شامی کوو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب استان لرستان است که از گوشت چرخ کرده و رب انار تهیه می شود. این غذا را هم می توان به صورت آبکی سرو کرد و هم به شکل خشک در کنار برنج استفاده کرد. در این مطلب طرز تهیه شامی کوو آموزش داده می شود.
طرز تهیه شامی کوو خوشمزه و محبوب لرستان
شامی کوو از غذاهای محلی استان لرستان است که بسیار خوشمزه و محبوب می باشد. این غذا از گوشت چرخ کرده و رب انار تهیه می شود. طعم شامی کوو بسیار شبیه فسنجان شمالی یا شامی ترش گیلان است. می توانید این غذا را به صورت آب دار تهیه و نان در آن تلیت کنید یا خشک تر برداشت و همراه برنج سرو نمود.

شامی کوو تقریبا ترش و ملس بوده ولی بر اساس ذائقه خانواده می توانید رب انار شیرین یا شکر به آن اضافه کنید. پیشنهاد می شود یک بار این غذا را در منزل تهیه کنید و خانواده را با این غذای محلی و خوشمزه شگفت زده کنید.
مواد لازم برای سه نفر
برای تهیه شامی کوو خوشمزه به مواد زیر نیاز است:
- دو عدد پیاز متوسط
- یک عدد تخم مرغ
- یک قاشق آرد نخودچی
- یک لیوان گردو ساییده شده
- یک فنجان سبزیجات معطر ساطوری شده شامل جعفری، گشنیز، ترخون، نعنا و ریحان
- پنج قاشق رب انار
- سیصد گرم گوشت چرخ کرده
- نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه

طرز تهیه شامی کوو
برای تهیه شامی کوو لرستانی ابتدا در کاسه ای گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده خوب مخلوط کنید. دقت کنید که آب پیازها را گرفته باشید. سپس آرد نخودچی و نصف گردوی ساییده شده و سبزی های معطر را به آن اضافه کنید. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را نیز اضافه و مواد را خوب ورز دهید تا یکدست شوند.
در ادامه روی ظرف را پوشانده و یک ساعت در یخچال استراحت دهید. بعد از استراحت مواد از آن به اندازه یک نارنگی برداشته و کف دست به صورت شامی درآورید. حالا تابه ای را روی حرارت قرار داده و داخل آن روغن بریزید تا داغ شود.
سپس شامی ها را داخل روغن سرخ کنید. هر دو طرف همه شامی کوو های آماده را سرخ نمایید.

بعد از سرخ کرده همه شامی کوو ها تابه دیگری را روی حرارت قرار داده و به آن روغن اضافه و سپس پیازهای نگینی شده را سرخ کنید.
کمی که پیازها تفت خورد و طلایی شد زردچوبه را اضافه کنید. بعد باقی آرد نخودچی، سبزی های معطر و گردوی ساییده شده را به آن اضافه و فلفل سیاه و کمی نمک اضافه و مواد را با هم تفت دهید. وقتی گردو به روغن افتاد رب انار را اضافه و دوباره مواد را تفت دهید.
در ادامه یک لیوان آب به مواد اضافه و اجازه دهید بجوشد. در نهایت حرارت را کم و شامی های سرخ شده را داخل این سس قرار داده و نیم ساعت زمان دهید تا با شعله بسیار کم جا بیفتد. دقت کنید رب انار روی حرارت خیلی تفت داده نشود وگرنه می سوزد.

اگر رب انار ترش مصرف می کنید می توانید برای ملس شدن طعم سس به آن کمی شکر اضافه کنید. در پایان کار شامی کوو را به سلیقه خود با برنج یا نان سرو کنید. می توانید شامی ها را داخل سس قرار نداده و سس را در کنار خوردن شامی سرو کنید.
همچنین می توان سس را روی شامی ها ریخته و صبر کنید تا به خورد آن ها رفته بعد سرو کنید. بستگی به شما دارد که غذا را چگونه می خواهید سرو کنید. شامی کوو محبوب لرستان نوش جانتان.