای دارد، مثلا مصرف ویتامین‌های E و C به طور همزمان.

4- مصرف منابع خوب گزانتوفیل‌ها (اسفناج، کلم، گل کلم و تخم مرغ).

5- مصرف منابع آلفالیپوئیک اسید (اسفناج، کلم، گل کلم، گوشت گاو، مخمر آبجو، دل و قلوه).

6- کنترل رژیمی بیماری‌های دیابت و گالاکتوزمیا.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان