فرادید؛ قند خون بالا در دراز مدت میتواند به عروق و اعصاب بدن آسیب وارد کند. چگونه قند خون را پایین بیاوریم؟ برای کاهش، کنترل و پایین نگه داشتن قند خون روشهای طبیعی وجود دارد که میتوانید با انجام آنها بدون ضرر و عوارض جانبی برای بدن، قندخون خود را پایین بیاورید. در ادامه با روشهای طبیعی پایین آوردن قند خون آشنا شوید.
بالا رفتن قند خون زمانی اتفاق میافتد که بدنتان نمیتواند به طور موثر قند را از خون به درون سلولها انتقال دهد. زمانی که این مورد بررسی نشود به بیماری دیابت منجر میشود. حال خوب میدانید با وجود دیابت چه خطری شما و زندگی شما را تهدید میکند البته اگر ندانید چگونه با آن کنار بیاید و با آن مقابله کنید.
چرا میزان قند خون مهم است؟
نگه داشتن قند خون در سطح نرمال، به افراد مبتلا به دیابت کمک میکند تا عوارض جدی ناشی از بیماری دیابت را از بین ببرند. قند خون بالا میتواند موجب بروز بسیاری از بیماریهای ناگهانی باشد. با گذشت زمان، نگهداری قند خون در سطوح ناسالم میتواند عروق خونی کوچک و بزرگ را در چندین اندام و سیستم ایجاد کند که منجر به عواقب جدی مانند:
- اختلال بینایی و کوری؛
- زخم های پا، عفونت ها و قطع عضو؛
- نارسایی کلیه و دیالیز؛
- حمله قلبی و سکته مغزی؛
- بیماری عروق محیطی، وضعیتی که جریان خون به اندام ها کاهش می یابد.
- آسیب به سیستم عصبی، منجر به درد و ضعف می شود.
با نگه داشتن سطح قند خون زیر 100 mg / dl قبل از غذا و کمتر از mg / dl 180 بعد از خوردن غذا، افراد مبتلا به دیابت می توانند خطر ابتلا به عوارض جانبی ناشی از بیماری را به طور قابل توجهی کاهش دهند.
برای پایین آوردن قند خون چی خوبه؟
کاهش قند خون با میوه انبه
یک پایین آورنده قند خون خوشمزه و پرطرفدار انبه است. تحقیقات نشان میدهد انبه اگرچه شیرین است اما مصرف روزانه 10گرم انبه خشک که معادل نصف یک انبه تازه است، یک پایین آورنده قند خون بسیار عالی است. اگر به دنبال میوههای پایین آورنده قند خون هستید حتما انبه را امتحان کنید. به علاوه نقش برگ انبه در کاهش قند خون انکارنشدنی است. استفاده از برگ انبه به شکل جوشانده میتواند یکی از راههای کاهش قند خون به صورت طبیعی و بدون دارو باشد. از یاد نبرید که انبه مواد مغذی مختلفی مثل ویتامین سی، ویتامین آ، فولات و فیبر دارد که جزو اصلیترین موادغذایی موردنیاز بدن محسوب میشوند. در لیست میوههای پایین آورنده قند خون، گیلاس را فراموش نکنید. گیلاس کمترین شاخص گلوکز را در بین میوهها دارد و شاخص گلوکز این میوه 22 است. به علاوه گیلاس با دارا بودن آنتوسیانین باعث افزایش تولید انسولین در بدن شده و باعث کاهش قند خون میشود. استفاده از این میوه برای پایین آوردن قند خون در بین بیماران دیابتی رایج است. گلابی هم یکی دیگر از میوههای پایین آورنده قند خون است چرا که با دارا بودن فیبر و کربوهیدرات، قند خون و همچنین کلسترول را کاهش میدهد. به علاوه با داشتن آنتی اکسیدان، از سرطان جلوگیری کرده و سلامتی را تضمین میکند.
گیاهان دارویی کاهش قند خون
برای پایین آوردن قند خون در خانه میتوانید سری به آشپزخانه خود بزنید و از ادویههای پایین آورنده قند خون استفاده کنید. خوردن کدام ادویهها باعث کاهش قند میشود؟ دارچین بهترین پایین آورنده قند خون در بین ادویههاست. نتایج یک بررسی در سال 2011 نشان میدهد که دارچین کامل و عصاره دارچین سبب کاهش قند خون ناشتا میشود. بررسی دیگری که در سال 2013 انجام شد نشان داد که دارچین سبب کاهش قند خون ناشتا، به اضافه کاهش کلسترول تام، تری گلیسرید و کلسترول بد خون میشود در حالیکه که کلسترول خوب خون را بالا میبرد. البته که دارچین یکی از گیاهان دارویی کاهش قند خون است اما مصرف دوز بالای آن میتواند مضرات خطرناکی برایتان داشته باشد. پس در مصرف این پایین آورنده قند خون افراط نکنید و حتما از پزشک خود نظر بخواهید.
