هفته ی گذشته از سوی ستاد استهلال استان تهران چهارشنبه 25 فروردین آغاز ماه رمضان 1400 اعلام شد. به این ترتیب دیگر چیزی تا شروع این ماه مبارک و پر برکت باقی نمانده است. اما حتماً شما هم موافق هستید که یکی از لذت های ماه رمضان خوراکی های مخصوص آن از جمله زولبیا و بامیه است. امسال نیز مانند سال گذشته به دلیل شیوع کرونا شاید برخی مایل به خرید این شیرینی های خوشمزه از قنادی ها نباشند و البته برخی هم هستند که به طور کلی همیشه شیرینی خانگی را به نوع آماده ی آن ترجیح می دهند. به همین دلیل قصد داریم طرز تهیه بامیه را به شما آموزش دهیم که به راحتی می توانید در خانه آن را آماده کنید.
![طرز تهیه بامیه](/Upload/Public/Content/Images/1400/01/21/1830250098v.jpeg)
مواد لازم برای تهیه بامیه
- آرد: 1 لیوان
- آب: 1 لیوان
- تخم مرغ درشت: 2 عدد
- کره: 50 گرم
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه شربت
- شکر: 2 لیوان
- آب: 1 لیوان
- گلاب: 1/2 لیوان
- زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
- آبلیمو: 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه بامیه
1- آب و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و تمام شکر حل شود. سپس زعفران، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از 10 دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید (در زمان افزودن بامیه شربت باید ولرم باشد).
2- آب و کره را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس آرد و شکر را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر جمع شود. در ادامه 2 قاشق غذاخوری شربت به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کامل به خورد خمیر برود.
3- حدود 10 دقیقه خمیر را با حرارت ملایم تفت دهید و مدام هم بزنید تا خمیر بپزد. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و بعد از آنکه خمیر خنک شد تخم مرغ ها را به نوبت اضافه و خوب مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف به دست آید.
4- داخل قابلمه مقدار زیادی روغن بریزید. خمیر را داخل قیف با سر ماسوره دار بریزید و در روغن قیچی کنید. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید. بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم بزنید تا به هم نچسبند و یکدست سرخ شوند. این مرحله حدود 20 تا 30 دقیقه طول می کشد. پس باید کمی صبر و حوصله به خرج دهید.
5- قابلمه را خیلی پر نکنید تا بامیه ها حسابی پف کنند و داخل شان پوک شود. با پایین نگه داشتن دمای روغن، شیرینی فرم صاف تر و زیبا تری پیدا می کند. قبل از ریختن سری دوم، بگذارید روغن از دما بیافتد و کمی خنک شود.
6- آن ها را روی دستمال حوله ای بچینید تا روغن اضافه گرفته شود. سپس به همان صورت داغ به شربت ولرم اضافه کنید تا شربت را به خود جذب کنند (حدود 3 دقیقه قرار دادن بامیه در شربت کافی است).
فوت و فن ها
– صبر کنید شربت خنک شود سپس خمیر داغ را درون آن بریزید.
– روغن نباید هنگام ریختن خمیر در آن داغ باشد. در غیر اینصورت بامیه فرصت پف کردن پیدا نمی کند و ترد نمی شود.