دلمه یکی از غذاهای خوشمزه با تنوع زیاد است که توانایی ایجاد تنوع در برنامه غذایی شما عزیزان را دارد. طرز پخت این غذا آسان است اما نحوه پیچیدن آن نیازمند یکسری فن و نکات می باشد که با رعایت آنها دلمه های سالم و زیبا و در عین حال خوش طعم تری خواهید داشت. اما مرحله ی بعد از پخت، دیزاین و زیباسازی آن است که با الگوپذیری از ایده های ارائه شده، همچنین از هنر و سلیقه و خلاقیت خودتان می توانید به انجام برسانید. آرگا برای تسهیل بخشیدن کار شما در جستجوی ایده ها تصاویر زیبایی از تزیین دلمه برگ مو را ارائه می دهد.
تصاویری اشتها برانگیز از تزیین دلمه برگ مو
دلمه بادمجان، دلمه فلفل دلمه ای، دلمه کلم برگ، دلمه گوجه فرنگی، دلمه قارچ و دلمه برگ مو از جمله انواع دلمه ها هستند که متناسب با ذائقه و میل خود و خانواده برای یک وعده ی غذایی و یا پذیرایی در مهمانی ها تهیه کنید. در مطالب پیشین با نحوه
تزیین دلمه فلفل دلمه ای آشنا شدید. در بین دلمه ها بهترین نوع، دلمه برگ مو می باشد که محبوبیت بالای داشته و با توجه به مواد غذایی بکار رفته از ارزش غذای بالایی برخوردار می باشد. این دلمه که جزو غذاهای ایرانی به شمار می رود، به عنوان پیش غذا نیز سرو می گردد.


در فصل بهار و تابستان که برگ های مو و لذیذی وجود دارند می توانید نهایت استفاده را برده و یک دلمه خوش طعم و عالی تهیه کنید. همچنین در صورت تمایل و برای مقدور ساختن تهیه آن در سایر فصول نیز می توانید خشک و یا فریزر کنید. این غذا به بیانی ساده تر یک غذای ایرانی و یک غذای شکم پر می باشد که چگونگی پیچیدن آن بسیار مهم می باشد.
پخت دلمه برگ مو
برای تهیه دلمه برگ مو به موادی همچون گوشت چرخ شده(300 گرم )، گشنیز، نعنا، جعفری، تلخون (300 گرم, گشنیز مقداری بیشتر)،لپه(1 پیمانه)، برنج(1 پیمانه)، پیاز(2 عدد)، برگ مو و نمک به مقدار لازم نیاز است. همچنین برای تهیه چاشنی دلمه نیز به یک پیمانه آب، یک دوم پیمانه سرکه، یک قاشق غذاخوری شکر و نمک به مقدار کافی احتیاج می باشد.

ابتدا برنج و لپه را هر کدام را درون یک ظرف جدا بخیسانید، سپس داخل یک قابلمه ریخته و بر روی حرارت قرار دهید تا نیم پخته شود. در این مرحله یک تابه را بر روی حرارت ملایم بگذارید و کمی نیز روغن در آن ریخته، زمان دهید تا ذوب و داغ گردد. سپس پیاز را با مقداری زردچوبه درون تابه حاوی روغن بریزید و خوب تفت بدهید.
پس از اینکه پیاز تغییر رنگ داده، طلایی گردید نوبت افزودن گوشت چرخ کرده به آن می رسد. باید گوشت را نیز تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. حالا لپه و برنج نیم پخته گردیده را به این گوشت در حال تفت خوردن اضافه نموده، هم زده و در نهایت سبزی را بیفزایید. دست آخر هم قدری نمک بر روی آن بریزید و از روی حرارت کنار بگذارید.
مخلوط به دست آمده را درون برگ ها به شکل بقچه پیچیده و از قسمت پشت درون یک قابلمه به طور فشرده قرار دهید, در آخر هم چاشنی تهیه شده را بر روی دلمه ها بریزید. حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را ببندید و بر روی آن قرار دهید تا با استفاده از بخار و حرارت پایین پخته شوند.

تهیه چاشنی و تزیینات زیبای دلمه
جهت تهیه چاشنی شکر، آب، آبلیمو یا سرکه، نمک را ترکیب نموده و به میزان لازم بر روی آن بریزید(سرکه را نباید هنگام در دم گذاشتن بیفزایید). اغلب این دلمه را با طعم چاشنی رب انار دوست دارند، ولی در صورت تمایل به داشتن طعم شیرین ترکیب شیره و سرکه را می توانید امتحان کنید. البته اگر علاقه مند به چشیدن طعم ملس آن هستید، می توانید از مخلوط شکر، زعفران، آب لیمو تازه و گوجه سبز بهره ببرید. در نهایت نیز متناسب با سلیقه ی خود دلمه های برگ مو را تزیین نمایید.


دیزاین دلمه برگ مو قالبی با گل



دیزاین دلمه برگ مو با بهره گیری از سبزیجات


دیزاین لاکچری دلمه برگ مو با دانه های انار






دیزاین شیک و مجلسی دلمه برگ مو به صورت چند طبقه







تزیینات دلمه های برگ مو درون بشقاب با استفاده از گوجه، خیار و لیمو




دیزاین دلمه برگ مو قالبی با مواد خوراکی خوش طعم







دیزاین دلمه برگ مو به شکل خوشه انگور زیبا




دلمه برگ مو یکی از غذاهای ایرانی خوشمزه است که می توانید به راحتی در منزل تهیه کرده و تزیین نمایید. امیدواریم از ایده های ارائه شده به منظور الگوبرداری نهایت استفاده را برده باشید. برای آشنایی بیشتر با سایر مطالب مفید و منتشر شده در بخش تزیین غذا بر روی آن کلیک کنید.