کاهش قند خون با بامیه
اگر میخواهید کاهش قند خون با بامیه را تجربه کنید دو عدد بامیه شسته شده را نصف کنید و شب تا صبح در یک لیوان آب گذاشته و درپوش آن را بگذارید. صبح زود و بعد از صبحانه بامیهها را از آب خارج کرده و آب را بنوشید. دو هفته هر روز اینکار را انجام دهید تا شاهد کاهش قند خون خود باشید. بامیه با دارا بودن ویتامین آ و سی، اسید فولیک، منیزیم و پتاسیم و فیبر ،به کاهش قند خون کمک می کند.
کاهش قند خون با شنبلیله
یک پایین آورنده قند خون طبیعی و مفید که در کاهش قند خون معجزه میکند، شنبلیله است. مطالعات نشان میدهد مصرف روزانه 500میلی گرم شنبلیله، ترشح انسولین را افزایش و قند خون را کاهش می دهد. همزمان با قند خون، کلسترول هم با این گیاه دارویی کاهش مییابد و بهبود قند خون و درمان چاقی و کلسترول را با هم تجربه خواهید کرد. ژورنال بینالمللی ویتامین و تحقیقات تغذیهای در سال 2009 مقالهای منتشر کرد که پژوهشها نشان میدهد 10گرم دانه شنبلیله خیس خورده در آب داغ برای کاهش قند خون موثر است. مصرف غذاهای حاوی شنبلیله له کاهش مقاومت به انسولین در بیماران دیابتی نوع 2 کمک میکند و باعث پایین آمدن قند خون میشود.
تاثیر سیر در کنترل قند خون
یکی از غذاهای پایین آورنده قند خون که اثرات آن در مطالعه ای سال 2006 و مطالعه دیگری در سال2012 ثابت شده، سیر است. عصاره سیر میتواند قند خون را پایین بیاورد. در حقیقت عصاره سیر میزان انسولین افراد مبتلا به دیابت را به طور طبیعی افزایش داده و قند خون را پایین می آورد. به علاوه پیاز هم در کاهش قند خون نقش مهمی دارد و خوشبختانه در اکثر غذاهای ایرانی از پیاز به عنوان طعم و عطر دهنده استفاده میشود. پس اگر میخواهید بدانید برای پایین آوردن قند خون چه باید خورد این نکته را به یاد داشته باشید که همچنان که از بوی سیر و پیاز اذیت میشوید اما به کاهش قند خون خود کمک میکنید.
آجیلها و دانههای خوراکی
از جمله خوراکیهای پایین آورنده قند خون آجیلها هستند. در حقیقت آنچه باعث کاهش قند خون میشود، اسیدهای چرب یک اشباع هستند که در آجیل دانهها، آوکادو، زیتون و روغن زیتون و کتان یافت میشود. اسیدهای چرب تک اشباع از طریق کاهش مقاومت به انسولین، باعث کاهش قند خون میشود. این نتایج از مقایسه یک رژیم غذایی با کربوهیدرات بالا و یک رژیم غذایی با اسیدهای چرب تک اشباع به دست آمده است. البته دانه چیا هم در تنظیم قند خون نقش بسیار مهمی دارد. دانههای چیا باعث کاهش اثر دیابت، افزایش حساسیت به انسولین و عدم تعادل قند خون بعد از غذا میشود. در حقیقت دانه چیا باعث تثبیت قند خون میشود.
نوشیدنی کاهش قند خون
در یک تحقیق مشخص شد نوشیدن مخلوطی از سرکه سیب و آب، قبل از وعدههای غذایی میتواند یک پایین آورنده قند خون باشد. در حقیقت این ترکیب باعث افزایش حساسیت به انسولین و کاهش قند خون بعد از غذاخوردن میشود. ترکیب سرکه و آب قبل از غذا، بالا رفتن قند خون بعد از خوردن غذاهای نشاستهای در افراد دیابتی را کنترل میکند.