ما دو برادریم یکی به نام آلبالو ویکی به نام گیلاس .برای چاقها نعمت بزرگی هستم . در هسته و دمم خواص بسیاری هست . ماسک برادرم گیلاس برای زیبایان بسیار مفید است .
ما دو برادر هستیم یکی به نام آلبالو و دیگری گیلاس و از ترکیب مان آلبالو گیلاس به عمل آمده است . به من آلوبالو و آلو بوعلی هم گفته اند . رنگ من سرخ است ولی برادرانم گیلاس به رنگهای صورتی سرخ – زرد و سیاه ظاهر شده اند. طعم من ترش و برادرانم شیرین و گاهی میخوش می باشند همه ما برادران سرشار از ویتامین های آ- ب – د – و ث هستیم موادی مانند منیزیم – کلسیم و آهن زیاد داریم و کمی هم دارای سدیم و پتاسیم و روی و فسفر می باشیم . ترشی خون را پایین می آوریم . ادرار را زیاد می کنیم و برای مبتلایان به نقرس – رماتیسم – درد مفاصل و تصلب شراین غذای مفیدی هستیم . برادرم گیلاس سینه را نرم می کند . معده را ضد عفونی می نماید و تخمیر معده را از بین می برد و از این رو یبوست را معالجه میکند و اسهال مخصوصا اسهال خونی را شفا می بخشد ، و بسیار سهل الهضم است . برای مبتلایان به مرض چاقی یک غذای اید آل است و مبتلایان و کسانی که می خواهند لاغر شوند می توانند گیلاس را قبل از غذا میل نمایند . زیرا خوردن گیلاس را قبل از غذا شخص را سیر می کند و جلوی اشتها را می گیرد ودر عین حال او را چاق نمی نماید و این به علت آن است که قند گیلاس با قند انگور متفاوت است و روی همین اصل برای مبتلایان به مرض قند بسیار نافع بوده و خوردنش ضرری ندارد . هیچوقت گیلاس را بعد از غذا و سر سیری نخورید زیرا معده را سنگین می نماید . من خودم صفرا بر خوبی هستم – قی و اسهال صفراوی را درمان می کنم عطش و التهاب را کم می کنم و دوست معده وکبد هستم – میوه ی خشک شده من کمی قابض است . چنانچه مغز هسته مرا گرفته با یک دهم وزنش ؛ رازیانه جوشانده و میل نمایید ، سنگهای کلیه و مثانه را از بین میبرد .
صمغ درخت من و برادرانم سینه را نرم می کند و رنگ رخسار را باز کرده ؛ قلب را جلا می دهد . برای درمان سرفه بهتر است که صمغ را گرفته با آب سرد میل نمایید . یکی از مزایای برادرم گیلاس آن است که دمکرده ی دم آن ادرار را زیاد می کند واین خاصیت او شهرت جهانی دارد . جوشانده برگ گیلاس در شیر ملین است . ماسک زیبایی که با گوشت تهیه می شود،پوست را نرم و رنگ رخسار را باز می نماید و برای این کار بهتر آن است که از گیلاس های درشت خراسانی استفاده کنید و گوشت آنها را روی صورت بمالید و بگذارید مدتی بماند . گیلاسهای خراسانی که در فشم و میگون کاشته شده و از آب رودخانه شمشک سیراب می شوند ، فسفر بیشتری دارند و روی این اصل درمقابل آفات نباتی قدرت مبارزه بیشتری دارند و خوردن آنها مغز را تقویت می نماید . و در اینجا بد نیست بدانید که بزرگترین معدن فسفر دنیا در شمشک قرار دارد.