ماهان شبکه ایرانیان

زرد آلو، خنک و اشتها آور

زرد آلو بومی نواحی چین است و هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق می روید. این درخت در اوایل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت

زرد آلو، خنک و اشتها آور
زرد آلو بومی نواحی چین است و هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق می روید. این درخت در اوایل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت. ارتفاع درخت زرد آلو تا 6 متر هم می رسد. برگ های آن مانند قلب نوک تیز و به رنگ سبز روشن مایل به زرد می باشد. گل های زرد آلو درشت و به رنگ سفید مایل به قرمز است. میوه آن گوشتی و زرد رنگ، با طعمی مطبوع و شیرین بوده که در اواسط تابستان می رسد. هسته زرد آلو صاف، قهوه ای و بیضی شکل است. در داخل هسته مغز آن قرار دارد که طعم آن گاهی شیرین و گاهی تلخ می باشد.

مواد مغذی موجود در زردآلو و اثرات مفید آنها:
 

این میوه سرشار از ویتامین های A و C و آهن است. مواد مغذی موجود در زرد آلو از چشم ها و قلب حفاظت می کنند و فیبر موجود در آن بر علیه بیماری ها مبارزه می کند.
زرد آلو منبع غنی بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) است. زردآلوهایی که رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاکاروتن بیشتری هستند. مواد غذایی حاوی بتاکاروتن باعث کاهش خطر بروز بیماری های قلبی، سکته، آب مروارید و بعضی سرطان ها می شوند. مقادیر بالای بتاکاروتن و لیکوپن موجود زرد آلو باعث می شود غذای مفیدی برای حفظ سلامتی قلب باشد. این دو ماده بعنوان آنتی اکسیدان، از اکسیداسیون LDL - کلسترول و بروز بیماری قلبی جلوگیری می کنند. بتاکاروتن در بدن، به ویتامین A تبدیل می شود. پس می توان گفت زرد آلو منبع غنی ویتامین A است که در حفظ بینایی چشم موثر است و بعنوان یک آنتی اکسیدان قوی جلوی تخریب سلول ها توسط رادیکال های آزاد را می گیرد. زرد آلو منبع غنی بتاکاروتن است. لذا در تقویت بینایی چشم، جلوگیری از بروز بیماری های قلبی و آب مروارید موثراست. رادیکال های آزاد، عدسی چشم را تخریب می کنند و باعث بروز آب مروارید می شوند یا اینکه ذخیره ی خونی چشم ها را از بین برده و باعث تخریب بافت چشم می شوند. زردآلو حاوی فیبرهای محلول در آب است. مطالعات نشان می دهد مصرف فیبرهای محلول باعث حفظ قندخون در مقدار طبیعی و کاهش کلسترول خون می شود. فیبرموجود در زرد آلو از بروز یبوست و بیماری های روده ای جلوگیری می کند. برگه زردآلو سرشار از پتاسیم است. مصرف مواد غنی از پتاسیم باعث تنظیم فشارخون می شود. زردآلوی رسیده به علت دارا بودن ویتامین های گروه B برای درمان بیماری های عصبی و روحی، بی خوابی، خستگی شدید، گیجی، فراموشی و... مفید است.
میوه و هسته شیرین زردآلو به علت دارا بودن ویتامین C برای تقویت بدن، رفع اختلال در رشد کودکان، جلوگیری از خونریزی لثه موثر است. به علت داشتن آهن در خون سازی موثر است.

