تنها ماده غذایی که به طور انحصاری ویژه انسان خلق شده شیر مادر است. شیر مادر علاوه بر نقش بسیار مهمی که در ارتقای رشد، تکامل، فراگیری و سلامت حال و آینده کودکان دارد، در امر پیشگیری و درمان تعدادی از بیماریهای دوران کودکی و حتی بزرگسالی نیز موثر بوده و سبب ارتقای سلامت و بهبود زندگی افراد میشود.
برای اطمینان از توفیق در امر تغذیه کودکان، باید تغذیه انحصاری با شیرمادر را در دقایق اول عمر شروع کرد و تا پایان شش ماهگی ادامه داد. آنگاه ضمن شروع به استفاده از غذای کمکی مناسب، تغذیه با شیر مادر همچنان تا پایان دو سالگی ادامه یابد.
شیوه تغذیه کودکان در سال اول زندگی شکل میگیرد و بنای عادات غذایی بین یک تا دو سالگی پیریزی میشود.
اگر تغذیه کودکان متناسب با نیاز آنان نباشد، ممکن است به انواع سوءتغذیه دچار شوند. تغذیه با شیر مادر با بهره هوشی بالاتر شیرخوار در سنین بعدی ارتباط دارد.
پژوهشهای متعدد نشان دادهاند که افرادی که با شیرمادر تغذیه میشدهاند، نسبت به سایر افراد از بهره هوشی بالاتری برخوردار بودهاند حتی مطالعهای در نیوزیلند پس از 18 سال پیگیری نشان داده که این برتری بهره هوشی تا زمان تحصیلات دانشگاهی نیز وجود داشته است.
منبع: http://www.salamat.com
ae