ماهان شبکه ایرانیان

افزایش وابستگی هند به واردات نفت

ایسنا : وابستگی هند به واردات نفت خام افزایش یافته است.

افزایش وابستگی هند به واردات نفت

وابستگی هند به واردات نفت خام افزایش یافته و سهم کل واردات در مصرف نفت این کشور در 10 ماهه سال مالی جاری که در 31 مارس به پایان می‌رسد، به 88.6 درصد رسیده است.

این داده‌ها که از واحد برنامه‌ریزی و تحلیل نفت، زیرمجموعه وزارت نفت هند، گرفته شده است، نشان دهنده مشکلاتی در افزایش تولید نفت داخلی با وجود حمایت قابل توجه دولت در این راستا است.

هند ماه گذشته دور جدیدی از صدور مجوز برای 50 بلوک نفت و گاز را آغاز کرد تا با توجه به رشد مداوم تقاضا، سرمایه‌گذاری خارجی بیشتری را به صنعت انرژی خود جذب کند. این کشور همچنین در حال توسعه ظرفیت‌های بادی و خورشیدی برای همگام شدن با رشد تقاضا برای انرژی است.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند در ژانویه گفت که بخش انرژی هند 500 میلیارد دلار فرصت سرمایه‌گذاری، از جمله در اکتشاف، پالایش و گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی)، ارائه می‌دهد. مودی در سخنرانی خود در هفته انرژی 2026 هند گفت: «بخش انرژی ما در قلب آرزوهای ماست. این بخش فرصت‌های سرمایه‌گذاری به ارزش 500 میلیارد دلار را ارائه می‌دهد. بنابراین، درخواست من این است: در هند بسازید، در هند نوآوری کنید، با هند مقیاس‌پذیر شوید، در هند سرمایه‌گذاری کنید.»

هند قصد دارد تا پایان دهه جاری، سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز را به 100 میلیارد دلار افزایش دهد و دامنه اکتشاف را به یک میلیون کیلومتر مربع گسترش دهد. نخست‌وزیر هند خاطرنشان کرد که بیش از 170 بلوک قبلا واگذار شده است و حوزه آندامان و نیکوبار به عنوان کانون‌ بعدی هیدروکربن در حال ظهور است.

این کشور در سال 2024، از چین به عنوان بزرگترین پیشران رشد تقاضا برای نفت در جهان پیشی گرفت. در حالی که تقاضا برای سوخت حمل و نقل در هند افزایش می‌یابد، تقاضا برای بنزین و دیزل در چین به دلیل پیشرفت وسایل نقلیه برقی و کامیون‌های ال‌ان‌جی در بزرگترین واردکننده نفت خام جهان رو به کاهش است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، با افزایش تقاضا، واردات نیز افزایش یافته و در سال مالی گذشته رکوردها را شکسته و در مسیر رکوردشکنی دوباره در سال مالی جاری است. در ژانویه، داده‌های اولیه نشان می‌داد که واردات در شرف رسیدن به بالاترین حد خود است و به 5.2 میلیون بشکه در روز می‌رسد، زیرا پالایشگاه‌های داخلی به دنبال تنوع‌بخشی به منابع تامین خود و فاصله گرفتن از نفت خام روسیه هستند.

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان