ماهان شبکه ایرانیان

گیاهان شفا بخش (۲)

در قسمت قبل این مقاله به معرفی برخی از گیاهان که در طبخ غذا و همچنین تسکین و درمان سنتی بیماری ها نقش بسزائی داشته اند پرداختیم ، دراین شماره نیز شما خوانندگان عزیز با انواع دیگری از این گیاهان آشنا می شوید

گیاهان شفا بخش (2)
در قسمت قبل این مقاله به معرفی برخی از گیاهان که در طبخ غذا و همچنین تسکین و درمان سنتی بیماری ها نقش بسزائی داشته اند پرداختیم ، دراین شماره نیز شما خوانندگان عزیز با انواع دیگری از این گیاهان آشنا می شوید .

شوید [Dill]
 

برگ ساقه های نرم این گیاه ، دارای طعم ملایم و ادویه ی بادیان [aniseed] می باشد . دانه های شوید ، به عنوان ادویه مورد استفاده قرار می گیرد و طعمی مشابه با خود شوید و البته کمی رسیده تر از آن دارد. این گیاه ، برای کمک به هضم غذا ،تسکین سوء هاضمه و نفخ و همچنین ،کمک به خواب به کار می رود. شوید ، یکی از اجزای داروی گریپ می باشد که در تسکین کولیک کودکان به کار برده می شود.

رازیانه [Fennel]:
 

گیاهانی که به عنوان دارو یا ادویه شناخته می شوند ، از این نظر که انتهای ساقه ی آنها حجیم و متورم نمی شود ، با دیگر سبزی ها تفاوت دارند و بر این اساس ، پیاز رازیانه نوعی سبزی محسوب می شود . این گیاه ، دارای ساقه برگ هائی نرم است و دانه ها آن به عنوان ادویه مورد استفاده قرار می گیرد . هم ساقه ، هم برگ و دانه ی این گیاه ، دارای طعم بادیان می باشند و در تهیه چای گیاهی مورد استفاده قرار می گیرند . رازیانه ، چه به شکل گیاه ، چه به عنوان ادویه و چه به صورت سبزی ، به هضم غذا و آرامش اندام های بدن کمک می کند. این گیاه باعث تسکین تهوع ، نفخ و سوء هاضمه می شود و ادرار آور (دیورتیک) نیز می باشد .

اسطوخودوس [Lavender]:
 

اسطوخودوس به علت عطر و طعم منحصر به فرد خود ، در تهیه ی انواع شیرینی ها و دسرهای میوه ای مورد استفاده قرار می گیرد. اسطوخودوس ، کاربردهای فراوانی دارد که از آن میان می توان به خاصیت ضدعفونی کننده و ضدباکتریائی آن اشاره کرد. این گیاه ، همچنین برای تسکین سرماخوردگی و آبریزش بینی به کار برده می شود . ویژگی آرام بخش و ایجاد تعادل این گیاه ، سبب می شود تا به تمدد اعصاب و خوابیدن کمک نماید .

نعناع[Mint]:
 

انواع فراوانی از این گیاه نام آشنا ، در طبیعت وجود دارد . نعناع ، دارای عطر و طمعی نشاط آور است و طعم دهنده ای مشهور در انواع شیرینی و نوشیدنی می باشد . نعناع ، سبب کمک به هضم غذا ، آرام سازی معده ، تسکین نفخ و درمان یبوست می شود. شهرت این گیاه ، در آرامبخشی و در عین حال محرک بودن آن است .

مرزنگوش و پونه ی کوهی
[Marjoram and Oregano]:
 

این دو ، گیاهانی گرم کننده هستند. البته مرزنگوش ملایم تر است و پونه ی کوهی ـ که بعضاً تحت عنوان مرزنگوش خودرو نامیده می شود ـ طعم و اثراتی قوی تر دارد . مرزنگوش و پونه ی کوهی به دلیل خاصیت ضد میکروبیشان معروف هستند و به درمان گلو درد کمک می کنند. این دو ، همچنین گیاهانی آرامبخش و خواب آور هستند که باعث تسکین اضطراب و نگرانی می شوند.

جعفری [Parsley]:
 

جعفری ، گیاهی است که دارای خاصیت پاکسازی کننده بدن و شهرت آن ، در زدودن بوهای قوی می باشد . این گیاه ، ادرارآور (دیورتیک) ملایمی است و به نظر می رسد سبب تنظیم عادت ماهیانه بانوان می شود . جعفری ، به هضم غذا کمک می کند و نفخ معده را تسکین می دهد.

رزماری یا اکلیل کوهی [Rosemary]:
 

رزماری معطر ، در آشپزی کاربرد زیادی دارد و برای تهیه ی چای گیاهی بسیار مناسب می باشد . خاصیت ضد عفونی کنندگی این گیاه ، بسیار معروف است . رزماری ، عطر و طعمی گرم دارد و روغن آن ، سبب تحریک دستگاه عصبی و مغز می شود . این گیاه ، باعث تسکین سردرد و کمک به رفع احتقان ناشی از سرماخوردگی می شود . همچنین ، به نظر می رسد که رزماری گیاهی نیروزاست و حتا سبب کاهش میزان کلسترول خون می شود .

درمنه [Sage]:
 

درمنه تند و گرم ، در آشپزی کاربرد زیادی دارد . شهرت این گیاه ، مربوط به خاصیت آرام بخشی آن است . این گیاه ، از دیرباز به عنوان ماده ی نیروزا و بهبود دهنده ی زخم ها ، مورد استفاده قرار می گیرد . همچنین، درمنه هم به عنوان آرامبخش و هم به عنوان محرک دستگاه عصبی در نظر گرفته می شود. گفته می شود که این گیاه سبب بهبود گردش خون می شود و همچنین در تحریک عادت ماهیانه بانوان ، مورد استفاده قرار می گیرد.

ترخون [Tarragon]:
 

ترخون ، گیاهی لطیف ، با طعم قوی بادیان است (ترخون فرانسوی ، برای مصارف آشپزی کشت می شود و ترخون روسی ، طعم ضعیف تری دارد) . ترخون ، به هضم غذا کمک می کند و سبب تسکین نفخ و تهوع می شود. همچنین ، برای تسکین دندان درد مفید است . جوشانده این گیاه ، برای ایجاد طعم در نوشیدنی های میوه ای کاربرد دارد. ترخون ، همچنین طعم دهنده ای بسیار مناسب برای آب سبزی های مورد استفاده در تهیه ی انواع سوپ ساده و کوکتل های می باشد.

آویشن [Thyme]:
 

آویشن ـ که گیاهی بسیار معطر و دارای طعمی گرم است ـ در آشپزی کاربرد فراوانی دارد . این گیاه ، به دلیل خاصیت ضد عفونی کنندگی و نیز کمک به درمان گلو درد و عفونت های دهان ، شهرت دارد. گفته می شود که آویشن ، سبب تحریک اشتها و بهبود هضم غذا می شود.
این گیاه ، از یک سو باعث تحریک اعصاب می شود و از سوی دیگر ، به رفع اضطراب و در نتیجه ، بهبود خواب و تمدد اعصاب، کمک می کند.
منبع:آشپز باشی ش 42
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان