ماهان شبکه ایرانیان

رازهای تغذیه‌ای در پیشگیری از پیری پوست (۲)

اضافه و کم کردن مرتب وزن نه تنها برای پوست بلکه برای کل بدن مضر است.

رازهای تغذیه‌ای در پیشگیری از پیری پوست (2)

 

پس باید مراقب کالری مصرفی برای پیشگیری از اضافه وزن بود. کسانی که قصد کاهش وزن دارند، حتما باید زیر نظر متخصص تغذیه رژیم بگیرند، چرا که اضافه و کم کردن مرتب وزن نه تنها برای پوست بلکه برای کل بدن مضر است.

پخت غذا نیز تاثیر جدی بر روند پیری پوست دارد. شیوه کلی پخت غذا استفاده از حرارت است و متخصصان معتقدند افزایش حرارت موجب تغییر محتوای مواد غذایی می‌شود. این بدین معناست که در هر نوبت گرم کردن غذا، فرایندهای تخریبی اکسیداسیون به سرعت بالا می‌رود.

به عبارت دیگر حرارت، مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در غذا را کاهش و رادیکال‌های آزاد را افزایش می‌دهد. در نتیجه آنتی‌اکسیدان کمتر و رادیکال آزاد بیشتری دریافت می‌شود که عامل اصلی پیری پوست است. نخوردن غذای پخته هم اشتباه است و نباید مصرف غذاهای پخته شده برای مصون ماندن از اثرات مخرب آن کلا قطع شود؛ اما باید مدت زمان پخت مواد غذایی را کاهش داد و از سرخ کردن زیاد غذاها و پختن آنها با مقادیر فراوان روغن و چربی پرهیز نمود. بهترین روش پختن غذا با مواد غذایی کاملا تازه در مدت کم و مصرف سریع است.

برخی مواد غذایی که مانع پیری زودرس می‌شوند عبارتند از:

بعضی از میوه‌ها و سبزی‌ها که علاوه بر قندهای طبیعی، حاوی ویتامین ث و بیوفلاوینوئیدها هستند که ضد سرطان می‌باشند. این مواد غذایی در نگهداری و پایداری ساختمان سلولی موثر بوده و مانع شل شدن پوست می‌شوند. مرکبات (پرتقال، گریپ‌فروت، انواع لیمو و نارنگی) انواع توت، گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای، طالبی، توت‌فرنگی، خربزه، هندوانه، آلبالو، گیلاس، کیوی، سیب‌زمینی و سبزی‌های برگ سبز، مثل کلم بروکلی، حاوی ویتامین ث فراوانی هستند.

انگور، کشمش، آلبالو، نارنگی، پرتقال، گریپ‌فروت و لیموترش نیز از جمله موادی هستند که حاوی بیوفلاونوئید زیادی می‌باشند. کلروفیل نیز یکی از موادی است که مانع پیری زودرس می‌شود. جعفری، یونجه، اسفناج، کلم بروکلی، تره، نعناع، مرزه، برگ چغندر و ریحان از مهم‌ترین منابع کلروفیل می‌باشند. لازم به ذکر است کلروفیل خام و پخته خواص یکسانی دارد.

در پایان توصیه‌های عمومی برای پیشگیری از پیری پوست به قرار زیر است:

- نگهداری وزن مناسب بدن

- استفاده کمتر از غذاهای کنسروشده و افزایش مصرف غذاهای تازه

- افزایش مصرف روزانه سبزی و میوه

- عدم مصرف غذاهای پرچرب

- گنجاندن غذاهای متنوع در برنامه غذایی روزانه

- مصرف پروتئین بیشتر (به‌خصوص مرغ و ماهی)

- مصرف 6 تا 8 لیوان آب در طول روز

- پرهیز از مصرف چای پررنگ و قهوه به مقدار زیاد

- استفاده از سیر در غذای روزانه

- دوری از استرس و ناراحتی فکری و میل کردن غذا به صورت آهسته و در آرامش کامل

- ترک مصرف الکل و دخانیات

- جلوگیری از قرار گرفتن در معرض نور خورشید

- ماساژ روزانه عضلات صورت در صبح و بعدازظهر هر بار به مدت 15 دقیقه

- جلوگیری از اخم کردن و سعی در آزاد نگهداشتن ماهیچه‌های پیشانی

- مراقبت‌های ویژه به منظور جلوگیری از ایجاد چین و چروک‌های اطراف چشم

- دور نگه‌داشتن دست‌ها از صورت به منظور جلوگیری از کشیده شدن غیرطبیعی پوست

- مرطوب نگه‌داشتن پوست

- استفاده آرام و ملایم کرم و مواد آرایشی و ماساژ از پایین به بالا بر روی گردن و صورت

 

برای خواندن بخش اول- رازهای تغذیه‌ای در پیشگیری از پیری پوست- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان