انواع سالاد های شور و ترشی را بهتر است خودتان در منزل و به صورت خانگی با رعایت کردن نکات بهداشتی و مطابق با ذائقه خود و اعضای خانواده تان تهیه نمایید. طرز تهیه کلم شور خوشمزه را در ادامه این مطلب ملاحظه خواهید کرد.
کلم شور یا همان گل کلم شور یکی از انواع شورهای خوشمزه و خوش طعم است که می توانید آن را با انواع سبزیجات و چاشنی های خوشمزه تهیه کنید و در کنار برخی از غذاها این ترشی خوش طعم را میل کنید.

مواد لازم
گل کلم کوچک : 1 عدد
سیر : 2 بوته
خیار : 500 گرم
هویج : 500 گرم
فلفل سبز تند : 150 گرم
نمک : به میزان لازم
سبزی های معطر : 200 گرم ( ترخان , نعنا , مرزه , جعفری )
ساقه کرفس : 2 عدد
سرکه : 1 لیوان
آب : 16 لیوان
طرز تهیه کلم شور خانگی
ابتدا گل کلم و هویج و کرفس و خیار و فلفل سبز را به خوبی بشویید و آن ها خرد کنید و بر روی پارچه تمیزی پهن کنید تا به خوبی خشک شوند.


سپس سبزی های معطر را بشویید و خرد کنید و ان ها را نیز بر روی پارچه ای پهن کنید تا به خوبی خشک شوند. در مرحله بعدی طرز درست کردن کلم شور در درون قابلمه ای مناسب آب و نمک و سرکه را با یکدیگر مخلوط کنید بعد از این که مخلوط این مواد به دمای جوش رسیدند قابلمه را در گوشه ای قرار دهید تا به محللو مواد خنک شوند.

سپس مواد خرد شده را که به خوبی خشک شده اند را به همراه مخلوط آب و نمک و سرکه خنک شده و فلفل سبز و سیر های درسته و سبزی های معطر خرد شده در درون بطری شیشه ای درب داری بریزید و درب ظرف را به خوبی ببندید و به مدت 4 هفته ظرف را در محلی خنک قرار دهید تا ترشی شور آماده شود.

نکاتی برای تهیه کلم شور
- توجه داشته باشید که محلول آب و نمک نباید گرم باشند زیرا سبزیجات نرم می شوند.
- اگر برای طرز تهیه شور مانند خیار شور از خیار قلمی استفاده می کنید دیگر نیازی نیست که خیارها را خرد کنید.
- می توانید از ریحان و شوید نیز در تهیه کلم شور استفاده کنید.
- همه سبزیجات به کار رفته در کلم شور و ظرفی که قرار است کلم شور را در آن قرار دهید باید به خوبی خشک شده باشد وجود نم و آب باعث کپک زدن شور می شود.
- بهتر است از ظرف های شیشه ای برای تهیه شور استفاده کنید.
- اگر می خواهید سرعت آماده شدن کلم شور را بالا ببرید می توانید از چند عدد نخود خام در لا به لای مواد استفاده کنید.

دستور تهیه کلم شور بدون سرکه
استفاده از شور در کنار غذا هایی همچون آبگوشت، لوبیا پلو و غیره در کنار شور طعم بسیار دلپذیرتری خواهد داشت، این نوع ترشی را می توان هم با سرکه تهیه کرد و هم بدون آن. از این رو در اینجا دستور تهیه شور بدون سرکه را آموزش می دهیم.
مواد لازم
- گل کلم/ 2 کیلوگرم
- هویج/ یک کیلوگرم
- خیار/ یک کیلوگرم
- سیر/ 2 بوته
- فلفل سبز تند/ 4 عدد
- سبزی معطر (نعناع، جعفری، مرزه، ترخون، شوید)/ نیم کیلو
- ساقه کرفس/ 2 عدد
- آب/ 8 لیوان
- نمک/ 12 قاشق غذا خوری
- پودر گلپر/ به مقدار لازم

روش تهیه شور بدون سرکه
در ابتدا گل کلم و سبزیجات دیگر را خوب بشویید و درون آبکش بریزید تا آب آنها خوب کشیده شود.
اکنون گل کلم را بادست تکه تکه و از هم جدا کنید و بعد هویج و ساقه کرفس را خیلی درشت و نه خیلی ریز خرد کنید، سیر ها را نیز به صورت حبه ای خُرد کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه کلم شور، قابلمه ای را که مخلوط آب و نمک را داخل آن ریخته اید بر روی حرارت بگذارید، بعد از اینکه آب به جوش آمد، ده دقیقه دیگر نیز صبر کنید و بعد حرارت زیر قابلمه را خاموش کرده و آن را کنار بگذارید.
سپس ظرف مناسب برای ریختن شور را آماده کنید، توجه داشته باشید که ظرف شما تمیز و خشک باشد، اکنون کف ظرف را مقداری سبزی معطر ریخته و مواد شور را به آن اضافه کنید، در لابه لای مواد نیز بهتر است از سبزی معطر، مقداری گلپر و سیر استفاده کنید و بعد محلول آب نمک را طوری که به اندازه یک بند انگشت سطح مواد را بپوشاند، داخل آن بریزید.
در پایان کار، روی محفظه ظرف را با پلاستیک پوشانده و بعد درب آن را محکم ببندید، برای آماده شدن شور نیز باید به مدت دو هفته در جای خنک نگهداری شود.

نکات مهم برای تهیه شور
- نسبت آب به نمک برای تهیه شور، برای هر 4 لیوان آب، 6 قاشق غذا خوری نمک می باشد. بنابراین در صورت استفاده بیشتر از آب باید مقدار نمک نیز به همان نسبت افزوده شود.
- ظرف مورد نظر شما باید کاملا خشک و تمیز باشد، زیرا در غیر این صورت ترشی شما کپک خواهد زد.
- تهیه شور با سرکه خانگی نیز به همین صورت است و لازم است به هنگام جوشیدن آب و نمک یک لیوان سرکه بیفزایید.
در این مطلب شما را با طرز تهیه کلم شور در منزل آشنا ساختیم که می توانید این شور خوشمزه و لذیذ را در کنار غذاهایی مانند ماکارونی و کوکو سیب زمینی و …میل کنید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده تهیه انواع شور کلیک کنید.