ماهان شبکه ایرانیان

بازار ارز؛ بازار خبرمحور و معامله‌گران در حالت انتظار

پیش‌بینی قیمت طلا و سکه و دلار امروز ۲۶ بهمن ۱۴۰۴/ روند نزولی ادامه دارد یا قیمت‌ها صعودی می‌شود؟

اقتصادنیوز : بازار طلا، سکه و دلار در حالی دومین روز هفته را آغاز می‌کند که روز گذشته با انتشار خبر دور دوم گفت‌وگوهای ایران و آمریکا، بخشی از هیجان‌های تورمی را تخلیه کرد و ریزشی شد.

پیش‌بینی قیمت طلا و سکه و دلار امروز 26 بهمن 1404/ روند نزولی ادامه دارد یا قیمت‌ها صعودی می‌شود؟

وحید حاتمی در اقتصادنیوز نوشت؛ بازار طلا و سکه و دلار در حالی معاملات دومین روز هفته را آغاز می‌کند که در روز شنبه با چرخشی محسوس و نزولی نسبت به فضای پرتنش هفته گذشته بازگشایی شدند. سیگنال سیاسی تازه از ژنو، ناگهان کفه عرضه را سنگین کرد و نتیجه آن، افت هم‌زمان دلار، طلا و سکه بود. بازار که طی روزهای قبل در وضعیت انتظار و احتیاط به‌سر می‌برد، این بار با انتشار خبر دور دوم گفت‌وگوهای ایران و آمریکا، بخشی از هیجان‌های تورمی را تخلیه کرد و وارد فاز اصلاح شد. از دست رفتن کانال‌های قیمتی مهم، نشان داد فعلاً «خبر» مهم‌تر از «بنیاد» است.

بازار ارز؛ بازار خبرمحور و معامله‌گران در حالت انتظار

بازار ارز در روز شنبه عملاً تحت فرمان اخبار سیاسی حرکت کرد. انتشار گزارش رویترز درباره دیدار هیئت آمریکایی شامل استیو ویتکاف و جرد کوشنر با مقامات ایرانی در ژنو، کافی بود تا معامله‌گران موقعیت‌های خرید را سبک کنند. فضای عمومی بازار نشان می‌دهد حجم معاملات همچنان پایین است و فعالان ترجیح می‌دهند پیش از روشن‌شدن نتیجه مذاکرات، ریسک جدیدی نپذیرند.

دلار در سقوط به کریدور 150 هزار تومان؛ شکسته شدن سنگر 160 هزار

دلار آزاد که پنج‌شنبه در کانال 161 هزار تومان بسته شده بود، شنبه را با گپ منفی 1370 تومانی در نرخ 159 هزار و 830 تومان آغاز کرد؛ شروعی که از همان ابتدا رنگ فشار فروش داشت. در ادامه، روند نزولی تشدید شد و قیمت تا سطح 158 هزار و 480 تومان عقب نشست و نهایتاً در 158 هزار و 740 تومان بسته شد؛ یعنی افت 2460 تومانی نسبت به آخرین نرخ هفته گذشته.

خلافی خودروتو الان ببین، با پلاک و کد ملی، بدون نیاز به مراجعه حضوری ✅

این کاهش بیش از آنکه ریشه در متغیرهای اقتصادی داشته باشد، نتیجه تعدیل انتظارات تورمی و افت تقاضای احتیاطی بود. تحلیلگران معتقدند حمایت مهم دلار اکنون در محدوده 157 هزار تومان قرار دارد و بازگشت به کانال 160 هزار تومان نیازمند شوک خبری منفی است.

بازار طلا و سکه؛ سه‌ضلعی فشار: دلار، سیاست، اونس

بازار طلا و سکه نیز در روز شنبه همسو با افت دلار وارد مسیر اصلاح شد. نبود تحرک در اونس جهانی، کاهش نسبی ریسک سیاسی و ریزش نرخ ارز، سه عامل هم‌زمانی بودند که حباب بخشی از قیمت‌ها را تخلیه کردند. معامله‌گران بزرگ‌تر از ورود پرحجم فاصله گرفته‌اند و بازار در وضعیت نیمه‌تعلیق قرار دارد.

اونس جهانی طلا روی عدد 5043 دلار ثابت مانده است؛ ثباتی که ناشی از تعطیلی بازارهای جهانی در پایان هفته است. نبود سیگنال تازه از بازار بین‌المللی باعث شد عامل اصلی تعیین‌کننده قیمت داخلی، نرخ دلار باشد.

طلای 18 عیار؛ عقب‌نشینی به 18 میلیون و 700 هزار تومان

طلای 18 عیار معاملات شنبه را با گپ منفی 467 هزار تومانی در نرخ 19 میلیون و 40 هزار تومان آغاز کرد و در ادامه تا 18 میلیون و 633 هزار تومان کاهش یافت. در نهایت، قیمت در سطح 18 میلیون و 705 هزار تومان بسته شد؛ بازگشت به کانالی که نشان می‌دهد رشدهای شتاب‌زده هفته قبل فعلاً متوقف شده است.

سکه امامی؛ سقوط از کف 195 به 189 میلیون تومان

سکه امامی شنبه را با گپ منفی 500 هزار تومانی در کف کانال 195 میلیون تومان آغاز کرد، اما فشار نزولی ادامه یافت و قیمت تا 189 میلیون و 800 هزار تومان پایین آمد و در همین نرخ بسته شد. این افت قابل توجه نشان‌دهنده تخلیه بخشی از حباب سکه و هم‌سویی کامل آن با دلار است.

نیم‌سکه، ربع‌سکه و سکه گرمی؛ اصلاح هماهنگ در قطعات کوچک‌تر

نیم‌سکه با گپ منفی یک میلیون تومانی در 99 میلیون و 800 هزار تومان آغاز شد و تا 97 میلیون و 800 هزار تومان عقب نشست. ربع‌سکه نیز از 55 میلیون و 900 هزار تومان به 54 میلیون و 200 هزار تومان کاهش یافت. سکه گرمی ابتدا بدون تغییر در 27 میلیون و 500 هزار تومان باز شد، اما در نهایت روی 27 میلیون تومان بسته شد. افت هماهنگ همه قطعات نشان می‌دهد بازار در فاز اصلاحی سراسری قرار گرفته است.

طلای آبشده؛ سیگنال حرفه‌ای‌ها از عقب‌نشینی جدی

طلای آبشده که معمولاً شاخص رفتار معامله‌گران بزرگ است، شنبه را با گپ منفی 2 میلیون و 20 هزار تومانی در نرخ 82 میلیون و 480 هزار تومان آغاز کرد و تا 80 میلیون و 715 هزار تومان کاهش یافت و در پایان روی 80 میلیون و 900 هزار تومان ایستاد. این افت نشان می‌دهد انتظارات تورمی کوتاه‌مدت به شکل محسوسی تعدیل شده است.

تحلیل بازار؛ برزخ میان امید و تردید

بازار در نقطه‌ای قرار گرفته که نه توان جهش پرقدرت دارد و نه ظرفیت ریزش هیجانی عمیق. معامله‌گران به‌وضوح محتاط‌اند و حجم معاملات کاهش یافته است. تا زمانی که نتیجه مذاکرات مشخص نشود، نوسانات کوتاه‌مدت ادامه خواهد داشت.

تمرکز کامل بازار بر دیدار ژنو است. خبر مذاکره، شنبه را قرمز کرد؛ اما ادامه مسیر به کیفیت و نتیجه این گفت‌وگوها وابسته است. در شرایط فعلی، بازار بیش از هر زمان دیگری به تیترهای سیاسی واکنش نشان می‌دهد و آینده کوتاه‌مدت قیمت‌ها در گرو تحولات دیپلماتیک است.

دلار در لبه تیغ 157 هزار تومان؛ سقوط به 155 یا بازگشت به 162؟

تحلیلگران بازار ارز معتقدند دلار پس از از دست دادن کانال 160 هزار تومان، اکنون در محدوده‌ای کاملاً حساس نوسان می‌کند. حمایت مهم کوتاه‌مدت در سطح 157 هزار تومان تعریف می‌شود و در صورت تثبیت زیر این مرز، احتمال افت تا محدوده 155 تا 153 هزار تومان وجود دارد. عامل اصلی این سناریو، تداوم سیگنال‌های مثبت سیاسی، کاهش انتظارات تورمی و افت تقاضای احتیاطی است. همچنین در صورت کنترل نرخ حواله درهم و نبود شوک جدید خبری، فشار فروش می‌تواند ادامه‌دار شود.

