هنگام اسباب کشی یکی از سخت ترین و پر چالش ترین مراحل این کار بسته بندی اثاثیه منزل است. نحوه بسته بندی وسایل منزل باید به گونه ای باشد که حین جابجایی به آن ها آسیبی وارد نشود. بنابراین با مطالعه این مطلب روش درست کار را فرا خواهید گرفت.
نحوه بسته بندی وسایل منزل برای اسباب کشی
یکی از سخت و پر چالش ترین مراحل اسباب کشی، بسته بندی اثاثیه منزل می باشد. بسته بندی لوازم هم زمان بر بوده و هم بایستی با دقت صورت گیرد تا حین جابجایی به آن ها آسیبی وارد نشود. بنابراین لازم است با نحوه ایمن و درست بسته بندی اثاثیه منزل برای اسباب کشی آشنا بود.
![](/Upload/Public/Content/Images/1403/11/20/2053340163o.jpeg)
به این ترتیب می توان با دقت و حوصله لوازم را بسته بندی کرد و در مقصد کارتن ها را به راحتی باز و هر وسیله ای را سر جای خود قرار داد. اگر برای شما هم اسباب کشی دغدغه محسوب می شود تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا نحوه بسته بندی وسایل منزل را به صورت اصولی و درست فرا بگیرید.
1. برنامه ریزی کنید.
اسباب کشی را یک فرایند دانسته و آن را به مراحلی تقسیم بندی کنید. بعد برای هر مرحله یک برنامه ریزی دقیق داشته باشید تا بتوانید به راحتی این فرایند را مدیریت نمایید. همچنین می توانید برای اطلاع از این که چگونه برای اسباب کشی برنامه ریزی کنید از این مقاله بازدید کنید.
2. تجهیزات لازم برای بسته بندی را تهیه کنید.
برای بسته بندی اثاثیه منزل لازم است یک سری وسایل و تجهیزات را آماده کنید. از جمله:
- جعبه های کارتنی با ضخامت و با کیفیت بالا در سایزهای مختلف با توجه به وزن و سایز لوازم منزل
- نایلون حباب دار برای جلوگیری از شکستن و آسیب وسایل. می توانید از فوم هم استفاده کنید.
- روبان چسبی باکیفیت بالا و مقاومت مناسب برای جلوگیری از باز شدن جعبه های کارتنی
- چسب دو طرفه باکیفیت برای نگه داشتن وسایل داخل جعبه
- برچسب های چاپی برای شناسایی راحت جعبه ها و اطلاع از محتویات داخل جعبه ها. می توانید با ماژیک روی جعبه های کارتنی نیز محتویات آن را بنویسید. مثلا وسایل آشپزخانه. یا شکستنی
- ابزار برش و جداسازی مانند کاتر برای جداسازی چسب جعبه های کارتنی
![](/Upload/Public/Content/Images/1403/11/20/2053340179x.jpeg)
با تهیه این لوازم می توانید وسایل را به طور ایمن و مطمئن تر به مقصد برسانید. توصیه می شود قبل از شروع بسته بندی وسایل یک لیست را تهیه تا هیچ وسیله ای جا نماند.
3. وسایل لازم را از وسایل دور ریختنی جدا کنید.
برای بسته بندی وسایل اطمینان یابید که وسایلی که واقعا لازم دارید را بسته بندی می کنید. ممکن است برخی لوازم اضافی و دور ریختنی باشد. مثلا وسایل خیلی کهنه شده یا استفاده دیگری ندارند. برخی وسایل منزل نیز ممکن است قابل استفاده باشند ولی در منزل جدید امکان حضور آن ها نیست بنابراین بهترین کار فروش یا بخشیدن وسایل به دیگران است.
به این ترتیب هر آنچه که در منزل جدید لازم دارید را بسته بندی کنید و وسایلی که بعدا به آن ها نیاز پیدا می کنید را در لیست وسایل انبار قرار داده و بسته بندی کنید.