سایر خواص درمانی زردآلو:
 

تصفیه کننده خون است. عروق را باز می کند. ملین است. بوی بد دهان را رفع می کند. به علت داشتن کبالت برای کم خونی مفید است. التهاب مفاصل را برطرف می کند. ضد نرمی استخوان است. برای قلیایی کردن بدن مفید است. همچنین: زردآلو به علت داشتن مقداری اسید سالسیلیک، برای درد مفاصل و رماتیسم مفید است.
زردآلو، خنک و اشتها آور است.
زردآلو، باعث رفع تشنگی و عطش می شود.
برای رفع یبوست و بواسیر مفید است.
مصرف برگه زرد آلو سبب هضم غذا می شود و از یبوست جلوگیری می کند. برای مصرف برگه، ابتدا آن را با آب بشویید، سپس آن را در آب خیس کنید و بگذارید یک شب بماند. سپس یک دانه لیمو ترش در آن بیندازید و صبح ناشتا، برگه خیس خورده را همراه با آب آن میل کنید که برای رفع یبوست بسیار مفید است.
حرارت درونی بدن را پایین می آورد.
برگه زردآلو باعث هضم غذا می شود و برای یبوست مفید است.

تذکراتی در مورد مصرف زردآلو:
 

*از زیاد روی در مصرف زردآلو خودداری کنید، زیرا مصرف زیاد آن در هضم مواد غذایی ایجاد اختلال کرده و دچار اسهال می شوید.
*افرادی که ناراحتی کبدی دارند، بایداز زیاد خوردن زردآلو پرهیز کنند.
*هسته تلخ زردآلو مواد سمی به نام اسید سیانیدریک و اسید پروسیک دارد. لذا خوردن هسته تلخ زرد آلو خطرناک است.
*مصرف زیاد زردآلو باعث ایجاد لک های سفید پوستی می شود.
*زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است، لذا برای سرد مزاجان مضر است.
*اگر زرد آلو را همراه با هسته شیرین آن بخورید، دچار نفخ معده نخواهید شد.
*کسانی که دچار سوزش یا نخ معده هستند، از مصرف زیاد زرد آلو پرهیز کنند.
*زرد آلو به طورکلی دیر هضم و نفاخ است. بنابراین اشخاص مسن و کودکان باید از خوردن زیاد آن پرهیز کنند.
*زردآلو را همیشه قبل از غذا بخورید و هسته اش را نیز همراه آن مصرف کنید، زیرا هسته شیرین زرد آلو ضد نفخ بوده و هضم آن را آسان می سازد.
*این میوه را هنگام ناشتا و با معده خالی نخورید، زیرا سبب دل پیچه می شود.
*زردآلوی کال و نرسیده دیر هضم و نفاخ است. همچنین ترشح اسید معده را افزایش می دهد و باعث ترش کردن معده می شود.
*هرگز زردآلو را بعد از غذای سنگین نخورید.
*بعد از خوردن زرد آلو آب سرد ننوشید یا با آب سرد استحکام نکنید، زیرا باعث ایجاد گاز و نفخ در معده می شود.
*اگر بعد از خوردن زرد آلو دچار سنگینی و نفخ معده شدید، فوراً مقداری زیره را دم کرده و میل نمایید یا مقداری عرق زیره یا عرق نعنا بخورید.

خواص درمانی هسته و برگ زردآلو
 

هسته زرد آلو از نظر طب قدیم ایران گرم وخشک، و برگ و گل آن سرد و خشک است.
هسته زرد آلو تقویت کننده قوای جنسی است.
اگر چند قطره از روغن هسته را در گوش بچکانید، صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان می کند.
روغن هسته برای نرم کردن پوست مفید است.
روغن هسته اگرتلخ باشد، کرم معده و روده را از بین می برد.
روغن تلخ هسته ورم مقعد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می کند.
دم کرده برگ زردآلو برای قطع اسهال مفید است.
برای تسکین درد گوش، چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانید.
از زرد آلو می توان برگه، کمپوت و نکتار زرد آلو تهیه کرد. برای تهیه نکتار زرد آلو، مقداری زرد آلوی رسیده و سالم را در مخلوط کن بریزید. سپس کمی آب، یخ و شکر به آن بیفزایید و آن را مخلوط کنید. با این مخلوط خنک و خوشمزه می توانید از میهمان گرمازده ی خود در فصل تابستان پذیرایی کنید.
منبع: نشریه خانه و خانواده شماره 170
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی