شاید شما نیز به این مشکل برخورده باشید که خورشت خود را بخواهید برای مدت طولانی نگهداری کنید. ما در این بخش نحوه کنسرو کردن خورش را برای شما آموزش می دهیم.

مراحل کنسرو کردن خورش:
برای اینکه بتوانید خورش را در مدت طولانی استفاده و نگهداری کنید، باید آن را کنسرو و بسته بندی نمایید. برای این کار باید شیشه های تمیز و ضدعفونی شده داشته باشید. شیشه های مورد نظر خود را درون آب جوش و مایع ریخته و روی حرارت بگذارید تا به خوبی ضدعفونی شود.
حالا خارج کرده و دوباره شیشه ها را با آب گرم شست و شو دهید تا کف آنها خارج شود. بعد از اینکه کف خارج شد، دوباره روی حرارت گذاشته و به آن آب اضافه کنید تا بجوشد و ضدعفونی شود.
بهتر است از شیشه های درب دار برای کنسرو کردن استفاده کنید. در کنسرو کردن باید توجه کنید که بیش از حد خورشت یا مواد شما نباید له شود. به عنوان مثال: عدسی و لوبیای شما باید کمی نیم پز بوده و بعد بتوانید آن را درون شیشه بپزید.

مواد خورشت خود را درون شیشه های ضدعفونی شده سرو کرده و درب آن را به خوبی ببندید. حالا مجدد شیشه ها را درون آب جوش قرار داده روی حرارت بگذارید تا به مدت 20 دقیقه بجوشد. در قسمت بعدی نیز بعد از پخته شدن خورش ها درون شیشه می توانید آن را از درون قابلمه خارج کرده و کنسرو خورشت شما آماده سرو است.
کنسرو خورشت در شیشه:
نحوه کنسرو کردن خورش با این شیوه بسیار ساده بوده و می توانید انواع عدسی لوبیا و خورشت های خود را به همین شیوه کنسرو کنید. جوشاندن خورش درون شیشه موجب شده تا هوای اضافی آن خارج شده و برای مدت طولانی می توانید آن را نگهداری کنید.
توجه داشته باشید که باید از شیشه های ضدعفونی و درب دار استفاده نمایید. همچنین درب شیشه را باید به خوبی و محکم بسته تا هوا وارد آن نشود. در نهایت می توانید با همین روش برای مدت طولانی خورشت های خود را نگهداری کنید.

کنسروهای خود را باید حتماً درون یخچال نگهداری کنید. شما می توانید خورش بادمجان پوره بادمجان پوره گوجه را نیز به همین روش تهیه کرده و نوش جان نمایید.
این کنسروها را می توانید برای مدت طولانی به راحتی نگهداری کرده باید توجه داشته باشید. بعد از هر بار استفاده درب کنسرو را به خوبی ببندید و بعد از باز کردن کنسرو قابل استفاده نیست و باید حتماً مصرف شود.
کنسرو کردن میوه:
شما می توانید، کمپوت های میوه خانگی همچون کمپوت سیب، کمپوت گیلاس، کمپوت گلابی و… را نیز با همین دستورها تهیه کرده و نوش جان کنید. طبق این روش ها کمپوت ها بسیار سالم باقی مانده و برای مدت طولانی می تواند از آن ها استفاده کنید.
برای اینکه با همین روش کمپوت های خانگی را تهیه نمایید، باید میوه ها را به همراه مقداری آب و گلاب و شکر درون شیشه ریخته و هم بزنید. در مرحله بعد درب شیشه را به خوبی بسته و درون آب جوش انداخته تا به خوبی پخته شده و هوای اضافی آن خارج شود.