4. وسایل جعبه ها را دسته بندی کنید.
قرار دادن هر کدام از وسایل در جعبه مخصوص به آن در زمان بسته بندی صرفه جویی می کند. بهترین کار این است که وسایل را کنار هم قرار دهید. مثلا یک جعبه برای کتاب ها، یک جعبه برای ظروف آشپزخانه، یک جعبه برای لباس ها و … . بهتر است مشخص کنید جعبه ها باید به انباری منزل جدید بروند یا آشپزخانه، پذیرایی، اتاق خواب و … .
![](/Upload/Public/Content/Images/no-preview.jpg)
5. روی جعبه ها برچسب بزنید.
مهمترین کار در بسته بندی لوازم این است که با توجه به زیاد بودن جعبه ها و بسته بندی باید به نوعی مرتب شده تا در منزل جدید راحت تر به لوازم دسترسی یابید. بنابراین از برچسب استفاده و روی هر جعبه محتویات آن را مشخص کنید. می توانید به جای برچسب روی جعبه با ماژیک یا خودکار بنویسید چه وسایلی در آن قرار دارد.
اگر نمی توانید اسم همه محتویات را بنویسید می توانید یک عدد به آن اختصاص داده و فهرستی از اعداد و محتویات مربوط به آن را جداگانه تهیه تا در منزل جدید برای پیدا کردن وسایل سردرگم نشوید.
6. قرار دادن وسایل الکترونیکی در جعبه اصلی
اگر تلویزیون یا کنسول بازی را قرار است به منزل جدید ببرید بهتر است اگر هنوز جعبه آن ها در دسترس است این لوازم را در جعبه اصلی آن ها بسته بندی کنید. و در غیر این صورت جعبه هایی مناسب با دستگاه یافته و هر فضایی را با نایلون حباب دار یا پتو بپوشانید.
7. وسایل غیر ضروری را زودتر بسته بندی کنید.
برخی وسایل را می توان چند روز قبل از اسباب کشی بسته بندی کرد. مثلا تابلوها و آثار هنری. تا در روز منتهی به اسباب کشی فرصت برای مدیریت کارها داشته باشید.
![](/Upload/Public/Content/Images/no-preview.jpg)
8. وسایل سنگین را ته جعبه قرار دهید.
در بسته بندی نکته ای که به آن دقت نمی شود این است که وسایل سنگین همیشه بایستی ته جعبه بسته بندی شوند و اقلام سبک تر در بالای جعبه قرار بگیرند. با این کار از سنگین شدن بیش از حد جعبه و واژگونی آن جلوگیری می شود. همچنین از آسیب وسایل سنگین محافظت می شود.
در قرار دادن جعبه ها در کامیون نیز دقت کنید که جعبه های سبک روی جعبه های سنگین قرار گیرند.
9. از نایلون حباب دار استفاده کنید.
برای لوازم شکستنی و ظریف از نایلون حباب دار یا فوم استفاده کنید. مطمئن شوید که لوازم شکستنی به این طریق محافظت می شوند. نایلون حباب دار یک روش ایده آل برای محافظت وسایل شکستنی حین حرکت و جابجایی به منزل جدید محسوب می شود. سطح بالشتکی نایلون از ورود ضربه به لوازم محافظت می کند.
![](/Upload/Public/Content/Images/no-preview.jpg)
10. زمان لازم برای اسباب کشی را تخمین بزنید.
حتما پیش از شروع اسباب کشی منزل تخمین بزنید جابجایی لوازم چقدر زمان می برد تا در زمان بندی مشکلی ایجاد نشود و بتوانید به موقع و بدون عجله به بسته بندی وسایل خود اقدام کنید. سعی کنید بسته بندی را از لوازم آشپزخانه شروع کنید زیرا شکستنی زیاد داشته و دغدغه بسته بندی آن ها بیشتر است.