ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه قیمه سیستانی اصیل؛ طعمی که فراموش نمی شود

خورش دوغ پا که به نام قیمه سیستانی نیز شناخته می شود یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه منطقه زاهدان است. در این مقاله طرز تهیه قیمه سیستانی را به سما آموزش می دهیم.

طرز تهیه قیمه سیستانی اصیل؛ طعمی که فراموش نمی شود

قیمه سیستانی خوش طعم با استفاده از مواد ساده و در دسترس مانند گوشت، دوغ، لپه، رب گوجه فرنگی، زعفران دم کرده و چند ادویه معمولی تهیه می شود. از این رو، اگر شما نیز تمایل به تهیه این غذای سنتی خوش طعم در منزل دارید بهتر است تا پایان مطلب طرز تهیه قیمه سیستانی همراه ما باشید.

آموزش طرز تهیه قیمه سیستانی سنتی

قیمه سیستانی مانند قیمه با گوشت قلقلی و قیمه رژیمی بسیار خوشمزه و پرطرفدار است و به راحتی و در مدت زمان کمی می توانید آن را تهیه کنید. در ادامه نحوه تهیه آن را به شما عزیزان آموزش می دهیم تا بتوانید این غذای خوشمزه را تهیه و نوش جان کنید.

آموزش تهیه قیمه سیستانی

مواد لازم :

  • گوشت گوساله: چهارصد گرم
  • دوغ: پنج تا شش لیوان
  • لپه: صد گرم
  • پیاز: یک عدد
  • زعفران دم کرده: دو قاشق غذاخوری
  • نمک: یک قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه: یک قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: یک قاشق غذاخوری

مراحل تهیه :

ابتدا لپه ها را خوب بشویید تا هرگونه ناخالصی از بین برود. سپس آن ها را در آب بخیسانید و اجازه دهید برای چند ساعت یا حتی یک شب کامل در آب بمانند. این کار به نرم شدن لپه و کاهش نفخ آن کمک می کند.

حالا پیاز را نگینی خرد کنید و در قابلمه ای با کمی روغن مایع تفت دهید تا نرم و شفاف شود. این مرحله پایه طعم دار شدن خورش را شکل می دهد.

حالا گوشت را پس از شستشو به قطعاتی درشت تر از اندازه معمول خرد کنید تا بافت آن در طول پخت نرمی خود را حفظ کند. گوشت را به پیاز تفت داده شده اضافه کنید و با مقداری زردچوبه و فلفل سیاه همراه با هم تفت دهید.

در مرحله بعدی پس از تغییر رنگ گوشت، لپه های خیس خورده را اضافه کنید و مواد را به مدت یک دقیقه دیگر با هم تفت دهید تا طعم ها به هم آمیخته شوند.

حالا رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و با حرارت ملایم آن را تفت دهید تا رنگ و طعم آن به خوبی آزاد شود.

در مرحله بعدی دوغ را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند. در این مرحله در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورش روی حرارت ملایم برای یک تا دو ساعت بپزد.

حالا پس از پخت کامل گوشت و لپه، زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید تا عطر و رنگ آن تکمیل شود. در این مرحله اگر خورش نیاز به نمک یا ادویه بیشتری دارد، می توانید آن را تنظیم کنید.

در مرحله پایانی از طرز تهیه قیمه سیستانی، هنگامی که خورش به غلظت مناسب رسید، آن را از روی حرارت بردارید و در کنار خانواده یا مهمانان سرو کنید. برای طعم دهی بیشتر، می توانید مقداری سیب زمینی سرخ شده روی آن بریزید.

نحوه تهیه قیمه سیستانی

نکات مهم :

1.  هرچه دوغ ترش تر باشد، طعم خورش بهتر خواهد شد.

2. برخی افراد برای جلوگیری از له شدن لپه ها، آن ها را نیم پز کرده و سپس به خورش اضافه می کنند.

3. تفت دادن گوشت با پیاز و ادویه ها قبل از اضافه کردن دوغ به خورش باعث بهتر شدن طعم و رنگ غذا می شود.

4. اگر ترشی دوغ کم بود می توانید از لیمو عمانی برای افزایش ترشی استفاده کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان