دکتر یاشا مخدومی، متخصص سرطان شناسی و رئیس انجمن رادیوآنکولوژی در پاسخ به این سئوال که آیا چاقی نیز منجر به بروز سرطان خواهد شد؟، گفت: از آنجا که مواد پرکالری باعث چاقی فرد می شود و چربی نیز در ابتلا به سرطان نقش دارد، می توان گفت بین چاقی و ابتلا به سرطان رابطه وجود دارد.
به گزارش اطلاعات آنلاین، امروزه رابطه چاقی با ابتلا به سرطان های مری، کبد، پروستات و به ویژه سرطان پستان به اثبات رسیده است. با این وجود اگر افراد چاق مواد حاوی آنتی اکسیدان و فیبر مصرف کنند با توجه به اینکه که این مواد به کنترل وزن افراد کمک می کند، احتمال ابتلا به سرطان پستان در این افراد کاهش می یابد.
رعایت رژیم متعادل غذایی برای پیشگیری از سرطان
دکتر مخدومی گفت: گوشت های دودی به دلیل دارا بودن ترکیبات نیتریت و نیترات ریسک سرطان معده را افزایش می دهد. همچنین گوشت های فراوری شده و غذاهای بدون فیبر مانند نان های سفید و نیز رژیم غذایی بدون میوه و سبزیجات می تواند در ابتلا به سرطان روده بزرگ (کولورکتال ) نقش داشته باشد.
وی افزود: استفاده مداوم از برخی مواد غذایی مانند گوشت قرمز، همچنین مصرف غذاهای پرچرب، رژیم های پرکالری نیز از عوامل خطرزا و ایجاد کننده سرطان های دستگاه گوارش(معده، مری،روده و کبد) به شمار می رود.
رئیس انجمن رادیوآنکولوژی تصریح کرد: به مردم توصیه نمی شود که اصلا گوشت قرمز یا غذای فرآوری شده مصرف نکنند، اما ضروری است که مصرف غذاهای فراوری شده مانند غذاهای آماده را به دلیل مواد شیمیایی که در تولید آن استفاده می شود، محدود کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا مصرف محدود غذاهای فرآوری شده نیز منجر به ابتلا به سرطان ها می شود، گفت: این تصور درست نیست که با مصرف یکی دوبار از غذاهای فرآوری شده حتما به سرطان مبتلا می شویم. توصیه ما به رژیم متعادل غذایی است.
دکتر مخدومی ادامه داد: توصیه ما به استفاده از برخی از مواد غذایی است که میزان ابتلا به سرطان ها را کمتر می کند که از آن جمله می توان به میوه ها و سبزیجات، مواد غذایی با فیبر بالا ، چربی های سالم مانند روغن زیتون و چربی های موجود در مغزها مانند گردو و همچنین مواد دارای آنتی آکسیدان و نیز مواد غذایی حاوی فولات کافی مانند میوه ها، سبزیجات، تخم مرغ و حبوبات اشاره کرد.
وی از مکمل های حاوی ترکیبات زینک و سلنیوم به عنوان ترمیم کننده های DNA نام برد که با کاهش ریسک استرس، فرایند اکسیداتیو را که در اثر عدم تعادل بین رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها رخ میدهد، کاهش داده و سبب کاهش ریسک ابتلا به سرطان می شود.
وی در پایان بر نقش رسانه های گروهی در فرهنگ سازی و آموزش عمومی در مورد نحوه تغذیه صحیح و نیز سبک زندگی سالم تاکید کرد.