در مقابل، مقاومت کلیدی دلار در بازه 160 تا 162 هزار تومان قرار دارد. عبور و تثبیت بالای این محدوده نیازمند بازگشت ریسک سیاسی یا افزایش ناگهانی تقاضای سفته‌بازانه است. تحلیلگران تأکید می‌کنند بازار فعلاً خبرمحور است و هر تغییر در فضای مذاکرات می‌تواند به‌سرعت مسیر قیمت را تغییر دهد. بنابراین دلار در فاز «تصمیم‌گیری تکنیکال» قرار گرفته است.

طلای 18 عیار در آزمون 18.5 میلیونی؛ اصلاح عمیق‌تر یا بازگشت به 19؟

کارشناسان بازار طلا معتقدند هر گرم طلای 18 عیار اکنون با حمایت مهم 18 میلیون و 500 هزار تومان روبه‌روست. در صورت شکست این سطح، احتمال عقب‌نشینی تا محدوده 18 میلیون و 200 هزار تومان نیز مطرح است؛ به‌ویژه اگر دلار در کانال 150 هزار تومان تثبیت شود و اونس جهانی در سطوح فعلی بدون محرک صعودی باقی بماند. تخلیه بخشی از حباب و کاهش هیجان تورمی، از دلایل اصلی فشار نزولی اخیر عنوان می‌شود.

اما مقاومت مهم طلای 18 عیار در محدوده 19 تا 19 میلیون و 200 هزار تومان قرار دارد. تحلیلگران می‌گویند بازگشت به بالای 19 میلیون تومان تنها در صورتی پایدار خواهد بود که دلار مجدداً وارد کانال 160 هزار تومان شود یا اونس جهانی از سطح 5050 دلار عبور کند. در غیر این صورت، احتمال نوسان محدود و رفتار محتاطانه بازار بیشتر است.

سکه امامی در دو راهی 186 و 195 میلیون؛ تخلیه حباب یا موج تازه؟

تحلیلگران بازار سکه بر این باورند که حمایت کلیدی سکه امامی در محدوده 186 میلیون تومان قرار دارد. شکست این سطح می‌تواند افت تا حوالی 182 میلیون تومان را فعال کند؛ سناریویی که در صورت ادامه افت دلار و کاهش تقاضای سرمایه‌ای محتمل است. بخش مهمی از افت اخیر ناشی از تخلیه حباب و همگرایی قیمت با ارزش ذاتی بر مبنای طلای جهانی بوده است.

در سمت مقابل، مقاومت مهم در محدوده 193 تا 195 میلیون تومان تعریف می‌شود. عبور از این سطح نیازمند هم‌زمانی رشد دلار و افزایش انتظارات تورمی است. تحلیلگران هشدار می‌دهند که بدون یک محرک سیاسی منفی یا جهش ارزی، احتمال بازگشت سکه به کانال‌های بالاتر در کوتاه‌مدت ضعیف‌تر است.

طلای آبشده؛ سیگنال حرفه‌ای‌ها میان حمایت 80 و مقاومت 85 میلیون تومان

طلای آبشده که معمولاً رفتار معامله‌گران بزرگ را منعکس می‌کند، اکنون در محدوده حمایتی 80 میلیون تومان قرار دارد. تحلیلگران معتقدند از دست رفتن این سطح می‌تواند افت تا حوالی 78 میلیون تومان را فعال کند؛ به‌ویژه اگر دلار در سطوح پایین تثبیت شود و تقاضای سرمایه‌ای کاهش یابد. افت اخیر آبشده نشانه کاهش انتظارات تورمی کوتاه‌مدت است.

در سوی مقابل، مقاومت مهم در محدوده 84 تا 85 میلیون تومان قرار دارد. عبور از این مرز می‌تواند سیگنال بازگشت تقاضای حرفه‌ای و احیای نسبی انتظارات تورمی باشد. تحلیلگران تأکید می‌کنند مسیر آبشده معمولاً پیش‌نگر حرکت سکه و طلای 18 عیار است و جهت آن در روزهای آینده می‌تواند تعیین‌کننده فضای کلی بازار طلا باشد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان