ماهان شبکه ایرانیان

زردآلو و خواص آن

درخت زردآلو بومی نواحی چین است و هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق می روید. این درخت در اوایل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت

زردآلو و خواص آن
درخت زردآلو بومی نواحی چین است و هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق می روید. این درخت در اوایل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت. ارتفاع درخت زردآلو تا 6 متر هم می رسد . برگ های آن مانند قلب نوک تیز و به رنگ سبز روشن مایل به زرد می باشد . گل های زردآلو درشت و به رنگ سفید متمایل به قرمز است . میوه آن گوشتی و زرد رنگ ، با طعمی مطبوع و شیرین بوده که در اواسط تابستان می رسد. هسته زردآلو صاف ، قهوه ای و بیضی شکل است. در داخل هسته مغز آن قرار درد که طعم آن گاهی شیرین و گاهی تلخ می باشد.
ارقام زردآلو نیازهای آب و هوایی خاصی داشته و نسبت به تغییرات محیطی سازگاری کمی دارند. زردآلو در محل رویش طبیعی اش که در شمال غربی چین قرار دارد به خوبی رشد می کند. این ناحیه بین 35و43 درجه عرض شمالی و ارتفاع 700 تا 1500 متر قرار دارد. مقدار بارندگی سالیانه آن حدود 500 میلی متر بوده و حداقل مطلق دما در زمستان 33- درجه سانتیگراد است. بهترین اقلیم برای زردآلو، آب و هوایی است که در آن تغییرات دمای زمستان کم بوده و تابستانی گرم داشته باشد.
از آنجایی که دما مستقیماً در مقاومت به سرما، خواب، صدمه یخبندان و رشد و تکامل میوه دخالت دارد اثر آن بر روی زردآلو خیلی پیچیده است. خواب عمیق از نیمه دوم آبان ماه شروع شده و در اواسط بهمن تا اوایل اسفند ماه به پایان می رسد. خواب عمیق بوسیله افزایش سـریع وزن جوانه های گــل نیز مشخص می شود. حداقل درجه
حرارت مورد نیاز برای مرحله تمام گل کلیه ارقام از 5 تا 6 درجه سانتیگراد و برای رسیدن از 15 تا 19 درجه سانتیگراد متغیر است. مجموع درجه حرارتهای روزانه مورد نیاز برای رسیدن میوه (بالاتر از c 10) در ارقام زودرس حدود 1155 تا 1245 و در ارقام دیررس 1725 تا 2186 درجه سانتیگراد است . برای باردهی زردآلو، زمستان سرد طولانی و بدنبال آن بهار گرم و بدون سرمای بهاره مطلوب است. اگر در مدت خواب زمستانی دما به مدت طولانی بالا باشد ممکن است جوانه های گل بریزد که این موضوع در مناطق گرم یک مشکل جدی است. بعلاوه زمانی که جوانه گل در پایان خواب زمستانه شروع به رشد کرد بروز سرما و یخبندان به آن صدمه می زند. بنابراین در پایان فصل خواب مقاومت به سرما موجب زنده شدن و بقای گل می شود. قابلیت تحمل به سرما در دوره خواب در ارقام مختلف متفاوت است و این به دو مرحله رشد و تکامل گل بستگی دارد. درختان زردآلو تحت شرایط رطوبت کم هوا بهتر رشد می کنند. به علت زود گلدهی جهت شمال غربی برای کاشت زردآلو بهتر است. زردآلو در اکثر خاکهای عمیق که به خوبی زهکش شده باشند قادر به رشد می باشد خاک محل زردآلو باید 3 متر عمق داشته باشد. در صورتیکه خاک زهکش خوبی داشته باشد مقدار زیاد آهک در خاک تأثیری بر روی رشد درخت نخواهد داشت. درخت زردآلو در سن 4 تا 5 سالگی شروع به باردهی می کند و در سن 8 تا 10 سالگی به حداکثر باردهی می رسد در این موقع هر درخت حدود 50 تا 80 کیلوگرم میوه تولید می کند. عمر باردهی درخت زردآلو 30 تا 40 سال است.
مواد مغذی موجود در زردآلو و اثرات مفید آنها :
این میوه سرشار از ویتامین های A و C و آهن است. مواد مغذی موجود در زردآلو ازچشم ها و قلب حفاظت می کنند و فیبر موجود در آن بر علیه بیماری ها مبارزه می کند. زردآلو منبع غنی بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A ) است. زردآلوهایی که رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاکاروتن بیشتری هستند. مواد غذایی حاوی بتاکاروتن باعث کاهش خطر بروز بیماری های قلبی، سکته ، آب مروارید و بعضی سرطان ها می شوند.
مقادیر بالای بتاکاروتن و لیکوپن موجود زردآلو باعث می شود غذای مفیدی برای حفظ سلامتی قلب باشد. این دو ماده بعنوان آنتی اکسیدان، از اکسیداسیون LDL- کلسترول و بروز بیماری قلبی جلوگیری می کنند.
بتاکاروتن در بدن ، به ویتامین A تبدیل می شود . پس می توان گفت زردآلو منبع غنی ویتامین A است که در حفظ بینایی چشم موثر است و بعنوان یک آنتی اکسیدان قوی جلوی تخریب سلول ها توسط رادیکال های آزاد را می گیرد. رادیکال های آزاد، عدسی چشم را تخریب می کنند و باعث بروز آب مروارید می شوند یا اینکه ذخیره ی خونی چشم ها را از بین برده و باعث تخریب بافت چشم می شوند.
زردآلو حاوی فیبرهای محلول در آب است. مطالعات نشان می دهد مصرف فیبرهای محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبیعی و کاهش کلسترول خون می شود. فیبر موجود در زردآلو از بروز یبوست و بیماری های روده ای جلوگیری می کند.
برگه زردآلو سرشار از پتاسیم است. مصرف مواد غنی از پتاسیم باعث تنظیم فشارخون می شود. زردآلوی رسیده به علت دارا بودن ویتامین های گروه B برای درمان بیماری های عصبی و روحی ، بی خوابی، خستگی شدید، گیجی، فراموشی و ... مفید است.
میوه و هسته شیرین زردآلو به علت دارا بودن ویتامین C برای تقویت بدن، رفع اختلال در رشد کودکان، جلوگیری از خونریزی لثه موثر است. به علت داشتن آهن در خون سازی موثر است.
خواص داروئی:
خواص درمانی زردآلو
زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است
1)تصفیه کننده خون است
2)عروق را باز می کند
3)ملین است
4)بوی بد دهان را رفع می کند
5)تب بر است
6)بعلت داشتن کبالت برای کم خونی مفید است
7) روم مفاصل را برطرف می کند
8) ضد نرمی استخوان است
9)برای قلیایی کردن بدن مفید است
خواص درمانی هسته وبرگ زردآلو
مغز هسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و برگ و گل آن سرد و خشک است .
1- مغز آن تقویت کننده قوای جنسی است
2-وغن مغز هسته را اگر در گوش بچکانید صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان می کند .
3-روغن مغز هسته برای نرم کردن پوست مفید است
4-روغن مغز هسته اگر تلخ باشد کشنده کرم معده و روده است
5-روغن تلخ هسته ورم معقد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می کند.
6-دم کرده برگ زردآلو برای قطع اسهال مفید است
7-برای تسکین گوش درد چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانید .
زردآلو منبع بتا کاروتن
دربین سبزیجات، هویج بیشترین مقدار بتا کاروتن را دارد ودربین میوه ها ، زردآلو اینگونه است. هیچ میوه دیگری به این اندازه دارای بتا کاروتن نیست. بتا کاروتن از دسته کاروتنوئیدها و پیش ساز ویتامین A دربدن است . همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان، بدن را از صدمات رادیکال های آزاد حفظ می کند.
اخیراً ثابت شده است که تعداد زیادی کاروتنوئیدهای دیگر مثل کورستین ومقادیر زیادی اسید سالیسیلیک در زردآلو وجود دارد . این مواد متعلق به گروه بزرگی از مواد بیواکتیو هستند ومی توانند از مواد غذایی ، مواد درمانی بسازند و غشاء مخاطی را نوسازی بکنند.
جوان کردن پوست با خوردن زردآلو
بتا کاروتن موجود در زرد آلو مانع پینه بستن وخشک شدن پوست می شود. وقتی پوست بدن ، پوسته پوسته شده وسفید یا خاکستری رنگ می شود نشانه کمبود بتا کاروتن است. بتا کاروتن مثل یک پوست طبیعی از داخل اثر می کند.
زرد آلو محافظی درمقابل صدمات ناشی از اشعه ما وراء بنفش خورشید
درتابستان مقدار کاروتن محافظ موجود درپوست کم می شود و هر قدر اشعه ماوراء بنفش شدیدترباشد، به همان نسبت کاروتن بیشتری در بدن مصرف می شود. بتا کاروتن دربدن یک پوشش محافظ در مقابل رادیکال های آزاد به وجود می آورد .
نور آفتاب ، نیکوتین سیگار، استرس ومواد مضر ، سبب تولید رادیکال های آزاد خطرناک دربدن می شوند. بتا کاروتن این توانایی را دارد که به مقابله با این رادیکال ها برخیزد وانرژی تخریبی آنها راکم کند.
کاروتن موجود در پوست به عنوان یک محافظ درمقابل اشعه ماوراء بنفش عمل می کند. اگر از کرمهای ضد آفتاب هم استفاده نشده باشد، قهوه ای شدن پوست راتسهیل واز سرخ وسوختن پوست جلوگیری می کند.
روغن مغز هسته شیرین زرد آلو
ملین معده و نرم کننده مفید است وروغن مغز هسته تلخ زردالو اماس است وخوردن ومالیدن ان برای مبتلایان به بواسیر مفید است وریختن چند قطره از ان در گوش باعث تسکین درد می شود.
جوشانده برگ درخت خشک زرد الو کرم معده (یک نوع انگل ) را از بین می برد و ادرار را زیاد می کند . شکوفه درخت ان ضد خونریزی است واگر جوشانده ای از ان تهیه کرده و چند قطر در بینی مبتلایان به خون دماغ بچکانید اثر معجزه اسای ان را بسیار سریع مشاهده می شود
.
منابع :
WWW.IRTEB.COM
زردآلو http://www.esfahan.agri-jahad.ir
زردآلو http://www.iranmania.com
زردآلو Apricot http://www.money58.netfirms.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان