مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو نسبت به احتمال جایگزینی خلال باقلا به جای خلال پسته در برخی محصولات هشدار داد و از مردم خواست هنگام خرید این محصول دقت بیشتری داشته باشند.
به گزارش ایسنا، دکتر عبدالعظیم بهفر اعلام کرد که گزارشهایی درباره تقلب در برخی محصولات غذایی دریافت شده و بررسیهای اولیه نشان میدهد که برخی سودجویان به دلیل تفاوت قیمت قابلتوجه میان باقلا و خلال پسته اقدام به این کار میکنند.
وی تأکید کرد: این اقدام علاوه بر فریب مصرفکنندگان، میتواند برای برخی افراد، بهویژه مبتلایان به فاویسم، خطرآفرین باشد. فاویسم یک بیماری حساسیتی است که مصرف باقلا و ترکیبات مشابه آن میتواند باعث کمخونی همولیتیک در افراد مستعد شود؛ به همین دلیل بیماران مبتلا باید در مصرف محصولاتی که دارای خلال پسته هستند، دقت بیشتری داشته باشند و در صورت تردید، از مصرف آن خودداری کنند.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، بهفر با اشاره به افزایش مصرف خلال پسته در تهیه نذریهای ماه رمضان، از مردم خواست که این محصول را تنها از نشانهای تجاری معتبر و دارای مجوز سازمان غذا و دارو خریداری کنند و گفت: همچنین از واحدهای نظارتی درخواست شده تا بررسیهای بیشتری در این زمینه انجام دهند و در صورت مشاهده تخلف، برخورد قانونی لازم صورت گیرد.
مدیر کل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو همچنین خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو از طریق بازرسیهای مستمر و نمونهبرداری از بازار، اصالت و سلامت فرآوردههای غذایی را کنترل خواهد کرد و در صورت مشاهده تخلف، اقدامات قانونی لازم انجام میشود. از مردم نیز خواسته شده است در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک، موضوع را از طریق سامانههای نظارتی گزارش دهند.