یکی از حیوانات دوست داشتنی سگ می باشد که به عنوان یک حیوان وفادار شناخته شده است و در مورد پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار احادیث دلنشینی گفته اند. از این رو، اگر شما نیز به دنبال حدیث درباره سگ هستید بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشید.
حدیث درباره سگ با مفاهیم دلنشین
در مورد سگ حدیث های ناب و دلنشینی گفته شده است که می توانید در شبکه های اجتماعی نیز از آن ها استفاده کنید. در ادامه مطلب احادیث نابی را در اختیارتان گذاشته ایم تا از بین آن حدیث دلنشینی را انتخاب کرده و در شبکه های اجتماعی نیز آن ها استفاده کنید.

امام زین العابدین علیهالسلام:
0.ـ لَمّا سَمِعَ رجُلاً یَغتابُ آخَرَ ـ: إنَّ لِکُلِّ شیءٍ إداما، وإدامُ کِلابِ الناسِ الغِیبَهُ ؛5
0.ـ وقتى شنید که مردى غیبت مىکند ـ فرمود: هر چیزى نانخورشى دارد و نانخورشِ مردمان سگ صفت، غیبت است.
******
امام على علیهالسلام:
0.اِعلَمْ أنّ اللِّسانَ کَلبٌ عَقورٌ، إن خَلَّیتَهُ عَقَرَ ؛6
0.بدان که زبان سگ گیرندهاى است که اگر رهایش کنى، گاز مىگیرد.
******
0.مُحَمَّدُ بنُ عَمرِو بنِ حَسَنٍ: کُنّا مَعَ الحُسَینُ علیه السلام بِنَهرِ کَربَلاءَ، فَنَظَرَ إلى شِمرِ بنِ ذِی الجَوشَنِ فَقالَ: صَدَقَ اللّهُ ورَسولُهُ، قالَ رَسولُ اللّهِ صلى الله علیه و آله: کَأَنّی أنظُرُ إلى کَلبٍ أبقَعَ یَلَغُ فی دِماءِ أهلِ بَیتی، وکانَ شِمرٌ أبرَصَ؛2
0.محمّدبن عمروبن حسن: ما در کنار نهر کربلا به همراه حسین علیهالسلام بودیم. حضرت به شمر بن ذى الجوشن نگاهى کرد و فرمود: خدا و رسول او راست فرمود. رسول خدا صلىاللهعلیهوآله فرمود: گویى سگِ پیسه اى را مىبینم که در خون اهل بیت من دهان مى زند. شمر پیس بود.
******

احادیث امام صادق (ق) درباره سگ
0.إنَّ اللّهَ لَم یَخلُق خَلقا أنجَسَ مِنَ الکَلبِ؛1
0.خداوند حیوانى نجستر از سگ خلق نکرده است.
******
0.الجِنُّ علَى ثلاثهِ أجزاءٍ، فَجُزءٌ مَع المَلائِکهِ، وَجُزءٌ یَطیرُونَ فی الهَواء، وجزءٌ کلابٌ وحیَّاتٌ ؛3
0.جنّیان سه دستهاند: دستهاى با فرشتگاناند و دستهاى در هوا مىپرند و دستهاى به صورت سگ و مار هستند.
******

احادیث پیامبر اکرم (ص) در مورد سگ
0.الهَمّازونَ، واللَّمّازونَ، والمَشّاؤونَ بِالنَّمیمَهِ الباغونَ لِلبَراءِ العَنَتَ، یَحشُرُهُمُ اللّهُ فی وُجوهِ الکِلابِ ؛4
0.بدگویان و عیبجویان و سخن چینان و کسانى که افراد بىگناه را بد نام مىکنند، خداوند آنها را به صورت سگ محشور مىکند.
*******
0.مَن تَواضَعَ للّهِ رَفَعَهُ اللّهُ، فهُو فی نَفسِهِ ضَعیفٌ وفی أعیُنِ النّاسِ عَظیمٌ، ومَن تَکبَّرَ وَضَعَهُ اللّهُ، فهُو فی أعیُنِ النّاسِ صَغیرٌ وفی نَفسِهِ کَبیرٌ ؛ حتّى لَهُو أهوَنُ علَیهِم مِن کَلبٍ أو خِنْزیرٍ ؛8
0.هر که براى خدا فروتنى کند، خداوند او را بالا برد. پس او در نظر خودش ناچیز باشد و در چشم مردم بزرگ. و هر که بزرگى فروشد، خداوند او را پست گرداند. پس او در چشم مردم کوچک باشد و در نظر خودش بزرگ ؛ در نظر مردم حتى از سگ و خوک هم پستتر باشد.
******
0.یُبعَثُ شاهِدُ الزُّورِ یَومَ القِیامَهِ یَدْلَعُ لِسانَهُ فی النارِ کما یَدْلَعُ الکلبُ لِسانَهُ فی الإناءِ ؛9
0.روز قیامت شهادت دهنده به دروغ، در حالى برانگیخته مىشود که همانند سگ که ظرف غذا را زبان مىزند، آتش را زبان مىزند.
******

احادیث امام باقر (ع) در مورد سگ
0.قالَ جَبرئیلُ علیهالسلام: یا رسولَ اللّهِ، إنّا لا نَدخُلُ بَیتا فیهِ صُورَهُ إنسانٍ، ولا بَیتا یُبالُ فیهِ، ولا بَیتا فیهِ کلبٌ ؛7
0.جبرئیل علیهالسلام گفت: اى رسول خدا! ما به اتاقى که در آن تصویر انسانى باشد، یا اتاقى که در آن ادرار شود، یا اتاقى که در آن سگ باشد، وارد نمىشویم.
******
0.إنَّ أهلَ النّارِ یَتَعاوَونَ فیها کما یَتعاوى الکِلابُ والذِّئابُ، ممّا یَلْقون مِن ألَمِ (ألیمِ) العذابِ…کَلیلهٌ أبْصارُهُم، صُمٌّ بُکْمٌ عُمْیٌ، مُسْوَدَّهٌ وجُوهُهُم، خاسِئینَ فیها نادِمینَ ؛10
0.دوزخیان از شدّت دردى (دردناکى) که از عذاب مىچشند، مانند سگ و گرگ زوزه مىکشند… چشمانشان کم سوست، کر و لال و کورند، چهرههایشان سیاه است و در آتش رانده شدهاند و پشیمانند.
*******

شما دوستان با کلیک بر روی حدیث درباره صبر و حدیث درباره خانواده می توانید احادیث نابی را مطالعه کنید.