ماهان شبکه ایرانیان

دلایل تغذیه‌ای سفید شدن مو (۱)

اسیدآمینه‌ها نقش مهمی در رشد مو و سلامت عمومی بدن دارند.

دلایل تغذیه‌ای سفید شدن مو (1)

دکتر سلطانعلی محبوب؛ استاد و قائم مقام موسسه آموزش عالی ربع رشیدی تبریز

در قسمت اول به نقش برخی ویتامین‌ها در سلامت مو و پیشگیری از سفید شدن آن پرداختیم و در قسمت دوم نقش اسیدآمینه‌ها و مواد معدنی را در سلامت مو و پیشگیری از سفید شدن آن مورد بررسی قرار می‌دهیم. یک رژیم غذایی خوب حاوی مقادیر کافی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه است که می‌تواند به رشد موی سالم کمک کند.

اسیدآمینه‌های خاصی وجود دارند که می‌توانند به داشتن موی براق، پرپشت و شاداب کمک کنند. اسیدآمینه‌های واحدهای تشکیل دهنده پروتئین‌ها قسمت عمده‌ای از وزن بدن ما را تشکیل می‌دهند و در رشد، بازسازی و حفظ سلامت سلول‌های بدن نقش دارند. دریافت کافی اسیدهای آمینه می‌تواند نقش مهمی در حفظ سلامت بدن و نیز مو داشته باشد که در زیر به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

مهم‌ترین اسیدآمینه‌ها در حفظ و تولید موی سالم عبارتند از: متیونین، سیستئین، سیستین و تیروزین.

متیونین

متیونین یکی از اسیدآمینه‌های ضروری است که نقش آنتی اکسیدانی هم دارد، منبع غنی از گوگرد است و به پیشگیری از بیماری‌های مو، پوست و ناخن کمک می‌کند. از طرفی متیونین، سنتز چربی‌های مفید بدن را افزایش می‌دهد و از طرف دیگر، از ساخت چربی‌ها در دیواره عروق و کبد پیشگیری می‌کند.

متیونین به بلوغ سلول‌های فولیکول مو کمک کرده و از ریزش مو جلوگیری می‌‌کند. همچنین در سمزدایی برخی ترکیبات سمی و دارویی مفید است و می‌تواند به عنوان عامل ضد خستگی عمل کند.

سیستئین

سیستئین یک اسیدآمینه مهم در رشد موی سالم و براق می‌‌‌باشد. سیستئین می‌تواند رشد مو را به میزان زیادی افزایش دهد و نقش آنتی‌اکسیدانی نیز دارد که از استرس اکسیداتیو جلوگیری می‌کند.

این ترکیب شیمیایی در دفاع بدن علیه رادیکال‌های آزاد نقش مهمی بر عهده دارد، از سلامت کبد و مغز حفاظت می‌کند و می‌تواند صدمات ناشی از مصرف الکل و سیگار را بر سلامت مو کاهش دهد. همچنین سیستئین تنظیم کننده ایمنی است و از پیری زودرس فولیکول‌های مو پیشگیری می‌کند.

سیستین

سیستین ترکیبی از دو اسیدآمینه سیستئین می‌باشد که نقش فیزیولوژیک متفاوت از سیستئین را بر عهده دارد، 14- 10 درصد پوست و مو را تشکیل می‌دهد و نقش محرک در رشد و نمو مناسب مو دارد. این ماده در درمان بیماری‌های تنفسی، سوختگی‌ها و جراحات نیز اهمیت دارد. سیستین محرک فعالیت گلبول‌های سفید است که مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها را افزایش می‌دهد و مانع تاثیر عوارض بیماری‌ها بر کیفیت موی سر می‌شود.

تیروزین

تیروزین اسیدآمینه‌ای است که به طور طبیعی در بدن تولید می‌شود. این اسیدآمینه پیش‌ساز ملانین در بدن می‌باشد. ملانین مهم‌ترین رنگدانه پوست و مو است. عدم تولید کافی ملانین موجب سفید شدن مو می‌شود. تیروزین در حفظ سلامت عمومی بدن نقش دارد و کمبود آن می‌تواند محرک پیری زودرس سلول‌های بدن از جمله فولیکول‌های مو باشد.

این اسیدآمینه در اعمال متابولیکی و فیزیولوژیکی مهمی مانند تنظیم فعالیت هورمون‌های فوق‌کلیوی و تیروئیدی نقش دارد. تیروزین تولید گلبول‌های قرمز و سفید را افزایش می‌دهد، موجب بهبود خلق و خو می‌شود و می‌تواند در درمان افسردگی، بی‌خوابی و اضطراب مفید باشد.

اسیدآمینه‌ها نقش مهمی در رشد مو و سلامت عمومی بدن دارند. با دریافت مواد غذایی پروتئینی شامل لبنیات، انواع گوشت‌ها، تخم مرغ، آجیل و حبوبات در مقادیر توصیه شده می‌توان نیاز بدن به این اسید‌آمینه‌ها را تامین کرد و موی زیباتر و سالم‌تری داشت...

برای خواندن بخش دوم- دلایل تغذیه‌ای سفید شدن مو- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان