در این مطلب نگاهی انداختهایم به چند خوراکی و ادویه خوشمزه و سالم که میتوانید به برنج پخته اضافه کنید تا تبدیل به یک ماده خوراکی مغذی شود. البته ناگفته نماند که ما در ایران بسیاری از ترکیبات غذایی با برنج مصرف میکنیم که ارزش غذایی آن را افزایش میدهد.
سبزیجات مثل قرمه سبزی
به گزارش همشهری آنلاین، یکی از ساده ترین راهها برای افزایش ارزش غذایی برنج، افزودن انواع سبزیجات رنگارنگ است. ما در ایران این مزیت را بیشتر در خورشت قرمه سبزی، بادمجان یا کدو یا هویج پلو میبنیم. در کل میتوان گفت که افزودن سبزیجات به برنج شما طعم و مزهای خاص میبخشد. سبزیجات سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر هستند که همگی برای سلامتی ضروری هستند. آنها نه تنها غذای شما را جذاب جلوه میدهند، که بافت و طعم تازه ای را نیز به آن اضافه میکنند.
آجیل مثل مرصع پلو
آیا میخواهید در حالی که مقداری چربی سالم دریافت می کنید، حس ترد رضایت بخشی به برنج خود اضافه کنید؟ سعی کنید آجیل یا دانههای خرد شده را داخل آن بریزید. بادام و پسته و گردو گزینههای خوبی هستند. آنها سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که برای سلامت مغز و قلب شما مفید هستند. آنها همچنین دوز خوبی از پروتئین را فراهم میکنند و برنج شما را متعادلتر می کنند. در ایران به طور ویژه ما در قیمه نثار و مرصع پلو از خلال بادام و پسته برای مغذی کردن برنج استفاده میکنیم.
لوبیا یا عدس مثل عدس پلو
برای یک وعده غذایی مقویتر و سرشار از پروتئین، افزودن لوبیا یا عدس به برنج انتخابی عالی است. چه عدس، لوبیا قرمز، لوبیا سیاه، نخود یا عدس را انتخاب کنید، این حبوبات منابع عالی پروتئین و فیبر گیاهی هستند. آنها به شما کمک می کنند تا مدت بیشتری سیر بمانید و انرژی کافی برای فعالیت در طول روز را داشته باشید. عدس پلو یک نمونه از پلوهای مقوی و مغذی ما ایرانیهاست.
ادویهها و گیاهان
ادویهها و گیاهان نه تنها به برنج شما طعم میدهند، بلکه فواید زیادی برای سلامتی به همراه دارند. به عنوان مثال، زردچوبه به دلیل ترکیب فعال آن، کورکومین که خواص ضد التهابی قوی دارد شناخته شده است. سیر نیز به دلیل فواید تقویت کننده سیستم ایمنی و گوارشی، افزودنی فوق العادهای هستند. گیاهان تازه مانند گشنیز، جعفری و ریحان می توانند طعم را افزایش داده و مقداری آنتی اکسیدان و ویتامین را فراهم کنند. البته ما در ایران بیشتر در خورشت یا خوراکی که همراه برنج سرو میشود ادویه میزنیم و از ابتدا هر نوع گوشتی که قرار است همراه با برنج ارائه شود را با زردچوبه، فلفل و نمک طعم دار میکنیم.
سبزیهای برگ دار
یکی از ساده ترین و مغذی ترین چیزهایی که می توانید به برنج خود اضافه کنید سبزیهای برگ دار از جمله اسفناج و گل کلم است. این سبزیها سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و ویتامین K هستند. افزودن مقداری سبزی سرخ شده به برنج شما نه تنها باعث افزایش رنگ آن میشود، بلکه فیبر آن را نیز افزایش میدهد و به گزینهای سیر کننده و سالم تبدیل میکند.