
التهاب مفاصل با رعایت رژیم غذایی کاهش مییابد. متخصصان میگویند مصرف برخی مواد غذایی برای افرادی که مبتلا به التهاب مفاصل و آرتروز هستند مضر است.
روغن آفتابگردان و بادام زمینی
روغنهای غنی از امگا6 مثل روغن آفتابگردان، هسته انگور، پالم، ذرت و بادام زمینی باید در رژیم غذایی محدود و تا جای ممکن با روغنهای غنی از امگا 3 مثل کنف، کتان، کولزا،گردو و … جایگزین شود. در رابطه با روغن زیتون، چون هم غنی از امگا 6 هم امگا 3 است بهتر است با روغن کولزا مخلوط استفاده شود.
ماست و پنیر
ملکولهای مواد غذایی اندازههای مختلفی دارند. پروتئینها ملکولهای درشتی هستند و ورود آنها به خون میتواند مسبب التهاب و درد مفاصل باشد. در افرادی که نسبت به شیر عدم تحمل دارند و نمیتوانند کازئین آن را هضم کنند نیز مصرف شیر سبب میگرن و دردهای مفصلی میشود. افراد مبتلا به آرتروزی که مصرف شیر غنی از لاکتوز را کنار میگذارند معمولا میزان شکایتشان از درد کم میشود.
نوشیدن شیر بز و گوسفند بدون چربی و هر از گاهی شیر بدون لاکتوز مشکلی ایجاد نمیکند. با این حال بهتر است این دسته از افراد از منابع دیگر کلسیم نیاز خود را برطرف کنند.
نان و شیرینی و محصولات حاوی گلوتن
هنوز ارتباط صد در صد بین آرتروز و گلوتن به اثبات نرسیده اما در شرایط حساسیت التهابی، واکنشهای ایمنی ممکن است سبب خستگی مزمن و بروز مشکلات گوارشی شود. در چنین شرایطی بهتر است میزان مصرف گلوتن را به طور قابل توجهی محدود یا کاملا حذف کنید تا با از بین رفتن التهاب درد تسکین یابد.
مواد غذایی صنعتی
روغنهای اشباع و صنعتی از دلایل بروز التهاب هستند. مواد غذایی صنعتی عمدتا مملو از نمک و روغنهای اشباع و فقیر از لحاظ مواد مغذیاند. برای کاهش التهاب و درد مفاصل بجای مواد غذایی صنعتی مواد غنی از امگا 3 مثل گردو و دانه گیاهان و ماهیهای کوچک مثل ساردین مصرف کنید.