چگونه دندان عقل کشیده میشود؟
سهولت کشیدن دندان به چگونگی رشد و موقعیت رشد دندان بستگی دارد. دندانی را که مانند سایر دندانها بیرون از لثه رشد کرده است، به سادگی میتوان از دهان خارج کرد؛ ولی وقتی قسمتی از دندان یا همه آن زیر استخوان فک رشد کرده باشد، کشیدنش سختتر میشود.
در این شرایط برای خارج کردن آن، به جراحی نیاز است قسمتی از لثه باید برش داده شود تا جراح بتواند دندان را بیرون بیاورد. معمولاً هم دندان به صورت قطعات کوچک و ریز از دهان خارج میشود و پزشک نمیتواند آن را به صورت کامل و سالم از زیر لثه بیرون آورد.
هنگام کشیدن دندان عقل چه اتفاقی میافتد؟
قبل از اینکه دندان عقل کشیده شود، دندانپزشک در یک بیحسی موضعی با تزریق یک ماده بیحسکننده، دندان و بافت اطراف آن را بیحس میکند (درست مثل زمانی که میخواهید دندان پر کنید). علاوه بر بیحسی، ممکن است دندانپزشک تشخیص دهد که برای کنترل اضطراب باید به فرد آرامبخش هم تزریق شود؛ مثل اکسید نیتروژن (که به گازخنده معروف است) و مسکنهای دهان (مثل والیوم) و یا آرامبخشهای داخل وریدی که تزریق میشوند.
اگر پزشک از اکسید نیتروژن استفاده کند. فرد کاملاً هوشیار است و بعد از کشیدن دندان، میتواند خودش تا منزل رانندگی کند؛ در غیر اینصورت اگر از هر ماده دیگری استفاده شود، بیمار حتماً باید یک همراه داشته باشد.
غذاهایی که دندانها را خراب میکنند
چای: اگرچه چای یکی از نوشیدنیهای سالم و طبیعی است، اما اگر میخواهید دندانهای سالم و سفیدی داشته باشید، از نوشیدن زیاد آن خودداری کنید. دندانپزشکان معتقدند که تأثیر چای، به خصوص چای سیاه، بدتر از قهوه است و پژوهشهای اخیر نشان میدهد که چای و قهوه باعث سائیدگی مینای دندان و تغییر رنگ دندان میشوند.
سس: سسها باعث بدرنگی و خرابی دندان میشوند به خصوص سسهایی که غلیظ هستند؛ مثل سس سویا، سس کاری و گوجهفرنگی. بعد از خوردن سسهای سبکتر مثل سس خامه، اگر سریع مسواک بزنید، تأثیر بد آن از بین خواهد رفت. به هر حال بعد از استفاده از هر نوع سس به منظور کاهش اثرات مخرب آنها، بهتر است فوراً دهان خود را بشوئید و مسواک بزنید.
نوشیدنیهای ورزشی: غذاهای اسیدی و نوشابهها، رنگ دندان را تغییر میدهند. پژوهشهای اخیر نشان دادهاند که بسیاری از نوشیدنیهای انرژیزا به مینای دندان آسیب میرسانند و موجب ساییده شدن آن میشوند. هنگام ورزش، به جای نوشیدن نوشابههای انرژیزا، از آب استفاده کنید که بهترین و سالمترین جایگزین است.
میوههای رنگی: رنگدانههای طبیعی و غیرطبیعی موجب تغییر رنگ دندانها میشوند و به همین دلیل میوههای رنگی همچون آلبالو، انار، تمشک، زغال اخته و ... میتوانند رنگ دندانها را تغییر دهند. میوههایی مثل انگور که رنگ کمتری دارند نیز احتمال دارد دندانها را لکهدار کنند. تمام این مواد اسیدی میتوانند به دندانها آسیب برسانند؛ بنابراین درست بعد از استفاده بهتر است دهان را شسته و دندانها را مسواک کنید.
سودا، کولا و سایر نوشابههای گازدار: نوشیدنیهای گازدار حاوی افزودنیهای رنگدانه هستند که باعث خرابی و لکهدار شدن دندانها میشوند. اسید نوشیدنیهای گازدار آنقدر زیاد است که معمولاً با اسید باطری مقایسه میشود!
برای خواندن بخش اول- دندانی که نظم دهان را بهم میریزد- اینجا کلیک کنید.
برای خواندن بخش سوم- دندانی که نظم دهان را بهم میریزد- اینجا کلیک کنید.