به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روز دوشنبه 16 بهمن 1357 امام خمینی در کنفرانس مطبوعاتی که در مدرسه علوی برگزار شد مهندس مهدی بازرگان را به عنوان نخستوزیر حکومت انقلابی معرفی کردند. دو روز بعد خبرنگار مجله «جوانان امروز» خود را به مدرسه علوی رساند بلکه بتواند با نخستوزیر دولت موقت گفتوگو کند، هرچند موفق نشد اما روایتش از مقر نخستوزیری که در به تاریخ 23 بهمن 57 در مجله یادشده منتشر شد جالب توجه است:
من (خبرنگار جوانان) صبح روز چهارشنبه [18 بهمن 57] به ملاقات آقای دکتر مفتح که گفته میشد یکی از اعضای دولت موقت خواهد بود رفتم و از ایشان درباره مقر نخستوزیری سوال کردم. آقای دکتر مفتح گفت:
- آقای مهندس بازرگان تصمی گرفته که ستاد عملیات استقبال از امام را مقر نخستوزیری تعیین کند و بلافاصله این محل تخلیه شد تا برای آغاز کار ایشان آماده شود.
من پس از گفتوگو با آقای دکتر مفتح به مقر نخستوزیری رفتم. در و دیوار این ساختمان (دبیرستان علوی که جنب دبستان علوی یعنی محل اقامت موقت امام قرار دارد) با عکسهای 5 در 4 رنگی امام تزئین شده و بر روی پارچهای نوشته شده است: «دولت موقت انقلاب». در اطراف این ساختمان ماموران انتظامی مراقب اوضاع هستند و در هر لحظه و هر گوشه آن خبرنگار و عکاس و فیلمداری کمین کرده است که نخستوزیر موقت را به دام اندازد و مصاحبه و گزارش اختصاصی از وی تهیه کند.
این محل، یک ساختمان سهطبقه است که طبقه اول به کمیتهها، طبقه دوم اتاق نخستوزیر و هیات دولت و زیرزمین هم مسجد و ناهارخوری است و هر روز ظهر با طنین اللهاکبر، کارکنان نخستوزیری همگی به نماز میایستند. اتاق شماره 24 مخصوص شخص مهندس بازرگان است. من خواستم وارد اتاق شوم و با ایشان مصاحبه کنم ولی آقای دکتر مفتح که همراه من بود گفت که آقای بازرگان فعلا جلسه محرمانه دارد. اتاق نخستوزیر همان اتاقی است که امام خمینی شب اول اقامت در تهران در آن استراحت کردند. در این اتاق یک میز بزرگ 14 نفره است که اعضای هیات دولت به دور آن مینشینند و به گفتوگو میپردازند.
من و عکاس مجله اولین خبرنگارانی بودیم که از مقر نخستوزیر دولت موقت دیدن میکردیم. گفتنی است که مهندس بازرگان وقتی که حکم نخستوزیری را از امام خمینی دریافت داشت آن را بوسید و به روی چشم گذاشت و سپس تا کرد و در جیب خود قرار داد.
259