به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،سی و هفتمین اجلاس عمومی شورای عالی استانها به ریاست موسیالرضا حاجیبگلو و با حضور غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهادکشاورزی و نطق پیش از دستور برخی از نمایندگان شورای عالی استانها برگزار شد.
کوروش حصیرباف رئیس شورای استان سمنان در نطق پیش از دستور این اجلاس، با تشریح طرح حکمرانی یکپارچه شهری و معایب و مزایای آن، گفت: این طرح با هدف ایجاد نظامی منسجم و یکپارچه برای مدیریت شهری در ایران تدوین شده است. طرح، ساختار مدیریتی شهرها را با تأکید بر تفکیک وظایف، شفافیت، تمرکززدایی، و مشارکت شهروندان بهینهسازی میکند. این طرح با استفاده از اصول حکمروایی خوب، بر هماهنگی بین دستگاههای اجرایی، استفاده بهینه از منابع، و ارتقای کیفیت زندگی شهری تأکید دارد.
وی با برشمردن محورهای اصلی این طرح، گفت: ایجاد نهادهای متمرکز و هماهنگ برای مدیریت شهری، تدوین چارچوبهایی برای شفافیت مالی و نظارت، تمرکز بر توسعه پایدار شهری، حفاظت از محیطزیست، و عدالت اجتماعی، تقویت مشارکت شهروندان در تصمیمگیریها و مدیریت محلی از محورهای اصلی این طرح است.
حصیرباف، تمرکززدایی: تفویض اختیارات بیشتر به مدیریتهای محلی، کاهش وابستگی به دستگاههای مرکزی، و بهبود انعطافپذیری، شفافیت مالی: نظارت دقیقتر بر منابع مالی و کاهش سوءاستفادههای احتمالی، همافزایی نهادی: ایجاد هماهنگی بین دستگاههای دولتی و عمومی برای جلوگیری از مدیریتهای جزیرهای، توسعه پایدار: تأکید بر حفاظت از محیطزیست و منابع طبیعی و مشارکت اجتماعی: افزایش مشارکت شهروندان و سازمانهای مردمنهاد در تصمیمگیری را از مزایای این طرح عنوان کرد و گفت: از معایب این طرح نیز می توان به پیچیدگی ساختاری: ممکن است اجرای این طرح نیازمند تغییرات گستردهای در ساختارهای موجود باشد که میتواند زمانبر و هزینهزا باشد، چالشهای هماهنگی: هماهنگی بین دستگاههای متعدد اجرایی همچنان میتواند چالش برانگیز باشد، تناقض با قوانین بالادستی: برخی مواد طرح ممکن است با قانون اساسی و یا برنامههای توسعه مغایرت داشته باشد. برای مثال: واگذاری اختیارات شهرداریها به نهادهای تازه تأسیس، ممکن است با قوانین فعلی تعارض داشته باشد، تمرکز بر مدیریت متمرکز در برخی جنبهها ممکن است با «اصل تمرکززدایی» اداری مغایرت داشته باشد، ضعف در اجراییسازی: بدون پیشبینی دقیق منابع مالی و انسانی، اجرای این طرح دشوار خواهد بود، اشاره کرد.
وی در ادامه به تشریح ایدههایی برای رفع نقایص و کاربردیتر کردن طرح پرداخت.