ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه برگه شلیل خوش رنگ و خوش طعم در خانه

شلیل یکی از میوه های محبوب و خوشمزه تابستانی است که به راحتی می توان آن را خشک کرد و در سایر فصول سال نیز از طعم و خواص آن بهره برد. در این مقاله طرز تهیه برگه شلیل را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه برگه شلیل خوش رنگ و خوش طعم در خانه

یکی از انواع ترشیجات خوش طعم و محبوب برگه شلیل است که نحوه تهیه آن بسیار ساده و راحت است و خشک کردن آن به روش های مختلفی انجام می شود که هرکدام مزایای خاص خود را دارند. از این رو، اگر شما نیز به دنبال تهیه برگه شلیل هستید بهتر است تا پایان مطلب طرز تهیه برگه شلیل همراه ما باشید.


آموزش طرز تهیه برگه شلیل با طعم عالی

برگه شلیل که به آن قیصی شلیل، شلیل خشک یا برگه خشک شلیل نیز گفته می شود یکی از محبوب ترین انواع میوه خشک است و مانند برگه آلو و برگه هلو  طرفداران زیادی دارد که این خوراکی خوشمزه با طعم ترش و شیرین خود می تواند گزینه ای عالی برای مهمانی ها و دورهمی ها باشد. برگه شلیل سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است و به راحتی می توان آن را با استفاده از روش های سنتی مانند خشک کردن در آفتاب یا با کمک فر و دستگاه خشک کن آماده کرد، در ادامه مطلب دستور تهیه برگه شلیل را به شما عزیزان آموزش می دهیم.

نحوه تهیه برگه شلیل

مواد لازم

  • شلیل تازه، رسیده و سفت: سه کیلوگرم
  • آبلیمو: دو قاشق غذاخوری
  • آب سرد: دو لیتر

مراحل تهیه

در ابتدا باید شلیل ها را به دقت بشویید. برای این کار، شلیل ها را زیر آب سرد بگیرید و پس از شستن، آن ها را در یک سبد قرار دهید تا آب اضافی شان خارج شود.

حالا شلیل های مناسب برای خشک کردن باید پوست صاف و رنگ یکنواخت داشته باشند. اگر گرد و غبار یا لکه ای روی میوه ها بود، با استفاده از یک پارچه نرم آن ها را پاک کنید.

در مرحله بعدی برای جلوگیری از سیاه شدن برگه ها، یک محلول اسیدی آماده کنید. به این منظور، دو لیتر آب سرد را در یک کاسه بریزید و دو قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید. این محلول به حفظ رنگ طبیعی برگه های شلیل کمک می کند. پس از برش میوه ها، آن ها را بلافاصله در این محلول قرار دهید.

حالا شلیل ها را از وسط به دو نیم کنید و هسته ها را خارج کنید. سپس هر نیمه شلیل را به ورقه های نازک (حدود سه تا پنج میلی متر) برش بزنید. یکنواخت بودن ضخامت برش ها باعث خشک شدن همزمان آن ها می شود.

حالا هر برش شلیل را بلافاصله در محلول آبلیمو قرار دهید. اجازه دهید برش ها حدود پنج تا هفت دقیقه در محلول بمانند تا از تغییر رنگ و سیاه شدن جلوگیری شود.

در مرحله بعدی برش های شلیل را با فاصله روی توری فلزی یا سینی بچینید. برای تهویه بهتر و جلوگیری از رطوبت، بهتر است کف سینی را با پارچه نخی تمیز بپوشانید.

حالا سینی حاوی برش های شلیل را در زیر آفتاب مستقیم و در هوای گرم و خشک قرار دهید. این فرآیند معمولاً سه تا پنج روز طول می کشد. در این مدت، هر چند ساعت یکبار برش ها را زیر و رو کنید تا خشک شدن یکنواختی حاصل شود. در شب ها سینی ها را به داخل ببرید تا از جذب رطوبت جلوگیری شود.

در مرحله پایانی از طرز تهیه برگه شلیل، پس از اینکه برگه ها کاملاً خشک شدند، آن ها را در ظروف شیشه ای تمیز و دربسته قرار دهید و در مکانی خشک، خنک و دور از نور مستقیم نگهداری کنید.

نکته : برای نگهداری طولانی مدت، می توانید برگه ها را در کیسه های زیپ دار یا ظروف دربسته و داخل یخچال یا فریزر نگه دارید تا طراوت شان بیشتر حفظ شود.

آموزش تهیه برگه شلیل

نحوه تهیه برگه شلیل در فر

ابتدا سینی فر را با کاغذ روغنی پوشانده و برش های شلیل را با فاصله روی آن بچینید. فر را روی کمترین دما ( حدود 45 تا 60 درجه سانتی گراد ) تنظیم کرده و درب آن را کمی باز بگذارید تا برگه ها خشک شوند. این فرآیند حدود چهار تا هشت ساعت زمان می برد. در طول این مدت، هر چند ساعت یکبار برش های شلیل را زیر و رو کنید.

دستور تهیه برگه شلیل با میوه خشک کن

برش های شلیل را با فاصله روی طبقات دستگاه بچینید و دمای دستگاه را روی 55 تا 60 درجه سانتی گراد تنظیم کنیدکه مدت زمان خشک شدن برگه ها در این دستگاه حدود هشت تا دوزاده ساعت است. در طول این مدت، به برش ها سر بزنید و هر چند ساعت یک بار آن ها را زیر و رو کنید.

نکات مهم

1.از شلیل های سالم، رسیده و بدون لک استفاده کنید.

2. ضخامت برش ها باید بین سه تا پنج میلی متر باشد.

3. به منظور جلوگیری از سیاه شدن برگه ها، آن ها را برای پنج تا هفت دقیقه در محلول آبلیمو قرار دهید.

4.در هنگام خشک کردن در آفتاب، سینی ها را در مکانی گرم و خشک قرار دهید و در شب ها از رطوبت شبانه جلوگیری کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان